Alle årgange Søg Facebook BUPL.dk
Søgning i fagbladet Børn&Unge

Der er søgt efter: klub*. Søgningen fandt mere end 100 artikler. Vi viser kun de første 100
I Ballerup Kommune har man taget pædagogernes tid op til revision. Hvad bruges tiden på, og kan man bruge den bedre? Det drøftede en gruppe pædagoger for at se, hvordan de kan undgå for meget alenetid med børnene.
År: 2017 Nr.: 19
Red Barnet og ADHD-foreningen står bag et nyt materiale, der skal sætte fokus på, hvordan unge med ADHD eller autisme kan passe på sig selv på nettet.
År: 2017 Nr.: 18
Mads Pihlman Kristensen er pædagog, klubleder og byrådskandidat for Liberal Alliance i Horsens. Han kæmper for mindre bureaukrati og mere selvbestemmelse til institutionerne, men ikke for minimumsnormeringer.
År: 2017 Nr.: 18
Når klubpædagoger og lærere samarbejder, kan de i fællesskab vende skoletræthed til aktiv deltagelse blandt børn, der er på ’kanten af skolen’. Det viser ny forskning. Men forskerne er ikke enige om, hvor meget skolen og fritiden skal blandes sammen.
År: 2017 Nr.: 18
Et tæt samarbejde med daglige sms’er og telefonopkald mellem klubpædagoger og lærere har fået bugt med pjækkeri blandt en gruppe unge fra Tovshøjskolen i Aarhus.
År: 2017 Nr.: 18
Ældre er det vigtigste emne ved det kommende kommunalvalg. Små børn ligger langt nede på ranglisten. De bløde områder har mindst betydning i folks bevidsthed. Det er trist, mener BUPL’s formand.
År: 2017 Nr.: 17
Nogle tror, at det er tilstrækkeligt at være et sødt og ordentligt menneske, når man skal arbejde med børn og unge.
År: 2017 Nr.: 15
Mange udsatte og tosprogede børn drømmer om en plads i et fritidstilbud, nogle så meget, at de tropper op i SFO’en for at få lov til at komme ind. Men forældrene vælger den fra. To ud af tre pædagoger ser udsatte børn, der ikke kommer i et fritidstilbud, selvom de ville have stor gavn af at komme.
År: 2017 Nr.: 14
Fritidsinstitutionerne har det svært. Derfor vil BUPL snart lancere et fritidsudspil, der skal sætte vigtigheden af gode fritidsinstitutioner tilbage på dagsordenen, siger BUPL’s formand, Elisa Bergmann.
År: 2017 Nr.: 14
Ganløse Ungdomsklub lokker ikke med vilde aktiviteter og det nyeste it-udstyr. Her kommer de unge for gode relationer og samvær med hinanden og voksne, som lytter, støtter og kan lide dem.
År: 2017 Nr.: 14
I Ganløse er fokus drejet fra aktivitetsstyret pædagogik til pædagogisk styrede aktiviteter med relationerne i fokus.
År: 2017 Nr.: 14
Når syge medarbejdere går på arbejde, er det også et sygdomstegn for selve arbejdspladsen, mener forsker. To ud af tre pædagoger går syge på arbejde, viser ny undersøgelse fra BUPL.
År: 2017 Nr.: 13
Pædagogerne får ansvaret for arbejdet med en helt ny SSP-læseplan i skolerne i Gladsaxe. Her kan pædagogerne selv sætte dagsordenen i skolen, siger SSP-konsulent.
År: 2017 Nr.: 12
To ud af tre pædagoger, der arbejder i fritidstilbud, mangler tid til omsorg og nærvær. Dårlige normeringer og en lang skoledag presser SFO og klub. Fritidstilbud er værdifulde, mener undervisningsminister Merete Riisager.
År: 2017 Nr.: 12
Thomas Alslev Jensen har som fællestillidsrepræsentant talt varmt for en kollektiv ordning om lønsikring. Derfor er han glad for, at ordningen nu bliver en realitet.
År: 2017 Nr.: 11
Sådan lød Arbejdsskadestyrelsens svar til pædagog Gitte Lindegaard, der døjer med voldsomme smerter efter et fald i en svømmehal, hvor hun beskyttede et handikappet barn.
År: 2017 Nr.: 09
Hver femte danske ung har skadet sig selv eller gør det stadig. Men pædagoger har ikke redskaberne til at opdage eller håndtere selvskaden. Det kan koste liv, fortæller Mille Heskjær, der underviser i emnet på PAU-uddannelsen.
År: 2017 Nr.: 09
En genetisk mutation og et svækket immunforsvar betyder, at 12-årige Yusuf ikke kan komme i skole. Ved hjælp af en robot er han alligevel i skole og med på tur. Bag specialskolens robotsatsning står en pædagog og en it-vejleder.
År: 2017 Nr.: 06
Det positive og udviklende i børns seksuelle lege og udforskningen af kroppen kan drukne i negativt formulerede forbud. Men retningslinjer kan sagtens motivere både børn og voksne til at tale om seksualitet og sætte emnet på dagsordenen i institutionen på en måde, hvor børnenes udvikling og trivsel i forhold til krop, køn og seksualitet er i fokus. Her er en række spørgsmål, I med fordel kan arbejde med
År: 2017 Nr.: 05
Den 45-årige irakiske flygtning, Ayar Hama-Ali Hama-Morad, blev tvunget på en dramatisk flugt fra sit hjemland, men endte med at vende modgangen til sin fordel og uddannede sig til pædagog. Han ved, hvordan det føles at være udsat og alene. Derfor kæmper han for at gøre en forskel for de unge.
År: 2017 Nr.: 04
Nogle børn er på tur næsten hver dag, mens andre er det én gang på en måned, viser en rundspørge, som Børn&Unge har gennemført. Svarene peger også på, at der generelt er færre ture end tidligere, mens det er gået kraftigt tilbage for kolonierne.
År: 2017 Nr.: 03
Sociale normeringer er nød­vendige, for at pædagogerne i Anne Mariegårdens Børnehus i København kan arbejde kvalificeret med de mange udsatte børn. ­Børneborgmesteren mener, at pengene er givet godt ud. BUPL er enig, men ønsker mere støtte til den store opgave.
År: 2017 Nr.: 02
Pædagogernes rolle i skolen skal defineres klarere, Merete Riisager (LA). Hun er bekymret for SFO- og klubområdet, men tror ikke på, at fritidspædagogikken kan komme ind i skolen.
År: 2017 Nr.: 01
I Egedal Kommune tager klubpædagogerne Morten Romme og Kennet Spaniel rundt på kommunens skoler for at lære 7. klasserne om programmering.
År: 2017 Nr.: 01
Lene Kjærgaard blev kendt i medierne som pædagogen, der ville skifte børn ud med grise for at få et job. Men Lene karriere som grisepasser gik ikke helt som forventet.
År: 2016 Nr.: 20
Op til 3.500 kroner om måneden kan arbejdsløse pædagoger se frem til at få suppleret dagpengene med. Lønsikringen vil koste 38 kroner om måneden.
År: 2016 Nr.: 20
Mange indvandrere i Danmark finder job i dag og fritidsinstitutioner. Her lærer de ikke bare danske værdier, de kommer også med deres kultur og værdier til os, siger BUPL’s næstformand Birgitte Conradsen.
År: 2016 Nr.: 20
År: 2016 Nr.: 20
De fem pædagoger er et godt eksempel på, at nysgerrighed, inklusion og åbenhed gavner os alle. Mangfoldigheden længe leve.
År: 2016 Nr.: 20
Professionsforsker Bent Madsen er i gang med en omfattende kortlægning af det specialpædagogiske arbejde, der skal vise, om specialpædagogerne har kompetencerne til at løse deres opgaver med nogle de allermest udsatte børn, unge og familier i Danmark.
År: 2016 Nr.: 20
I øvelokalerne i klubben Bakkens Hjerte har stjerner fra Phlake og Suspekt lært at spille musik. Det er pædagog Peer Møllebæk, der har introduceret tusindvis af musikalske drenge for glæden ved musik.
År: 2016 Nr.: 19
Et projekt om køn i Børnehusene Kokkedal har sat spot på blinde pletter i det pædagogiske arbejde, som bunder i fordomme, forventninger og forskelsbehandlinger af mænd og kvinder, drenge og piger. Nu udfordrer både børn og voksne stereotype kønsforståelser.
År: 2016 Nr.: 19
BUPL’s formand, Elisa Bergmann, 46 år, genopstiller ved BUPL’s kongres. Hun glæder sig over, at BUPL er trængt igennem med budskabet om, at der er behov for bedre normeringer, og ærgrer sig over, at arbejdet med skolereformen ikke er kommet helt i mål. I den næste kongresperiode skal der endnu mere fokus på pædagogers faglighed.
År: 2016 Nr.: 18
Når pædagoger og lærere skal pege på de børn og unge, der har udfordringer i skolen, er drengene i fokus. Det viser et nyt forskningsprojekt om børn og unge på kanten.
År: 2016 Nr.: 18
En omgang kartofler i klubben giver energi til dagens sidste matematiktime. Pædagoger og lærere skal sammen knække koden til at motivere skoletrætte drenge på Ny Hollænderskolen på Frederiksberg.
År: 2016 Nr.: 18
Børnehaven Lystruplund havde svært ved at finde ud af, om den skulle betale for komponisternes ophavsret, når pædagogerne ville streame musik til børnene. Det skal institutionen ikke, lyder den korte konklusion på Børn&Unges tur gennem junglen af paragraffer.
År: 2016 Nr.: 17
82 procent af eleverne synes, deres skoledag er for lang. Det er næsten en fordobling i antallet af utilfredse børn på to år. Måske har eleverne hørt fra de voksne, at deres skoledag er for lang, mener klubleder.
År: 2016 Nr.: 16
En øl eller en joint kan være hip som hap for de unge. I ungdomsklubben er Line Lund Møller altid klar til at tage en snak om hash, hvis de unge er nysgerrige. I Midtbysjakket i Aalborg oplever Jesper Svendsen, at hash er det største problem blandt unge.
År: 2016 Nr.: 16
Et flertal af kommunerne planlægger massive besparelser på dagtilbud og skoler, viser en ­gennemgang af de kommunale budgetter. De skulle hellere investere, siger BUPL’s formand.
År: 2016 Nr.: 15
Der er mange fordele ved at have kaniner i børnehaven eller klubben. Men for at projektet skal blive en succes, kræver det forberedelse og en masse overvejelser, råder kaninekspert.
År: 2016 Nr.: 15
Leder Dennis Mathiassen har bidraget til ny national plan mod mobning. Han bruger mægling og en indiansk trækæp for at få pædagogerne til at lytte til hinanden.
År: 2016 Nr.: 14
Skolereformen har betydet færre børn i SFO og klub, viser en ny analyse. Det er især et problem for de børn, der ikke har fornuftige fritidsinteresser, mener BUPL.
År: 2016 Nr.: 14
Pokémon-feberen har spredt sig som en epidemi og har fået tusindvis til at gå på gaden med hovedet rettet mod telefonen. It-konsulent Thomas Kramer opfordrer pædagoger til at hoppe med på bølgen og deltage i børnenes fascination.
År: 2016 Nr.: 14
År: 2016 Nr.: 12
Folkeskolereformen har fået en svær fødsel. Kun halvdelen af pædagogerne mener, at børnene får den varierede skoledag, som ellers er forudsætningen for reformen. Men det kommer til at tage længere tid, før reformen er implementeret, advarer børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby.
År: 2016 Nr.: 11
Spørgelysten var stor hos 3.c. Vi har udvalgt nogle spørgsmål med Jakob Sølvhøjs svar, enkelte steder tilføjet et par redaktionelle præciseringer.
År: 2016 Nr.: 11
Evnen til nytænkning ligger i pædagogers dna, men idéerne blomstrer altså ikke bare af sig selv. Der er nogle forudsætninger, som skal være opfyldt.
År: 2016 Nr.: 09
Flere pædagoger rapporterer om vold fra børn og unge, men de voldelige overgreb anmeldes kun sjældent til politiet. Dermed risikerer voldsramte at miste muligheden for en eventuel offererstatning. BUPL anbefaler systematisk registrering af hændelsesforløb.
År: 2016 Nr.: 08
På et år er kriminaliteten i udsatte boligområder faldet med 15,7 procent. I nogle områder er kriminaliteten halveret. Politiet kan ikke forklare nedgangen, men peger alligevel på et omfattende tværgående samarbejde.
År: 2016 Nr.: 06
Der mangler ikke ønsker til kvalifikationer og personlige egenskaber, når pædagoger skal ansætte en ny kollega. Børn&Unge har analyseret tillægsord i 3.552 jobopslag fra Jobindex, hvor der er søgt efter pædagoger.
År: 2016 Nr.: 06
Torben Larsens arbejdsidentitet og selvforståelse forsvandt med hørelsen. Men med høretabet opstod der samtidig en ny og dybere kontakt til de unge.
År: 2016 Nr.: 04
Kun fem procent af alle underretninger kommer fra dagpleje og dag­tilbud. Allerede mens børnene er små, kan pædagogerne se, hvem de udsatte børn er, men underretningerne kommer først, når børnene begynder i skole. Vi skal fange børnene tidligere end i dag, siger BUPL’s formand.
År: 2016 Nr.: 04
Et kursus i at spotte udsatte børn gav ikke flere underretninger. Nu ansætter Struer Kommune en socialrådgiver til at lære pædagogerne, hvornår og hvordan de skal underrette.
År: 2016 Nr.: 04
Børn med adfærdsproblemer kan ikke tvinges til god opførsel. I stedet kræver det systematik, samarbejde og vilje til ændringer blandt pædagoger og lærere i skolen, vurderer psykologer bag et nyt inspirationskatalog om emnet.
År: 2016 Nr.: 04
Pædagog Jens Peter Hassing og hunden Simba arbejder sammen i faget håndværk og design i 5. klasse på Filstedvejens Skole i Aalborg. Simba sørger for tryghed, samarbejde og ro. Og ikke mindst for glade børn, som Jens Peter samler på.
År: 2016 Nr.: 03
En smittende begejstring for cykling har nu givet leder Erik Nielsen en pris fra Cyklist­forbundet. Som pædagog brænder han for at gøre børn cykelsikre og glade for de to hjul.
År: 2015 Nr.: 18
De er glade for skolen og vennerne, men har lavt selvværd. De drikker mindre alkohol, men eksperimenterer mere med narkotika. Og selvskade er blevet et massefænomen. Den nye generation balancerer mellem individualitet og kollektivet, mellem tryghed og intensitet.
År: 2015 Nr.: 16
Nikita og Martin hverdag indeholder masser af underholdning på YouTube (begge), computerspil (Martin) og beauty (Nikita). Verdens problemer og fremtidsdrømmene fylder ikke meget i et liv, hvor skolen, underholdning og vennerne tager det meste af pladsen.
År: 2015 Nr.: 16
Aldrig har de unge haft mere brug for betydningsfulde voksne i deres liv, noget som netop klubfolk kan være. Alligevel vælger stadig flere unge klubben fra. Unge skal have aktiviteter med kvalitet for at gide gå i klubben, siger ungdomsforsker Søren Østergaard.
År: 2015 Nr.: 16
Klubberne skal have ressourcer til det vigtige pædagogiske arbejde med børns og unges liv, siger BUPL’s formand.
År: 2015 Nr.: 16
Selv i fritiden skal de unge præstere, for det handler om at blive den bedste på håndbold eller fodboldholdet. Og skulle det så være et problem, ville nogen måske spørge? Ja, sgu!
År: 2015 Nr.: 16
Når jeg taler med politikere, embedsmænd og skolefolk, så er alle enige om, at pædagogerne er afgørende for, at vi lykkes med at øge trivslen og give børn og unge mere lige muligheder i livet.
År: 2015 Nr.: 15
År: 2015 Nr.: 13
700 børn blev udmeldt af Silkeborgs SFO’er som følge af folkeskolereformen. Nu satser kommunen på kvalitet som tiltrækningskraft. Det er et eksempel til efterligning, siger BUPL.
År: 2015 Nr.: 13
Flere og flere pædagoger undlader at kritisere deres arbejdsforhold, selv om de gerne vil. Det undrer hverken BUPL eller sociolog Rasmus Willig, som siger, at ledelserne kun vil høre ’den gode historie’.
År: 2015 Nr.: 12
I en tid med faldende børnetal og kommunale besparelser kan fremtiden tegne noget dyster. Men optaget af de mange studerende er ikke baseret på rene tilfældigheder.
År: 2015 Nr.: 12
Skolereformen skulle forbedre børnenes skoledag, men det er ikke sket, mener ­pæda­goger i skolen. De beretter også om dårligere fritidsinstitutioner og et tungt inklusionsarbejde.
År: 2015 Nr.: 11
År: 2015 Nr.: 11
År: 2015 Nr.: 11
Klubben har fået lokaler i skolen. De unge kan bruge klubben hele dagen, og pædagogerne kender nu alle unge i lokalområdet. Reformen har været en god oplevelse for pædagog Nini Ravn Hansen.
År: 2015 Nr.: 11
Alt er, som det plejer for pædagogerne i skolen i Hjørring, men alligevel har reformen været en kæmpe omvæltning, mener Bente Nielsen, pædagog på Holmegårdskolen.
År: 2015 Nr.: 11
Pædagogerne kan give mere. Hvis der ikke er et godt teamsamarbejde på skolen, er det svært for pædagogerne at bidrage, mener undervisningsminister Christine Antorini.
År: 2015 Nr.: 11
Flere penge til børneområdet står højt på pædagogernes ønskeseddel til valget, men også velfærd for de gamle og syge og beskyttelse af miljøet er vigtige emner.
År: 2015 Nr.: 10
BUPL arbejder for, at børns og unges vilkår placeres højt på dagsordenen i valgkampen. En evig dagsorden, nu krydret med krav om minimumsnormeringer.
År: 2015 Nr.: 10
Der er langt mellem pædagogerne på partiernes opstillingslister til folketingsvalget. Vi fandt frem til to, der begge vil tale børnenes sag, hvis de bliver valgt ind.
År: 2015 Nr.: 10
Derfor skal vi både som fagforening og pædagoger blande os højlydt i valgkampen
År: 2015 Nr.: 10
To stressramte pædagoger hjælper andre pædagoger i samme situation. I en ny netværksgruppe i Aarhus er der plads til snak, tårer og gode råd
År: 2015 Nr.: 08
Nyt udspil fra regeringen skal bekæmpe ungdomskriminaliteten. Det er en tynd kop te, mener BUPL.
År: 2015 Nr.: 08
Skrækscenariet er, at når vi åbner børnepakken, er ambitionerne svundet ind til kun at omhandle det, vi skal gøre mere af. Og forstå mig ret, vi både kan og vil gøre mere, men kvalitet kommer ikke af at give pædagogerne flere opgaver
År: 2015 Nr.: 08
Marginaliserede unge har én ting til fælles: De har ikke noget at miste, siger Line Lerche Mørck, ekspert i marginaliserede unge og voksne. Personer med en blakket fortid kan hjælpe det etablerede system i arbejdet med de unge.
År: 2015 Nr.: 07
Børn og unge er digitalt indfødte. De har tjek på, hvordan de betjener medier, men forstår dem ikke nødvendigvis. Derfor har de brug for vejledning fra de voksne, der er omkring dem.
År: 2015 Nr.: 07
Godt 1.000 mandlige BUPL-medlemmer er ansat i integrerede daginstitutioner, viser nye tal. Men kun få vælger et job i vuggestueafdelinger. En af dem er Henrik Madsen, der blev noget overrasket ved jobsamtalen.
År: 2015 Nr.: 06
Fald i dækningsgraden skaber frygt for, at nøglebørn er på vej tilbage. Konsekvensen for pædagogerne er afskedigelser og tvungen nedgang i tid.
År: 2015 Nr.: 06
Ligestillingsminister Manu Sareen (R) ønsker flere mænd i de kvindedominerede ­daginstitutioner. Men mændene kommer ikke med stormskridt, afslører tallene.
År: 2015 Nr.: 06
Efter skudattentaterne i København tog Nanna Lauesgaard straks affære og iværksatte en temaskattejagt for sine elever om ytringsfrihed. Det er mit ansvar som pædagog, siger hun.
År: 2015 Nr.: 05
Unge muslimer, der forvandler sig til lobbyimamer og får salafistskæg. Unge, der tager til Syrien for at kæmpe for kalifatet – og som kommer skuffede hjem. Pædagoger i klubber ser mange unge, der bekender sig til ekstrem islamisme.
År: 2015 Nr.: 05
På et år rejste over 30 radikaliserede unge fra Aarhus til Syrien og Irak. Men Aarhusmodellen har bremset trafikken. Løsningen er godt gammeldags kriminalpræventivt arbejde, hvor pædagoger spiller en stor rolle.
År: 2015 Nr.: 05
Unge kan vise mange forskellige tegn på, at de er på vej ud i ekstremistiske og radikaliserede miljøer. Tegnene varierer fra ung til ung, men nogle tegn er gennemgående.
År: 2015 Nr.: 05
Terrorangrebet i København har efterladt mange børn og unge utrygge og usikre. Det oplever pædagogerne i klubberne. Der er en tendens til en ’os og dem’-mentalitet blandt de unge.
År: 2015 Nr.: 05
Danmark bruger langt flere penge på efterretningstjenester og overvågning for at forhindre terrorister i at udføre angreb end på at forebygge, at danske børn og unge overhovedet en dag bliver terrorister.
År: 2015 Nr.: 05
I Køge har en bandekrig sat sit præg på en generation af børn og unge omkring miljøet, hvor også radikaliserede holdninger trives. Fællesskab og gode relationer kan rykke de unge og hjælpe dem en anden vej, siger pædagogerne.
År: 2015 Nr.: 05
Ifølge Politiets Efterretningstjeneste kommer truslen om terror fra flere sider. Især de hjemvendte Syriensfarere giver anledning til bekymring.
År: 2015 Nr.: 05
Flere end 4 ud af 5 af 360 adspurgte pædagoger, der har haft med radikaliserede unge mænd og kvinder at gøre, valgte at gå i dialog med dem.
År: 2015 Nr.: 05
Hvis de børn, der har størst sandsynlighed for at komme ud i noget skidt, også er de børn, der tidligt kommer til at gå for sig selv, har vi problemet med tiltrækning til den kriminelle løbebane. Løsningen er at lave en pædagogisk friplads, så alle har råd til et klub- og fritidsliv.
År: 2015 Nr.: 05
Det er alfa og omega at interessere sig for børnene og følge med i deres aktiviteter på de sociale medier, mener forskeren Malene Charlotte Larsen.
År: 2015 Nr.: 04
Med et gevær mod kinden finder børn med ADHD den koncentration og ro, som er en mangelvare for dem mange andre steder. Specialskole tager børnene til skydning en gang om ugen.
År: 2015 Nr.: 03
Københavns Kommune vil lukke en række små fritidshjem og samle børnene i større institutioner. Det går ud over børnene, advarer pædagog Thomas Bergendorff, der ikke ved, hvad der kommer til at ske med hans arbejdsplads.
År: 2015 Nr.: 02
Kommunerne må rykke frem i bussen og blive bedre til at sammentænke skole og fritid.
År: 2015 Nr.: 02
Børnehaven Ellebæk i Holstebro har oprettet en ’bank’ med bedsteforældre, som både børn, personale og bedsteforældrene har glæde af.
År: 2015 Nr.: 01
Pædagog John Colerick, leder af specialinstitutionen Lavuk, får årets handicappris. Han gør brugerne klar til livet og klæder personalet på til arbejdet.
År: 2014 Nr.: 22
Flere af Børn&Unges artikler var med til at kickstarte en debat eller sætte dagsordenen i årets løb.
År: 2014 Nr.: 22
BUPL’s flere end 16.000 Facebook-følgere får også opdateringer med nyt fra Børn&Unge. Her er nogle af de mest læste, likede, debatterede og delte opslag i 2014.
År: 2014 Nr.: 22
Fritidsinstitutionerne rummer en ramme og en pædagogik, der fortjener at være en vigtig og væsentlig del af skolen.
År: 2014 Nr.: 22
7 ud af 10 pædagoger oplever kvalitetsforringelser i fritidstilbuddene efter skolereformen. ­Børnene skal sikres gode SFO’er og klubber, kræver BUPL-formand
År: 2014 Nr.: 20
Undervisningsministeren finder det vigtigt, at SFO’er og klubber kan opretholde deres faglige ­kvalitet. Men ansvaret er kommunernes, siger hun.
År: 2014 Nr.: 20
Mølleskolens SFO og klub i Ry ville tilbyde vinterbadning, fordi det er en god oplevelse. Men pædagogerne opdagede hurtigt, at det også gav børnene stolthed, styrke og tro på sig selv.
År: 2014 Nr.: 20
kolereformen giver børn med vidtgående handicap en skoleuge på op til 35 timer og færre timer i klub, ­hvor de lærer at begå sig socialt. Kommuner har søgt om at nedsætte skoletiden, men ministeriet siger nej.
År: 2014 Nr.: 18
Skolereformen betyder, at Josefine med Downs syndrom skal gå flere timer i skole. Tiden går fra klubben, hvor hun øver sociale kompetencer og er sammen med sine venner.
År: 2014 Nr.: 18
14 sygedage om året placerer pædagoger højt i sygefraværsstatistikken. Både BUPL og Kommunernes Landsforening mener, at pædagogers sygefravær kan sænkes, men ­ensidigt fokus på flotte fraværstal har en slagside, advarer BUPL.
År: 2014 Nr.: 18
Pædagoger køber flere fagbøger end nogensinde. De læser for at blive klogere på deres fag, men de vil ikke have alt for tunge og teoretiske bøger. Det handlingsanvisende hitter, siger redaktøren for Pædagogisk Bogklub, Anita Egelund.
År: 2014 Nr.: 18
Så har vi søsat en etikstafet. Den første blev bragt i nr. 15 med forretningsudvalgsmedlem Allan Baumann, som sendte stafetten videre til Jytte Hare. Vi forlænger hermed den energiske debat mellem medlemmer, tillidsvalgte og eksperter på de etik-roadshows, som BUPL’s Etiske Råd turnerede med i foråret. Følg med i etikstafetten, send gerne dit eget bidrag, og spred debatten.
År: 2014 Nr.: 16
Så sætter vi en etikstafet i gang. I fem numre af Børn og Unge vil vi debattere etik i pædagogisk praksis. Vi forlænger og udvider den energiske debat mellem medlemmer, tillidsvalgte og eksterne eksperter, der var på de etik-roadshow, som BUPL’s Etiske Råd turnerede med i foråret. Har din pædagogiske praksis brug for et etisk gennemsyn? Følg med i etikstafetten og spred debatten.
År: 2014 Nr.: 15
Faldende børnetal, skoleledere, der bestemmer, og planer, der slet ikke er på plads, gør det umuligt at få et overblik over skolereformens konsekvenser for pædagogerne. I første omgang har reformen ikke kostet så mange stillinger som frygtet, men konsekvenserne kan komme drypvis.
År: 2014 Nr.: 12
Charlotte Ahrenkiel Jensen og Rikke Mie Jensens klubstillinger bliver nedlagt, fordi Hjørring Kommune som en konsekvens af skolereformen lukker SFO’er og skærer dybt i antallet af klubber.
År: 2014 Nr.: 12
I Vejle Kommune kommer der 11 procent færre børn i SFO’erne næste år som følge af skolereformen. I Kolding regner kommunen med et endnu større fald.
År: 2014 Nr.: 12
Efter sommerferien begynder en helt ny hverdag i skolen for Henrik Holm og hans kolleger i SFO’en. De ved bare endnu ikke, hvad de skal i skolen. 7 ud af 10 pædagoger aner ikke, hvad reformen betyder for deres arbejde.
År: 2014 Nr.: 12
BUPL’s formand er bekymret, fordi der i mange kommuner stadig er stor usikkerhed om, hvad pædagoger skal i skolen, og om de overhovedet har et job efter sommerferien.
År: 2014 Nr.: 12
Normalt ser de unge i Kokkedal Ungdomsklub skævt til politiet. Men klubben drives i samarbejde med politiet, og en af medarbejderne er betjent. Hun indgår nu på lige fod med de andre medarbejdere i arbejdet med de unge.
År: 2014 Nr.: 12
Normalt gælder det om at skabe gode relationer til de unge, men Khaled Mustapha gik efter fædrene. Det har givet færre konflikter og større forståelse for pædagogernes arbejde.
År: 2014 Nr.: 12
Folkeskolereformen skaber jobusikkerhed for skole- og fritidspædagoger i nordsjællandske kommuner. Fyringsangsten hersker især i Helsingør, viser ny undersøgelse.
År: 2014 Nr.: 11
Bjørn Thomsen er træt af at blive mistænkeliggjort, fordi han er mand og pædagog. Han vil lege pudekamp og give krammere uden at skulle se sig over skulderen.
År: 2014 Nr.: 08
Gruppen af børn og unge med generelle indlæringsvanskeligheder fra Klub Sct. Georgs Gården i Roskilde har deltaget i et projekt med madværksteder. Det var en stor succes.
År: 2014 Nr.: 08
I Frederiksberg Kommune har man valgt at uddanne en masse pædagoger til konfliktmæglere. Er kommunens børn og unge virkelig så besværlige, eller ligger der noget andet til grund for den prioritering?
År: 2014 Nr.: 06
Hvad skal pædagogerne lave i skolen efter sommerferien? Mange steder kender de ikke svaret. Her er fem kommuner, der på hver sin måde har arbejdet med skolereformen.
År: 2014 Nr.: 04
Mange pædagoger aner ikke, hvad der sker med deres arbejdsplads og job, når skolereformen træder i kraft. Ventetiden er ’træls’, og folk er trætte og slidte, fortæller tillidsfolk fra Hjørring og Roskilde. I Gladsaxe er de glade.
År: 2014 Nr.: 04
År: 2014 Nr.: 04
Pædagogerne fra klubben har allerede timer i skolen, og det fungerer fint. Alligevel er de bekymrede for, hvordan det bliver, når skolereformen træder i kraft.
År: 2014 Nr.: 04
Slag, spark og trusler er en del af jobbet for alt for mange pædagoger i Aarhus. En lille gruppe børn står bag de mange sager. De har det svært med SFO´ens løse struktur, og ansatte her er derfor mere udsatte.
År: 2014 Nr.: 03
Mandlige pædagoger er i høj kurs, både hos børne- og ligestillingsminister Manu Sareen og i Børnehaven Columbus. I løbet af kort tid er antallet af mænd i institutionen steget markant.
År: 2014 Nr.: 03
Småbørnsforældre i Allerød skal tjene 8.000 kroner for at have råd til pasning af et vuggestuebarn og et børnehavebarn. For dyrt, mener BUPL’s formand.
År: 2014 Nr.: 02
Det er en myte, at sygdom er en privat sag, for sådan er vilkårene ikke på arbejdsmarkedet i dag. Tværtimod skal arbejdspladsen tage aktivt del i den sygemeldtes vej tilbage på job. Hvis arbejdspladsen er passiv, tager kommunen over.
År: 2014 Nr.: 02
Fire projekter om at få flere mænd til daginstitu­tioner får støtte fra Ligestillingsministeriet.
År: 2014 Nr.: 01
Klubpædagog Zeki Demir er så træt af ghettostemplet, at han insisterer på at fortælle om en cirkushverdag med glade unger på ethjulede cykler og brune ponyer.
År: 2014 Nr.: 01
Pædagoger vil ind i kommunalbestyrelsen for at synliggøre pædagogers betydning og kæmpe for gode normeringer og bedre inklusion. Men det bliver svært, for de skal tænke på kommunekassens ve og vel, siger kommunalforsker.
År: 2013 Nr.: 19
37 pædagoger , som stiller op til kommunalvalget, har taget imod tilbuddet om at blive præsenteret i Børn&Unge. Her kan du se, hvad de vil arbejde for .
År: 2013 Nr.: 19
Politikere i kommunerne opfylder langt de fleste valgløfter til børnene, viser en stikprøve. Men løfterne er formuleret så upræcist, at det er nemt at holde dem, mener BUPL og en ekspert i kommunalpolitik.
År: 2013 Nr.: 18
Klub Askelunden i Esbjerg har deltaget i et musikprojekt, hvor de unge har rykket grænser. Projektet har sået kimen til fællesskab mellem grupper, som ellers ikke ænser hinanden.
År: 2013 Nr.: 17
Kommunerne sætter ikke SFO-taksten ned, selvom tilbuddet bliver mindre og billigere for kommunen. Et kæmpeproblem, mener BUPL’s formand, Henning Pedersen.
År: 2013 Nr.: 16
År: 2013 Nr.: 16
Storbyerne får flere børn, mens landkommuner vil opleve massive fald frem mod 2020. Pædagogerne må indrette sig på de kommende forskydninger, lyder meldingen fra BUPL.
År: 2013 Nr.: 15
Hver femte dansker er utilfreds med sin mødetid, viser ny undersøgelse. Forskning peger på god effekt ved at lade medarbejderne bestemme selv.
År: 2013 Nr.: 15
Klubberne i Gellerup har succes med at lære drenge med alt for kort lunte at styre temperamentet. Både fritids- og ungdomsklubben har fået en rarere hverdag med færre konflikter.
År: 2013 Nr.: 15
Her kan du få inspiration fra Klubberne i Gellerup til at arbejde med børn og unges vrede.
År: 2013 Nr.: 15
Moderen er pædagog. Datteren er pædagog. Svigersønnen er pædagog, og sønnen er minsandten på vej til også at blive det. I Vestjylland bor familien, som har et særligt sammenhold, fordi næsten alle er pædagoger.
År: 2013 Nr.: 14
Miniklubben i Nørregade Fritidscenter, Esbjerg, har adopteret en bedstemor. Børn&Unge var med, da bedstemor, pædagoger og børn besøgte Tivoli i København.
År: 2013 Nr.: 13
Bedstemorordning giver specialbørn viden, ansvar og nye erfaringer. Samt en fantastisk relation til et ældre menneske, fastslår pædagogen bag.
År: 2013 Nr.: 13
Børne- og undervisningsministeriet lover, at pædago­gernes deltagelse i den understøttende undervisning bliver beskrevet i loven om folkeskolen. BUPL’s formand savner dog en garanti for omfanget af pædagogers deltagelse.
År: 2013 Nr.: 12
Flere daginstitutioner kan nu søge om forebyggelsespakker til personaleprojekter om enten fysisk eller psykisk ned­slidning. Mange nyder allerede godt af ordningen.
År: 2013 Nr.: 12
Én sætning bekymrer mig særligt, nemlig at man regner med at kunne spare 1,2 milliarder kroner ’som følge af reduceret pasningsbehov’ i fritidsinstitutioner og klubber.
År: 2013 Nr.: 12
Fire ud af fem pædagogiske ledere oplever, at forældre holder sommerferiefri uden børn, viser en ny undersøgelse.
År: 2013 Nr.: 10
Flere mænd søger pædagoguddannelsen, viser nye tal. Forsker peger på, at nye manderoller i samfundet har betydning, men lav løn og svære vilkår skræmmer mange mænd væk igen.
År: 2013 Nr.: 09
4 ud af 10 børneeksperter støtter tankerne bag regeringens skolereform. De øvrige frygter, at en ny skole vil blive ’mere af det samme’. Reformen koloniserer børns fritid, lyder kritikken.
År: 2013 Nr.: 09
En skolereform vil sætte fritidspædagogikken under voldsomt pres. Måske rykker fritidspædagogerne ind i skolen, men deres pædagogik flytter ikke nødvendigvis med, mener to forskere.
År: 2013 Nr.: 09
Pædagogerne skal være, hvor børnene er. Derfor skal de med i skolen, mener BUPL’s formand, Henning Pedersen. BUPL Hovedstaden er imod skolereformen. Uenigheden er ikke så stor endda, mener formændene.
År: 2013 Nr.: 09
Manu Sareen (R) er den første pædagog, der er blevet minister. Han bruger sine erfaringer fra børneområdet aktivt og er aktuel med en plan for at tiltrække og fastholde mandlige pædagoger i daginstitutioner.
År: 2013 Nr.: 09
Hundredtusindvis af pædagoger, forældre, børn, unge, studerende og lærere er berørt af skolekonflikten. Men hvad slås lærerne og kommunerne egentlig om?
År: 2013 Nr.: 07
På Arden Skole er næsten alle lærere ramt af lockout, så kun få børn har undervisning. Men skolens pædagoger er på arbejde.
År: 2013 Nr.: 07
Kommunerne vil mangle flere hundrede millioner kroner fra forældrene, når pædagogiske aktiviteter med folkeskolereformen flyttes fra SFO og fritidstilbud til skoletiden.
År: 2013 Nr.: 06
Når institutionerne fokuserer på idræt, bliver både børn og pædagoger gladere og mere aktive. Det viser en ny evaluering af DGI’s idrætsinstitutioner.
År: 2013 Nr.: 05
Har du svært ved at overskue, hvad din institution kan deltage i af idrætsprojekter? Børn&Unge giver her en oversigt over mange af de tilbud, som institutioner kan deltage i og blive inspireret af.
År: 2013 Nr.: 05
Herlev Kommune vil udvide undervisningstiden i folkeskolen og finansierer øvelsen ved at fyre SFO-pædagoger. Det må ikke ske, siger BUPL’s formand.
År: 2013 Nr.: 03
Pædagogerne har en vigtig rolle at spille i folkeskolen, og en folkeskolereform vil give nye spændende pædagogjob. Men samtidig er pædagogerne bekymrede for at miste deres job.
År: 2012 Nr.: 22
Det er dog på den anden side uklart, hvilken rolle pædagogerne konkret kommer til at spille.
År: 2012 Nr.: 22
De officielle krav udveksles først efter Børn&Unges deadline. Men arbejdsgivernes, Kommunernes Landsforenings (KL), udmeldinger har været særdeles offensive. Kravet er blandt andet, at der skal arbejdes mere effektivt ude i kommunerne, og at overenskomsterne skal strømlines, så lokale ledere får mere rum til at lede og fordele arbejdet.
År: 2012 Nr.: 21
49 procent af kommunerne forringer vilkårene for børn fra 6 år i 2013. Det sker til trods for, at SFO'er og klubber i forvejen er de dårligst normerede institutioner. Og på trods af børneministerens ønske om et bedre samarbejde mellem pædagoger og lærere.  
År: 2012 Nr.: 18
København bruger som en af de få kommuner hele sin andel af de 500 millioner kroner til at ansætte flere pædagoger.
År: 2012 Nr.: 17
Flere børn med diagnoser og familier med sociale vanskeligheder udfordrer pædagoger på det forebyggende og dagbehandlende område.
År: 2012 Nr.: 16
• Læs, hvad fagbøger er særligt gode til •Sådan arbejder man med fagbøger • 2 typer af fagbøger • 18 gode fagbøger
År: 2012 Nr.: 16
Klubberne i Roskilde Kommune har siden efteråret 2011 arbejdet med LP-modellen. Resultaterne er positive, men det tager tid at vænne sig til en ny arbejdsform, og der er stadig masser at arbejde med, viser evaluering.
År: 2012 Nr.: 14
I Endrup Klub går de op i børnerekorder. I år er rekorderne grønne, selvom projektet bliver mere grønt end rekord.
År: 2012 Nr.: 13
Er kommunernes arbejde med underretninger blevet bedre? Børn&Unge har spurgt 11 kommuner, som de seneste fem år har huset de værste sager om overgreb, sexmisbrug og vold mod børn. Nogle af kommunerne har fået alvorlig kritik af Ankestyrelsen for mangelfuld sagshåndtering. En enkelt kommune, Skanderborg, er udvalgt, fordi den har været mellem- og endestation for to af sagerne og har demonstreret handlekraft i de alvorligste sager.
År: 2012 Nr.: 12
Klubberne i Albertslund har ansat deres egen socialrådgiver. Hun skal opkvalificere underretningerne og det tværfaglige samarbejde. Intentionen er, at det forebyggende arbejde skal være så godt, at klubberne har grebet ind, inden anbringelser bliver nødvendige.
År: 2012 Nr.: 12
Hvordan kan en socialrådgiver støtte klubbernes forebyggende arbejde? Her et eksempel fra Janni Ryes arbejdsliv i Albertslunds klubber.
År: 2012 Nr.: 12
År: 2012 Nr.: 12
Sund fornuft sat i system kan ændre det pædagogiske miljø i daginstitutionerne radikalt. Børnehaven i Veng ved Skanderborg har brugt LP-modellen i næsten tre år, og nu trives både børn og ansatte bedre.
År: 2012 Nr.: 10
"Fantastisk at være børnenes cirkusmor" I Cirkus Tværs oplever Trille Lucassen, at det er let både at være anerkendende og give opmærksomhed.
År: 2012 Nr.: 08
Otte børn har gennem seks uger gået til mindfulness i Rødovre. Resultatet er gladere børn med mere selvværd. Og nogle gode timer med fokus på nærvær og afslapning.
År: 2012 Nr.: 08
Vera Nduwimana flygtede fra Burundis blodige borgerkrig for 11 år siden. Den nu 33-årige laborant og mor til tre er kommet fri af traumer, fordi hun fik den rigtige hjælp.
År: 2012 Nr.: 07
Vil vi mindske omfanget af rygning, druk og kriminalitet blandt unge, er social pejling og fokus på social kapital vejen frem. Det viser et stort projekt fra Aarhus.
År: 2012 Nr.: 06
I Klubben Peter Fabersvej har pædagogerne lært både de unge og deres lærere bedre at kende i løbet af AarhusEksperimentet. De har især arbejdet med social kapital.
År: 2012 Nr.: 06
Fritidshjem og sociale klubber bliver alligevel ikke skrevet ud af dagtilbudsloven. S-SF-R-regeringen har droppet den borgerlige regerings planer om at afskaffe de to institutionsformer.
År: 2012 Nr.: 01
De mange besparelser har haft personlige konsekvenser for Gert Malling. Men han er glad for den måde, personalet mod alle odds får hverdagen til at fungere.
År: 2011 Nr.: 18
Pædagog Nanna Hansen har for nylig modtaget en pris for sit arbejde med børn i sorg. Efteruddannelsen som sorgpilot har rustet Nanna Hansen til at tage sig af børn i små og store kriser. Børn & Unge fik lov til at overvære et møde mellem Nanna Hansen og en pige fra fritidsklubben, men pigens navn er ændret.
År: 2011 Nr.: 18
Vidste du, at der på bupl.dk også findes en side, hvor pædagogerne og eksperterne selv kan skrive deres helt egne artikler?
År: 2011 Nr.: 18
Det er desværre lige før, det kan betale sig at skrive besparelser på børneområdet ind i evighedskalenderen samtidig med løvfald og skiftet til vintertid.
År: 2011 Nr.: 18
Pædagoger er ofte alene med alt for mange børn. De er skrækslagne for, om der sker ulykker. De råpasser og kan ikke få enderne til at hænge sammen. De har ikke tid til specialbørnene. De går hjem med ondt i maven og sover dårligt. Arbejdstilsynets påbud afslører graverende og sundhedsskadelige arbejdsforhold i mange daginstitutioner. Men man kan selv gøre en del for at rette skuden op. Meget handler om at have realistiske forventninger til, hvad man kan nå. I hver femte institution er arbejdsmiljøet så dårligt, at det er decideret sundhedsskadeligt. Det viser en særlig indsats foretaget af Arbejdstilsynet. Derfor har institutionerne fået påbud om at rette op på forholdene. Heldigvis kan det lade sig gøre, mener Arbejdstilsynet.
År: 2011 Nr.: 17
Hver femte københavnske klub har pædagoger, der arbejder i skolen. Arbejdet med inklusion har klubberne taget til sig uden ekstra ressourcer, viser en ny undersøgelse.
År: 2011 Nr.: 16
Historiker Elly Andersen har set på de mest populære institutionsnavne og vurderet de signaler, som de sender. Elly Andersen er cand. mag. i Humanistiske Designstudier og tidligere pædagog. Hendes virksomhed Center for Designkultur rådgiver firmaer i at optimere deres signalværdi.
År: 2011 Nr.: 13
Regnbuen er klar topscorer på navnehitlisten. Regnbuen er et stærkt symbol på forskellighed, glæde, fred og fantasi. Når først man er begyndt at lede, ser man dem alle vegne.
År: 2011 Nr.: 13
En Top 10-liste over de mest almindelige institutionsnavne beskriver et børneunivers med poesi, vækst og frihed. Navnene fortæller om vores ønsker for institutionen. Men nogle navne skal man holde sig fra, mener ekspert.
År: 2011 Nr.: 13
I Unimukken leger man med sproget og blander fugl og fisk. Det er vigtigt i en institution med mange tosprogede børn, mener pædagogerne.
År: 2011 Nr.: 13
Rød og blå stue er ikke kun udtryk, pædagoger og børn bruger. Journalister har taget stuenavnene til sig som navne for blokkene i dansk politik.
År: 2011 Nr.: 13
Børnehaven Chili fik sit navn, da to institutioner blev lagt sammen. Det skulle være nyt og anderledes og ikke lugte af lilla ble. Navnet er led i institutionens branding af sig selv, mener forældreformand.
År: 2011 Nr.: 13
Børnehaven Guldbryllupsasylet er fra en tid, hvor velhavende damer sørgede for pasning af fattigfolks børn. Leder Louise Lund Rasmussen er glad for det gamle navn, der fortæller en historie
År: 2011 Nr.: 13
Dansk hiphop voksede op i et skrabet øvelokale i en klub på Amager. I Klub 47 tog hiphoppædagogen Niels Jørgensen de unge og deres musik alvorligt, og navnet vækker i dag respekt i hiphopmiljøet.
År: 2011 Nr.: 13
Kommunerne skal holde nulvækst i 2012. Det skulle betyde uændret service, men det kommer til at betyde nedskæringer. Allerede nu planlægger hver tredje kommune at skære på pasningsområdet næste år.
År: 2011 Nr.: 11
Pædagoger bliver truet på livet og slået af forældre og børn. I hver 15. institution, som Arbejdstilsynet besøgte sidste år, var vold en del af hverdagen. Det gør pædagogerne bange og syge.
År: 2011 Nr.: 11
Pædagoger fik pisset på deres cykler, blev truet og sparket. En gruppe drenge terroriserede børn og voksne i Bredalsparkens Fritidscenter i Hvidovre. I begyndelsen kunne pædagogerne ikke dæmpe dem, og det tog tid at få chikanerierne stoppet.
År: 2011 Nr.: 11
Nogle indvandrerunge magter ikke skolens boglige værdier. Det er dem, der går forrest, når bydele som Nørrebro eksploderer i vold og hærværk. Uddannelse er en skillelinje for, om indvandrerunge styrer fri af kriminalitet, forklarer Aydin Soei, forfatter til bogen 'Vrede unge mænd'.
År: 2011 Nr.: 11
I klubben lægger de voksne øre til, når forholdet til mor og far kokser. Både som klubmedarbejder og som forældre skal man gide tage konfrontationerne med de unge. Det er en del af arbejdet som pædagog, mener klubleder.
År: 2011 Nr.: 10
Forfatter og familieterapeut Jesper Juul har netop udgivet bogen 'Fat det nu, forældre!', der handler om, hvordan nutidens forældre bør være sammen med deres børn. Drop den bedrevidende opdragelse, og brug dialogen i stedet for, er budskabet.
År: 2011 Nr.: 10
Forældre er mere restriktive end pædagoger, når det gælder børns seksuelle lege og adfærd, viser ny undersøgelse. Men pædagogerne må ikke give efter for forældrenes krav. Forbud mod doktorlege er skadelige, mener ekspert.
År: 2011 Nr.: 07
Børn&Unges fotograf Jeppe Carlsen er taget en tur rundt i landet for at fotografere pæda­gogers mange forskellige fysiske aktiviteter med de store børn, som kan være svære at lokke væk fra computeren. Se her, hvad han fik ud af turen.
År: 2011 Nr.: 04
Pædagogerne har fået et etisk råd, der skal sætte fokus på etiske dilemmaer og holde debatten om det nye etiske grundlag levende og vedkommende i den pædagogiske praksis. Børn&Unge har talt med tre af medlemmerne.
År: 2011 Nr.: 03
Penge brugt på dag- og fritidsinstitutioner er en god investering. Derfor er de voldsomme besparelser på området en dårlig idé. BUPL vil også kæmpe for ligeløn, lovede BUPL's formand Henning Pedersen i sin mundtlige beretning på BUPL's 10. ordinære kongres.
År: 2010 Nr.: 29
I de næste to år vil BUPL dokumentere, at pædagoger er en del af løsningen, når det gælder om at sørge for, at børn og unge ikke marginaliseres.
År: 2010 Nr.: 29
I 25 år har Ayhan Demir arbejdet i en klub i Københavns mest belastede bydel. Han giver de udsatte unger støtte, laver netværk på tværs af bydelen - og får mening i sit arbejdsliv.
År: 2010 Nr.: 28
De kommunale budgetter har fået en rundbarbering dette efterår. Men hvorfor er det lige, at kommunerne skal svinge sparekniven? Hvorfor er nulvækst lig med nedskæringer? Og bliver det nogen sinde bedre ude i institutionerne? Børn&Unge har forsøgt at finde svarene.
År: 2010 Nr.: 26
Hvad skete der så? I maj spurgte Børn&Unge 14 institutionsledere i økonomisk trængte kommuner, om de frygtede besparelser, og hvordan de eventuelt ville blive ramt. Dengang lød meldingen, at der ville komme flere sammenlægninger, færre ture, flere børn og færre pædagoger og dårligere mad. Vi har kontaktet lederne igen for at høre, hvordan situationen er nu, hvor kommunerne har lagt deres budgetter for 2011. Ikke alle har ønsket at deltage her i anden runde, så derfor er vi nu nede på 11 ledere.
År: 2010 Nr.: 26
På Den Flyvende Kuffert i Ishøj er der klare regler for, hvordan man taler. De unge og pædagogerne taler høfligt og dansk til hinanden. Man bander ikke og siger aldrig noget skidt om mødre.
År: 2010 Nr.: 26
Tjek din kommune og nabokommunen ud på danmarkskortet
År: 2010 Nr.: 25
Eva Bak fra Silkeborg har 3,8 millioner kroner fra satspuljen og fire år til at få mindre pjækkeri, færre registreringer i politiets døgnrapporter, flere tilfredse beboere og flere unge i job eller uddannelse. Men først og fremmest skal hun skabe ung trivsel.
År: 2010 Nr.: 24
Folketinget har bevilget knap 140 millioner kroner til projekter, som skal forebygge kriminalitet i belastede boligområder. Men værdifulde erfaringer kan gå tabt. Kun én kommune har planer om at videreføre sit projekt, og politikerne har bestemt, at der ikke er penge til erfaringsopsamling.
År: 2010 Nr.: 24
De opsøgende medarbejdere i Den Matrikelløse Klub i Fredericia møder unge på gaden, på sportspladsen eller i skolen. Nu bliver indsatsen udvidet med penge fra satspuljen.
År: 2010 Nr.: 24
Eleverne blomstrer, og skolerne bliver mere rummelige, når kommunerne får frihed til at skabe en alsidig skoledag.
År: 2010 Nr.: 24
Forældre vil ikke have, at der spares på antallet af pædagoger. Hvis det sker, er de parate til at straffe politikerne ved næste valg, viser ny undersøgelse.
År: 2010 Nr.: 23
Forældrene er stort set tilfredse med samarbejdet med pædagogerne. Men en del mener, at pædagogerne ikke er gode nok til at tage konflikterne med forældrene og få dem løst.
År: 2010 Nr.: 23
Forældrene hjælper med at passe dyr og vedligeholde institutionen og tager med på koloni. I Børnehuset Baunegård er man så glad for forældresamarbejdet, at man også fester med forældrene - uden børn.
År: 2010 Nr.: 23
Børnene er ikke interesserede i, at forældrene kommer i klubben, og det prøver klubfolkene at respektere. Kontaktpersoner kan skabe et bedre forældresamarbejde, anbefaler konsulent fra Ungdomsringen
År: 2010 Nr.: 23
På seks år er omfanget af vold, trusler og chikane mod pædagoger mere end syvdoblet, viser nye tal fra BUPL. Det er både børn og unge, deres forældre og tilfældige trafikanter, der tænder af på pædagogerne. Mindre respekt og større individualisering kan forklare noget af volden, mener psykolog.
År: 2010 Nr.: 21
Når de unge ikke kommer i klubben om sommeren, må klubben flytte ud til dem. Tag med Rubinen og en pose friskbagte boller til fodbold hos en flok sultne unger i Københavns Sydhavn. Hør om de store pædagogiske fordele, der er ved at opsøge børnene.
År: 2010 Nr.: 20
Mange muslimske børn opfatter ikke sig selv som danske, selvom de har levet hele deres liv i Danmark og har dansk statsborgerskab. De nationalistiske politiske strømninger skaber polarisering, mener både klubleder og forsker.
År: 2010 Nr.: 20
En gyserfilm har holdt på de store børn i fritidshjemmet, givet nye venner på tværs af klasseskel og skabt en bedre overgang fra fritidshjem til klub. Samtidig har projektet også ændret pædagogikken i fritidsklubben.
År: 2010 Nr.: 19
KL’s nye frontfigur på børneområdet hedder Jane Findahl og er SF’er. Hendes vigtigste politiske mission er, at færre børn bliver udskilt fra fællesskabet.
År: 2010 Nr.: 17
Lidt over halvdelen af landets kommuner vil næste år spare på dagtilbud, viser ny undersøgelse. Siden undersøgelsen blev foretaget, har regeringen beordret kommunale besparelser for yderligere fire milliarder kroner frem til 2013. Men det er langtfra hele regningen, vurderer økonom.
År: 2010 Nr.: 13
"Undersøgelsen afslører flere tilfælde af deciderede ulovligheder, idet flere socialrådgivere fortæller om eksempler, hvor man tager unge hjem fra velfungerende anbringelser for at spare penge.
År: 2010 Nr.: 12
De beklager sig stadig over mandage, vrisne ledere og arbejdstider, men pædagogerne siger mindre op. Tidligere forlod hver fjerde pædagog arbejdspladsen i løbet af et år, men i 2009 var det kun hver femte. Finanskrisen gør pædagogerne mere trofaste.
År: 2010 Nr.: 12
Kolding Kommune nedlægger næsten alle juniorklubber. En fodboldklub træder til i stedet. Dybt problematisk udvikling, mener BUPL.
År: 2010 Nr.: 12
Mobningen er fulgt med over på Facebook. I Bodenhoff Fritidscenter fik pædagogerne sig en overraskelse, da 10-15 medlemmer af fritidsklubben lavede en hadegruppe, der hængte nogle andre medlemmer ud.
År: 2010 Nr.: 12
Presset af økonomien er kommuner begyndt at trække tæppet væk under institutionernes økonomiske selvforvaltning. I Københavns Kommune nåede institutionerne at bruge 15 millioner ekstra, inden forvaltningen inddrog opsparingen.
År: 2010 Nr.: 11
"I den kommende tid er det BUPL's store udfordring at gøre politikere opmærksomme på den klokkeklare sammenhæng mellem ressourcer, forebyggelse og økonomi.
År: 2010 Nr.: 10
Mange pædagoger og medhjælpere bliver slidt ned og skynder sig på efterløn. Over 600 institutioner får derfor besøg af Arbejdstilsynet, der vil stoppe dårligt psykisk arbejdsmiljø og slidsomme løft. Målet er at få nedbragt sygefraværet
År: 2010 Nr.: 09
Regeringens nye lovforslag til mad i daginstitutioner volder store problemer i kommunerne. De var først blevet lovet 400 millioner kroner til ordningen. Men nu er det uvist, om kommunerne får pengene.
År: 2010 Nr.: 09
Ryggen værker, børnene larmer og luften er tung. Arbejdstilsynet besøgte sidste år 1000 dagins­titutioner og klubber og gav 758 påbud for dårligt arbejdsmiljø.
År: 2010 Nr.: 09
Energidrikke påvirker børns adfærd, siger ekspert i tokiskologi. Derfor bør børn ikke få mere koffein end det anbefalede maksimum. De øvrige tilsætningstoffer er ikke direkte skadelige.
År: 2010 Nr.: 08
Forældre, pædagoger og forældrebestyrelser bør lave regler for børns brug af energidrikke, mener Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti. Politikerne kan ikke forbyde dem.
År: 2010 Nr.: 08
Når børn eksperimenterer med drikkelege, efter­ligner de bare de voksne. Men der er god grund til at udskyde alkoholdebuten: De unge, der begynder tidligt, har også størst risiko for et højere forbrug senere i livet.
År: 2010 Nr.: 08
Fritidsklubben Krudthuset har forbudt enrgidrikke, fordi børnene konkurrerede om, hvem der kunne blive mest høj af de koffeinholdige drikke. Energidrikkene kan bygge bro til alkohol frygter medarbejder.
År: 2010 Nr.: 08
Energidrikke er ikke farlige, men det frarådes at drikke store mængder og eksperimentere med dem, lyder det fra Fødevarestyrelsen.
År: 2010 Nr.: 08
De børn, der ikke får et kvalitetsdagtilbud, bliver stillet ringere senere i livet end deres jævnaldrende.
År: 2010 Nr.: 05
De unge slår bare tiden ihjel og sender kedelige beskeder til hinanden på de sociale netværk som Facebook. Men der er meget mere på spil: Her iscenesætter de sig selv og konstruerer deres personlighed, her plejer de deres venskaber og finder nye måder at styrke båndene på. Men klubfolkene er ikke meget for at bruge de sociale netværk pædagogisk.
År: 2010 Nr.: 05
Statsministeren har blandt andre inviteret BUPL-formand Henning Pedersen til rundbordssamtale på Marienborg for at høre bud på, hvordan folkeskolen kan blive bedre. Børn&Unge har spurgt eksperter og BUPL's formand, hvordan pædagoger kan gøre folkeskolen bedre.
År: 2010 Nr.: 03
Specialskolebørn har det svært i den almindelige foreningsidræt. Men på Lindholmskolen på Fyn har de lavet et tilbud i samarbejde med den lokale fodboldklub, og nu oplever skolens børn den samme glæde og stolthed ved at gå til sport som deres søskende.
År: 2010 Nr.: 02
Det kræver tid og rum at arbejde med sin viden
År: 2009 Nr.: 35
Pædagogerne vil gerne lære børnene om klima og miljø, men det kniber med tiden til det. De fleste snakker dog med børnene om at spare på ressourcerne. Det viser en rundspørge, som Børn&Unge har foretaget til 25 institutioner.
År: 2009 Nr.: 33
Politikerne skal lytte til borgerne, som ønsker nedskæringsspiralen stoppet og erstattet med klare visioner for de mindste.
År: 2009 Nr.: 32
Stort set alle daginstitutioner har børn med særlige behov, men børnene får ikke den hjælp, de skal have. Kun de allerdårligste børn får tildelt ekstra ressourcer. De børn, som betegnes som gråzonebørn eller bekymringsbørn, får institutionerne slet ikke hjælp til. Det viser en undersøgelse blandt BUPL's medlemmer.
År: 2009 Nr.: 31
SFO 2 bliver mere og mere udbredt som fritidstilbud for 10-14-årige. Harmonisering, besparelser og et målrettet tilbud for udsatte børn er nogle af argumenterne for at flytte større børns fritidstilbud ind under skolens ledelse. Et snigløb, lyder forsker Pernille Hviids kommentar til den udvikling.
År: 2009 Nr.: 30
Forældrene i Århus er glade for pædagogernes indsats. Hver fjerde er dog utilfreds med pædagogernes tid til det enkelte barn
År: 2009 Nr.: 27
Hvad er lektier? Hvordan skal de laves? Og hvad er pædagogens rolle i lektielæsningen nu, hvor alle skolefritidsordninger skal tilbyde lektiehjælp? Lektor Iben Valentin Jensen har skrevet en bog om lektiehjælp, der skal hjælpe pædagoger til at afklare deres forhold til lektier.
År: 2009 Nr.: 27
Fire ud af ti kommuner forventer, at det bliver nødvendigt at spare på dagtilbud, SFO og klubområdet i 2010. Mange forklarer det med stigende udgifter på specialområdet.
År: 2009 Nr.: 26
Anerkendende pædagogik er også topscoreren i fritidsinstitutionerne. Fritidsinstitutionerne ligger også under for de modeluner, der hersker i den pædagogiske verden, mener lektor Stig Broström.
År: 2009 Nr.: 24
I Halsnæs arbejder pædagogerne i SFO'erne ligesom daginstitutionerne efter målsætningerne for de pædagogiske læreplaner. SFO-pædagogik er mere og andet end bare fritidspædagogik, understreger kommunens pædagogisk konsulent
År: 2009 Nr.: 24
Statsministeren vil have flere heldagsskoler. De heldagsskoler, der er i Danmark, er primært rettet mod etniske minoriteter i udsatte områder. Heldagsskolen skal være gratis ligesom folkeskolen, og det vil passe danskerne godt. To tredjedele af alle danskere ønsker nemlig, at institutionerne er gratis.
År: 2009 Nr.: 23
Ledere af børnehaver, vuggestuer og SFO'er kan nu vælge deres egen tillidsrepræsentant. I starten var der skepsis mod det nye tiltag, men mellem 20 og 25 ledertillidsrepræsentanter er på vej til at blive valgt.
År: 2009 Nr.: 22
Antallet af pædagoger på deltid er steget, siden der for to år siden blev blæst til kamp for flere fuldtidsstillinger. Forklaringen skal til dels findes hos pædagogerne selv. BUPL mener, at en anden væsentlig forklaring er, at arbejdspresset bliver hårdere, hver gang kommunerne skærer ned.
År: 2009 Nr.: 21
Med 3680 ansøgere er pædagoguddannelsen den største og mest populære videregående uddannelse i Danmark.
År: 2009 Nr.: 21
Efter et år med skyderi, brand og ét drab er Tingbjerg Fritid nu på fode igen som et fritidstilbud til større børn og unge i Brønshøj nordvest for København. Men beredskabet er ikke lagt på hylden
År: 2009 Nr.: 20
Klubberne er gode til inklusion, viser en rapport fra Albertslund. Her rummer klubberne alle typer af unge, men i de enkelte klubber er medlemmerne ikke blandet på tværs af etnicitet og social klasse. Samtidig peger rapporten også på problemer ved både aktivitets- og relationspædagogikken.
År: 2009 Nr.: 19
Han skal fremelske ultimative talenter. Pædagogen Glenn Riddersholm har stået i spidsen for landets største fodboldtalenter. I dag er landstrænerjobbet skiftet ud med talent- og superligaholdet i FC Midtjylland. Jeg ser intet galt i at gøre unge til vindere, siger han.
År: 2009 Nr.: 19
Plejebarnet Morten Korch har feber. Glenn Riddersholm sætter sig på sengekanten og trækker i omsorgsrollen.
År: 2009 Nr.: 19
Det helt store fokus er kommunalvalget til november, hvor vi skal have sat børneområdet på dagsordenen.
År: 2009 Nr.: 19
Der er kun kommet 15 ansøgninger om dispensationer fra regler og love, som vedrører danske daginstitutioner. Mange ansøgninger handler om børnemiljøvurderinger og pædagogiske læreplaner. Men ingen institutioner eller kommuner har søgt om helt at blive fri for dem.
År: 2009 Nr.: 19
Pædagogik og heste er en cocktail med mange gevinster. Ny uddannelse sætter fokus på hesteinteresserede pædagoger og inddrager hesten som pædagogisk redskab.
År: 2009 Nr.: 18
I en integreret institution i Silkeborg arbejder pædagogerne med KRAP, og det giver især mening for de udsatte børn. Pædagogerne er optaget af at finde ressourcerne og ikke fejlene hos børnene.
År: 2009 Nr.: 17
Børn elsker computerspil. Det er et fantastisk redskab til leg, fortæller en forsker. Alligevel forsøger pædagogerne hele tiden at begrænse børns leg ved computeren. Spillene fascinerer og drager, fordi de appellerer til og spiller på basale kognitive færdigheder i os, fortæller en forsker. Fremtiden byder på spil med kunstig intelligens, som skræddersyr spillene til den enkelte spillers færdigheder.
År: 2009 Nr.: 15
Selvom man forstår og deler frustrationen, er det et nummer for letkøbt at give den kriminelle lavalder skylden eller gøre den til løsningen.
År: 2009 Nr.: 12
Jazzgymnastik, wellness, stanghåndbold, massageøvelser - 10 niårige piger fra SFO'en Kaspo på Karlebo Skole ved nu, hvad idræt er. Sidste år gad de ikke røre sig, når de kom fra skole. Nu er de fyrtårne i et projekt, der med alternative idrætslege har skabt glæde ved bevægelse.
År: 2009 Nr.: 11
Pædagogerne skal have et fælles etisk grundlag. Så det er nu, du skal ud på gulvet og danse med, hvis du vil have indflydelse på, hvad et sådant etisk grundlag skal indeholde. Et etisk grundlag er ikke noget værd, hvis ikke medlemmerne har været med til at udforme det, siger forretningsmedlem i BUPL, Allan Baumann.
År: 2009 Nr.: 11
I klubberne Rosenvang og Rosenhøj under Viby Fritidscenter har pædagogerne diskuteret etiske dilemmaer i det daglige arbejde. De anbefaler andre at gøre det samme, for det er en god måde at få en dialog om, hvad ansvarlig professionel adfærd er.
År: 2009 Nr.: 11
I Hedensted, Morsø og Langeland Kommune er der ingen kommunale fritidstilbud til de 11-13-årige. I Hedensted erkender formanden for kommunens Børne- og Undervisningsudvalg, at der er en serviceforringelse.
År: 2009 Nr.: 10
Bandekrigen mellem rockere og indvandrere har spredt frygt på hele Indre Nørrebro. Efter mørkets frembrud er der stille i byen, og de unge søger til klubberne, når nu det er blevet for farligt at hænge ud på gaden. Men der er ingen bud på, hvordan man standser bandeopgøret.
År: 2009 Nr.: 08
Kravene og budskaberne var ikke klare nok. BUPL's hovedbestyrelse har evalueret især det, der ikke gik godt under overenskomstforhandlingerne og strejken.
År: 2009 Nr.: 04
Selv om konflikten i Gaza er tusinder af kilometer væk, gør den stort indtryk på unge med palæstinensisk baggrund. I Klubberne i Gellerup forsøger pædagogerne at tage hånd om de utrygge unge. Men det kan være hårdt, når man som Afif Abdallah selv har familie i Gaza.
År: 2009 Nr.: 03
De senere år er antallet af fri­skoler, der laver deres egen børnehave, steget markant. Det betyder flere job til pædagoger, og BUPL opfordrer de kommunale institutioner til at tænke i bedre forhold for de ansatte, hvis de ikke skal miste dem til de private institutioner.
År: 2009 Nr.: 02
Livet i et stort, levende og mobilt netværk, stærkt styret af mobiltelefonen, har gjort de unges identitetsdannelse til en proces og et projekt. Det sande jeg findes ikke længere. Frem­tiden? Den tegner lyst. Hvert forår og efterår samles enorme stæreflokke i Tøndermarsken for at æde stankelbens- og gåsebillelarver, inden de skal på træk. Rovfuglene ser også frem til stærens træk. Sandsynligvis som et forsvar mod rovfuglenes angreb samler stærene sig ved solnedgang i flokke på helt op til en million fugle. Sværmene er så store, at de nogle gange nærmest kan skygge for solen. Derfor kaldes fænomenet også for ’sort sol’, og fugleinteresserede i tusindvis valfarter til Sønderjyllands vestkyst for at se de fantastiske mønstre, den tilsyneladende koordinerede koreografi, som fuglenes overlevelsesinstinkt kaster dem ud i. Men der er ingen koreografi, ingen førerstær, der fortæller de andre stære, hvordan de skal flyve. Stærene finder sammen og flyver tæt sammen ved at holde øje med de nærmeste artsfæller og gøre som dem. De koordinerede bevægelser er en dynamisk skiftende akkumulering af individuelle beslutninger – og det går så lynhurtigt, når en flok skifter retning, at man skulle tro, at det var en kollektiv beslutning.
År: 2009 Nr.: 01
Den nyeste forskning viser, at humor skaber et bedre arbejdsmiljø med mindre stress og sygdom. Og når det gælder humor på jobbet, har pædagoger et naturligt forspring, mener forfatter Karen-Marie Lillelund. De er nemlig omgivet af de mest fantastiske humorister.
År: 2008 Nr.: 42
Strejken og fastholdelse af medlemmerne tog mest taletid, da BUPL's kongresdelegerede diskuterede beretningen. Og der var slet ikke problemer med enigheden, når det gjaldt om at kritisere den siddende regering, kunne formand Henning Pedersen konstatere.
År: 2008 Nr.: 41
Hvis vi lykkes med professionsprojektet, vil det at være pædagog ændre sig fundamentalt.
År: 2008 Nr.: 40
Nogle børn kan blive fristede til at gøre dit til mit, og det giver konflikter. Men hvad er det udtryk for, når børn tager fra hinanden eller gemmer noget i garderoben for at få det med hjem? Hvordan tackler man det, og hvornår skal forældre inddrages? Børnehuset Vestervangen i Viborg giver svarene.
År: 2008 Nr.: 38
Medarbejderne oplever færre konflikter og misforståelser i samarbejdet samt større arbejdsglæde efter klubberne Regnbuen i Århus har indført Appreciative Inquiry som bærende element i kulturen.
År: 2008 Nr.: 38
Langt over halvdelen af landets kommuner sparer på børn- og ungeområdet til næste år. Det står i skærende kontrast til regeringens løfter om kvalitetsforbedringer, lyder kommentaren fra BUPL's formand, Henning Pedersen.
År: 2008 Nr.: 37
Regeringen vil tvinge forældre til at betale for madordning i børnehaver og vuggestuer. Kun med en lægeattest kan forældrene slippe. Systemtvang og centralisme, lyder kritikken. Venstre afviser at være uliberal.
År: 2008 Nr.: 37
Stort fremmøde, kampvalg og mange nye folk i bestyrelserne. Forårets pædagogstrejke har givet det fagpolitiske engagement en saltvandsindsprøjtning.
År: 2008 Nr.: 36
Om få måneder skal alle dagtilbud servere et måltid mad om dagen. Måltidet skal være sundt. Men reglerne for, hvad sund mad er, når ikke at blive færdige til tiden.
År: 2008 Nr.: 36
Skal pædagogstuderende i praktik tælle med i normeringen, når de ikke mere er lønnede, men på SU? Finansministeriet siger ja, mens BUPL mener at have en klokkeklar aftale med regeringen om, at det skal de ikke.
År: 2008 Nr.: 35
Den oprørske efternøler endte med at blive Danmarks ungdoms kærlige bagstopper. Stemmen og personen Tine Bryld er nu stoppet på radioprogrammet Tværs efter 36 år.
År: 2008 Nr.: 35
Rammerne for arbejdet i institutioner og klubber skal tage udgangspunkt i pædagogernes viden og professionalitet og ikke i ønsket om at måle alt
År: 2008 Nr.: 33
Flere vælger dagpengesystemet fra. Det vil for alvor få konsekvenser, hvis vi får lavkonjunktur og højere arbejdsløshed.
År: 2008 Nr.: 33
Mette Bruhn skal træde lidt ud af rollen som pædagog, når hun skal give børn større livsværdi i weekendaflastning på Solsikkens Fritidscenter i Vejle.
År: 2008 Nr.: 32
Rashid Qasems teenageliv var på vej i retning mod stofmisbrug, druk og slåskampe. Lige indtil han mødte pædagogen Thomas, der så noget særligt i den glade dreng.
År: 2008 Nr.: 30
Ved at være pædagog har Henrik Vilsbøll erhvervet mange af de kompetencer, han bruger i dag som selvstændig konsulent og foredragsholder.
År: 2008 Nr.: 29
Ledigheden blandt bornholmske pædagoger er den højeste i landet. Stramningen af reglerne for supplerende dagpenge kan tvinge dem til enten at flytte fra øen eller skrue ned for levestandarden, for fuldtidsarbejde kan de ikke få.
År: 2008 Nr.: 29
Halvdelen af landets kommuner regner med at skære ned på daginstitutioner, SFO'er og klubber i 2009, viser ny undersøgelse. Især 0-6 års institutionerne må holde for.
År: 2008 Nr.: 29
Medlemmerne kunne ikke forstå BUPL's krav, de blandede løn og arbejdsvilkår sammen, og intern uenighed gjorde arbejdet endnu sværere. BUPL's hovedbestyrelse har taget hul på evalueringen af overenskomstforløbet.
År: 2008 Nr.: 28
De fleste dage ligner hinanden, når man arbejder i en institution. Men så sker det: Et barn bliver kidnappet. Bygningen brænder ned. Bussen vælter på motorvejen. På et splitsekund ser verden anderledes ud. Og pædagoger står overfor at skulle tage nye og afgørende beslutninger. Læs hvordan tre institutioner tacklede det, da 'det der ikke sker', skete.
År: 2008 Nr.: 27
Salget af cykelhjelme boomer i øjeblikket. Især forældre har taget hjelmen til sig for vise deres børn det gode eksempel. Måske skal pædagogerne gøre det samme.
År: 2008 Nr.: 27
Børnelitteratur til børn fra fem til ti år. Børn&Unges børnebogsekspert anbefaler splinternye og nyere børnebøger, der har fokus på kroppen og sjælen hos mere eller mindre vilde børn og voksne.
År: 2008 Nr.: 27
Et slankere forretningsudvalg. Slet ingen rejsesekretærer. Og aktivt medlemskab af BUPL for pædagoger, som er ansat i organisationen. Det er tre nye lovforslag, som skal til behandling på kongressen til november. Et fjerde ændringsforslag handler om antallet af suppleanter til hovedbestyrelsen.
År: 2008 Nr.: 26
Pædagoger har altid spillet en vigtig rolle i organiseringen af Roskilde Festival. Også i år, hvor festivalen ellers havde svært ved at samle frivillige, mødte pædagogerne trofast op.
År: 2008 Nr.: 25
BUPL overholdt ikke tre grundlæggende regler for at strejke og står nu tilbage med svære økonomiske tømmermænd. Men man kan glæde sig over, at det lykkedes at sprænge rammen på 12,8 procent, fremhæver formand Henning Pedersen.
År: 2008 Nr.: 24
Med 87,5 procent ja mod 12,5 procent nej har BUPL's medlemmer godkendt det resultat, som blev opnået 11. juni. Stemmedeltagelse var på 64,3 procent, og ja-stemmernes antal udgjorde over halvdelen af samtlige godt 60.000 stemmeberettigede
År: 2008 Nr.: 23
Vicevært. Flyttemand. Eller handikaphjælper. Knap hver tiende pædagog har et andet arbejde i fritiden, viser nye tal fra Danmarks Statistik
År: 2008 Nr.: 22
BUPL kom ud af strejken med et nyt forlig, som vil give 30 millioner kroner ekstra i lønstigninger til medlemmerne. Men prisen for de fire ugers strejke var 347 millioner kroner.
År: 2008 Nr.: 22
Jublen var magentafarvet og støjende, da de strejkende pædagoger på Frederiksberg fredag fik at vide, at KL igen ville forhandle med BUPL. Men der kunne også spores en vis skepsis
År: 2008 Nr.: 22
BUPL og KL indgik den 13. juni et nyt forlig om en treårig overenskomst for pædagoger og klubfolk. Strejken giver mere end 30 millioner kroner ekstra til lønstigninger til især souschefer og klubfolk. Forliget indeholder derudover alle de resultater, som BUPL og KL blev enige om den 11. april. Et ja til det nye forlig giver pædagogerne en ny overenskomst. Et nej betyder fortsat pædagogstrejke og lockout i daginstitutioner fra den 30. juni.
År: 2008 Nr.: 22
Forlig om ny overenskomst føjer ekstra 30 millioner kroner til det forkastede mæglingsforslag. Et flertal i hovedbestyrelsen på 27 mod 4 anbefaler medlemmerne at stemme ja til forliget. Strejken og lockouten er stillet i bero.
År: 2008 Nr.: 22
Dorthes 2. strejkeuge byder blandt andet på en magentafarvet havnerundfart
År: 2008 Nr.: 20
Kun få måneder efter et nyt klubtilbud for vilde unge er åbnet i Frederikssund, er antallet af hærværkssager i politiets døgnrapport raslet ned.
År: 2008 Nr.: 19
År: 2008 Nr.: 19
13.400 pædagoger er gået i strejke, efter at et stort flertal af medlemmerne har stemt mæglingsforslaget ned. Hovedbestyrelsen har peget på de forbedringer, som strejken skal tilvejebringe. Hovedkravet er højere løn.
År: 2008 Nr.: 18
Vuggestueleder Poul Luttermann er en af få mænd, der har vovet sig ind i den mest kvindedominerede gren af pædagogfaget. Han tager det med oprejst pande at blive omtalt som hunkønsvæsen i såvel tale som skrift. For Poul Luttermann er overbevist om, at mænd har noget at give børnene, også de helt små.
År: 2008 Nr.: 17
Pædagogerne har sagt ja til at strejke, konstaterer formand Henning Pedersen. Med et soleklart budskab til arbejdsgiverne og samfundet: Pædagogerne finder sig ikke i lav løn.
År: 2008 Nr.: 17
Telefonerne i BUPL's medlemsafdeling gløder rødt for tiden. Her er de fem spørgsmål, som flest medlemmer ringer for at få svar på. De handler især om det ekstra konfliktkontingent på 300 kroner om måneden, som stort set alle medlemmer siden 1. april betaler i støtte til de strejkende.
År: 2008 Nr.: 17
Flere og flere børn kommer til skade på de populære havetrampoliner, viser ny ulykkestatistik. Mange børneinstitutioner har trampoliner, men eksperter maner til forsigtighed.
År: 2008 Nr.: 16
En høj stemmedeltagelse og et indiskutabelt ja. Det er BUPL-formand Henning Pedersens forhåbninger til udfaldet af urafstemningen om mæglingsforslaget. Rædselsscenariet er, at stemmedeltagelsen bliver så lav, at forslaget er vedtaget, selv om der er flertal af nej-stemmer.
År: 2008 Nr.: 16
Den 7. maj er det 50 år siden, forløberen for Landsforeningen for Danske Klubfolk blev stiftet. Her er historien om en lille bitte fagforening, der voksede sig større og endte med at blive fusioneret med BUPL.
År: 2008 Nr.: 15
Medlemsmøder om forslaget til ny overenskomst trækker landet over fulde huse. Børn&Unge var med, da Aalborg-pædagogerne fik teksten udlagt og sagde deres mening. Og de var ikke spor tilfredse...
År: 2008 Nr.: 15
BUPL og KL har efter et møde i forligsinstitutionen den 11. april accepteret forligsmandens mæglingsforslag om en ny treårig overenskomst for pædagoger og klubfolk. Mæglingsforslaget er nu sendt til urafstemning blandt cirka 60.000 BUPL-medlemmer. Stemmer flertallet nej, skal de ud i en lovlig strejke. Stemmer de ja, har pædagogerne fået en ny overenskomst. Her kan du læse hovedelementerne i mæglingsforslaget.
År: 2008 Nr.: 14
Det begyndte som en graffitikonkurrence, men det har ført til et øget fokus på kampen mod den ondsindede mobning hos vinderne i juniorklubben TØF Tølløse
År: 2008 Nr.: 14
BUPL forhandler stadig, men tror ikke selv på, at der kan indgås et forlig med arbejdsgiverne, og heller ikke på, at forligsmand Mette Christensen vil være i stand til at udarbejde en acceptabel mæglingsskitse. Derfor gør BUPL sig klar til den første fuldt lovlige lønkamp i organisationens 35 år lange historie.
År: 2008 Nr.: 12
Mellem pædagogerne og deres første overenskomststrejke står nu kun forligskvinde Mette Christensen. Får hun ikke strikket et mæglingsforslag sammen, som både BUPL og de kommunale arbejdsgivere siger god for, er kun konflikten tilbage
År: 2008 Nr.: 10
14 dage efter den oprindelige deadline lagde KTO-formand Anders Bondo Christensen den aflevering, som banede vejen for et uventet forlig med de kommunale arbejdsgivere.
År: 2008 Nr.: 09
...men det kræver først og fremmest, at arbejdet prioriteres, og at det bakkes op politisk og med de nødvendige ressourcer. Så drop X factor-retorikken og kom i gang med arbejdet.
År: 2008 Nr.: 08
Klubarbejdet bliver nedprioriteret, mens uroligheder i gaderne tager til over hele landet. Men klubberne er gode til at forebygge problemerne med de unge, mener konsulent i BUPL's pædagogiske team.
År: 2008 Nr.: 08
Velfærdsministeriet er drænet for ansatte med faglig pædagogisk viden og indsigt. Kontorerne er befolket med økonomer og jurister, og det afspejler sig i både lovgivning, rådgivning og administration, mener BUPL og forskere på området.
År: 2008 Nr.: 05
Musik og anderledes rejser er nogle af de oplevelser, som børn og unge i alle aldre får sammen i Fritidscenteret Vognfjederen
År: 2008 Nr.: 04
Danmarks rigeste kommune sparer ikke på sin ungdom. Gentofte har afsat ekstra penge til klubberne, og de fleste klubber har valgt at udvide åbningstiden. Konsekvensen er, at ungdomsfesten er flyttet fra gaden til klubben. Det er både pædagoger og de musikglade unge glade for. Udvidet åbningstid har sat Gentoftes klubber på det lokale landkort som synlige samligssteder for de unge.
År: 2008 Nr.: 04
Overenskomstforhandlingerne har ligget stille i månedsvis, mens medier og politikere har kloget den. Først nu - kun en måned før deadline - rykker sagens hovedpersoner. Dem, der skal skabe resultaterne.
År: 2008 Nr.: 02
Delforlig gør blandt andet TR-jobbet til et lønnet arbejde. Forhandlingsøvelsen har givet OK 2008 en sen, besværlig, men også opløftende start.
År: 2008 Nr.: 02
År: 2007 Nr.: 43
År: 2007 Nr.: 43
År: 2007 Nr.: 43
Et tæt samarbejde og en fast tidsplan har fået stort set alle børn til at tage springet fra SFO til klub i et udviklingsprojekt i Middelfart.
År: 2007 Nr.: 42
"Det, jeg altid har ønsket mig" og "et godt, gratis kursus". Sådan betegner pædagogerne Mette Thomsen og Benny Fly Olsen Pædagogiske Råd. Sammen med mange andre kolleger i Rudersdal Kommune har de været med til at diskutere pædagogik og give et bud på, hvad et godt børneliv er set med pædagogbriller.
År: 2007 Nr.: 42
Lønstigninger på mellem 3.500 og 5.000 kroner om måneden i sigte, hvis pædagogerne bare får det samme ud af overenskomsten, som de privatansatte fik af deres. Og det er arbejdsgiverne indstillede på, at pædagogerne skal have. BUPL og KTO stiler højere.
År: 2007 Nr.: 41
Antropologien kan vise de mønstre i praksis, som pædagoger selv er blevet blinde på. En antropolog, der kigger med fra sidelinjen dokumenterer, hvor børns legemønstre eller personalets fastlåste rutiner har indflydelse på udviklingen. I Varde Kommune skal antropolog Lise Jönsson hjælpe pædagogerne i Hoppeloppen med at forbedre hverdagen for alle børn, men især for de mange tosprogede.
År: 2007 Nr.: 40
Høje-Taastrup Kommune er klar til at oprette endnu et alternativt skoleforløb med klubpædagoger og lærere, der skal støtte børn, som er i fare for at droppe ud af folkeskolen.
År: 2007 Nr.: 39
Regeringen har lovet bedre kvalitet i daginstitutioner, og for at fremvise resultater har den sat ind med nye love og masser af dokumentationsopgaver. Men når der ikke følger hænder og ressourcer med, presser opgaverne pædagogerne og røver tiden fra børnene, vurderer eksperter. De advarer mod kvalitetsforringelser, hvis ikke området får et løft nu.
År: 2007 Nr.: 38
Krav om mere i løn. Diskussion om pædagogprofessionens udfordringer. Og diverse kampvalg om de lønnede tillidsposter. Det var blandt højdepunkterne på de første ordinære generalforsamlinger i BUPL's 12 nye fagforeninger. Medlemsmøderne fandt sted fra den 19. september til 11. oktober.
År: 2007 Nr.: 36
Fritidsklubben Ragnarok fylder hullet mellem skole og familie for Vollsmoses børn. Aktiviteter udenfor "mosen" og fodboldaftener foran storskærmen giver flygtningebørnene en tiltrængt pause fra et hårdt familieliv.
År: 2007 Nr.: 35
Man kan sagtens købe rollespilsvåben i butikkerne. Men man snyder sig selv og børnene ved at gøre det, for der ligger masser af pædagogik og gode aktiviteter i at have et værksted til rollespilsvåben, mener pædagog Lars Andersen. Han er aktuel med en ny bog om, hvordan man selv bygger gode rollespilsvåben.
År: 2007 Nr.: 34
Frygten for terror er lige så virkelig i børns hoveder, som den er i voksnes. Pædagoger bør lytte til børnenes terrortanker, men mane til ro, siger psykolog.
År: 2007 Nr.: 34
Børn&Unge har talt med fire børn fra Tingbjerg Fritidscenter om terrorisme. Alle samtaler er foregået på børnenes præmisser og under pædagogisk opsyn af afdelingsleder Stine Nielsen, der kender børnene indgående. Børn&Unge har været på besøg to gange: Først for at tale med børnene om frygten for terror. Dernæst for at få børnene til at udtrykke sig med tegninger.
År: 2007 Nr.: 34
Medicinen kan aldrig stå alene, siger Sundhedsstyrelsen om medicinering af børn med ADHD. Alligevel sker det for hvert andet ADHD-barn, der får medicin, viser Børn&Unge's undersøgelse. En forklaring er lange ventetider til behandling, som sundhedsministeren nu angriber ved at love plads på private klinikker og hospitaler.
År: 2007 Nr.: 34
Det er ikke altid lige let at løse konflikter, når man er 15 år, og hormonerne pumper rundt i kroppen. Med et nyt spil på dvd kan unge nu lege med konflikterne.
År: 2007 Nr.: 33
Pædagoger i fritids- og ungdomsklubberne på Amager og Christianshavn spiller en aktiv rolle i et nyt kriminalitetsforebyggende projekt, der har sikret 200 sårbare unge et fritidsjob. Nu tjener de deres egne penge i stedet for at rende rundt og lave ballade.
År: 2007 Nr.: 31
Børnene på Stjernen i Gladsaxe løber en time hver eneste morgen, året rundt. Pædagogerne løber med, og det er OK at konkurrere. Løbeturen skal forebygge ladhed og overvægt.
År: 2007 Nr.: 31
Mikkel Wilhelm er glad for sit fritidsjob hos Blockbuster, som han fik med hjælp fra projekt Ung i Job. Nøglepersonerne er pædagoger med ekstra engagement.
År: 2007 Nr.: 31
Løn og pension topper på listen med BUPL's krav til overenskomstfornyelsen i 2008. Men også løn til tillidsfolk og flere rettigheder til seniorerne er højt prioriteret ved forhandlingerne, der starter i december.
År: 2007 Nr.: 30
60 år fra eller til er ingen hindring for godt samvær i Valby, hvor børn og gamle hver torsdag mødes for at dele livssyn over kage, kaffe og billard. Bryd aldersgrænserne. Det gør ikke ondt, siger pædagog.
År: 2007 Nr.: 28
Børnene skal lære at skabe relationer til hinanden og de voksne. Og så er det afgørende at organisere arbejdet, ellers ender der med at gå tid fra børnene, mener Margot Bolvig Wissing og Allan Dixen fra Bryggens Børne- og Ungdomscenter på Amager.
År: 2007 Nr.: 27
Centrumvenstrepartierne på Købehavns Rådhus indgår aftale, som koster 64 institutioner livet eller selvstændigheden. Også pædagogfyringer på vej.
År: 2007 Nr.: 27
Børnene skal være trygge og opleve tydelige voksne, der behandler børn med respekt. Til gengæld er der ikke meget plads til de pædagogiske teorier i en fortravlet hverdag, mener to pædagoger fra den integrerede institution Troldefritten i Vestjylland.
År: 2007 Nr.: 25
Klub 200 på Marbækskolen i Skibby har eksisteret i over 19 år, men først ved skolestarten i august i år er det blevet lovligt for børn at opholde sig i klubben. Fritidsklubben måtte flytte fra kælderen og ind i nye lokaler på skolen, hvor dagslys og ventilation er blandt de nye tiltag, der har gjort klubben lovlig.
År: 2007 Nr.: 25
Over 41 procent af de frivillige på BørneTelefonen har en pædagogfaglig baggrund. Gitte Mølgård Andersen er en af dem. Tre gange om måneden sidder hun ved telefonerne, hvor børn ringer og får råd og trøst i sager om blandt andet mobning, ensomhed, kærestesorg og seksuelt misbrug.
År: 2007 Nr.: 25
Taarbæk Fritidscenter har indrettet et smykkeværksted med kvalitetsperler og ægte sølv som pædagogisk tilbud. Det lokker de store piger i klub. Er pigerne der, kommer drengene af sig selv.
År: 2007 Nr.: 23
En artikel i Børn&Unge har skabt bred debat om manglen på mandlige pædagoger i de danske daginstitutioner. De radikales Lone Dybkjær går ind for positiv kønsdiskrimination for at få flere mænd til at søge stillingerne, mens SF's Bo Asmus Kjeldgaard vil se på fagligheden før kønnet.
År: 2007 Nr.: 21
Hvert år holder klubberne i Lyngby-Taarbæk Kommune mini-OL. Målet er at få så mange børn som muligt med. Men bag sporten og legen ligger også et mål om at gøre kommunen til et lidt tryggere sted at være.
År: 2007 Nr.: 21
Når børnene leger med det gode gamle modellervoks, kæmper deres figurer på liv og død, hvor kun den stærkeste figur overlever.
År: 2007 Nr.: 20
Nye tal fra BUPL viser, at forældre og pædagoger står sammen om, at der bør være et fastsat minimum af kvadratmeter pr. barn i de danske daginstitutioner. KL kalder ideen for "en gang vandgrød".
År: 2007 Nr.: 20
Der er altså stort set enighed om at ønske et nyt system, der giver sikkerhed for, at niveauet ikke styrtdykker. Det tolker jeg som et trælår til det nuværende system, hvor dag- og fritidsinstitutionerne samt klubber alt for ofte bliver den salami, kommunerne kan skære endnu en skive af, når budgetterne strammer. En grundnormering vil kunne sikre, at vi aldrig ryger under et anstændigt niveau - hvis bundniveauet vel at mærke bliver lagt højt nok.
År: 2007 Nr.: 20
På to år er antallet af børn med DAMP og andre vanskeligheder i daginstitutioner og klubber steget med 17 procent. Nu er der behov for retningslinjer for pædagogers brug af magt i daginstitutioner, mener BUPL.
År: 2007 Nr.: 19
Med et tillæg på tre løntrin, svarende til 1200 kroner om måneden, håber Furesø Kommune at kunne fastholde og tiltrække engagerede pædagoger.
År: 2007 Nr.: 15
Kommunerne må gøre med klubområdet, som de selv lyster, efter at undervisningsminister Bertel Haarder har omgjort sit eget ministeriums under et år gamle lovfortolkning. Kursændringen ophøjer undtagelsen til det almindelige og kan bevirke, at mindrebemidledes børn og unge ikke mere kan få friplads
År: 2007 Nr.: 15
To tidligere pædagoger har begge oplevet etiske dilemmaer i deres arbejde. René Meyrowitsch fortæller om pædagoger, som på grund af egne værdier har tendens til altid at hjælpe de samme børn og overse andre. Nina Hemmingsens mødte etiske dilemmaer i sit arbejde med belastede unge fra et indvandremiljø.
År: 2007 Nr.: 14
Fritidscentret Fri-Stedet i Aalborg huser børn og unge fra over 20 nationer. Pædagogerne får dem til at fungere sammen ved hjælp af musik, festivaler, rejser og indflydelse, så de unge føler, de er noget.
År: 2007 Nr.: 14
En pæn million fra BG Fonden satte skub i pigeklubprojekterne i Fredericia. Medarbejderne fik fælles uddannelse og tid til fælles personalemøder, og de udsatte piger fik tiltrængt hjælp.
År: 2007 Nr.: 13
Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen mener, at nøglen til et godt overenskomstresultat er, at BUPL accepterer en fælles lederoverenskomst for hele det pædagogiske felt.
År: 2007 Nr.: 13
Om fire til seks år ser det skidt ud med at have hænder nok i institutionerne, fordi de ældste pædagoger forlader arbejdsmarkedet tidligt, vurderer ekspert. Mange pædagoger stemte derfor for en effektiv seniorpolitik med bonusordninger og ekstra ferie ved fredagens TR-træf i Fredericia.
År: 2007 Nr.: 13
Når teaterleder Rene Laustsen inviterer børnene indenfor i skuespillets verden, lærer han dem kommunikation om kommunikation, siger ekspert. Det kan blandt andet sætte en stopper for mobning.
År: 2007 Nr.: 13
Med Ungdomshusets rydning forsvinder et vigtigt center for ungdomskulturen og et socialt laboratorium for alternativ samfundsudvikling, mener danske sociologer. Shuki på 17 var bruger og vil bare have et nyt ungdomshus. En kommunal klub er ikke noget for ham.
År: 2007 Nr.: 11
En pige, der overvejer at melde en mand for voldtægt - bare for at score penge på en erstatning. Piger, der konkurrerer om at have "gjort" mest. Det er ikke altid de lette emner, sexualisterne Kaare, Lisa og Henrik skal forholde sig til, når de holder foredrag i skoleklasser og ungdomsklubber.
År: 2007 Nr.: 10
At dyrke sex med en af samme køn synes mange unge, danske mænd ikke er okay, viser Ung2006. Sex & Samfund kalder det et frisindsparadoks, hvor unge på den ene side værdsætter seksuel mangfoldighed, men samtidig er bange for en homoseksualitet, der er kommet for tæt på.
År: 2007 Nr.: 10
Nu er regeringens bud på en samlet lov om dagtilbud klar. Det er positivt, at man vil samle paragrafferne om tilbud til børn og unge i én lov, mener BUPL's formand Henning Pedersen, men kalder regeringens forslag for uambitiøst.
År: 2007 Nr.: 10
På trods af at en fjerdedel af danske unge aldrig beskytter sig, når de har sex med en ny partner og ikke ser nogen risiko ved det, er der ifølge en ekspert tale om en både romantisk og ansvarsfuld ungdom. I Ung2006-rapport tager danske unge stilling til alt fra bøsser over prævention til betalingssex.
År: 2007 Nr.: 10
I Århus skal institutionslederne rapportere til forvaltningen, når de har udtalt sig til pressen.
År: 2007 Nr.: 10
Mange unge udsætter deres ører for alt for meget støj. Morten Jessen fik tinnitus som 16-årig. Også i daginstitutionen er støjniveauet for højt. Og det hjælper kun med permanent fokus på problemet, mener arbejdsmiljøkonsulent i BUPL.
År: 2007 Nr.: 07
Eksklusive rettigheder til fagforeningernes medlemmer skal være med til at stoppe flugten fra LO-fagbevægelsen. BUPL-formand Henning Pedersen forstår tankegangen, men er betænkelig ved metoden
År: 2007 Nr.: 06
15-årige Natasja kan blive et kendt dansk musiknavn, men hun går ydmygt til opgaven og glemmer ikke pædagogerne i Falken
År: 2007 Nr.: 05
Det tog et år at overbevise Line om, at det er bedre at fyre den af på guitar end at ryge, stjæle og ture rundt med en bande
År: 2007 Nr.: 05
Allerede i børnehaveklassen havde Jesper tilpasningsproblemer ud over alle grænser. I dag underviser han børn som sig selv i musik
År: 2007 Nr.: 05
Med sin placering midt i et belastet kvarter i Nakskov har Falken mange børn fra dårligt stillede familier. Pædagogerne i ungdomsklubben bruger musik til at sætte fokus på børnenes ressourcer. Undervisningen foregår i bands, så børnene må tage ansvar for hinanden
År: 2007 Nr.: 05
Hver tredje dansker bruger tid på frivilligt arbejde. En af dem er 26-årige Camilla Vad. Til daglig er hun pædagog i en børnehave på Nørrebro, men hver anden mandag er hun frivillig i en pigeklub for teenagepiger med anden etnisk baggrund end dansk
År: 2007 Nr.: 05
Medarbejderne i BUPL-A får brug for alle deres høre- og talegaver. 12.000 ansigt-til-ansigt samtaler med ledige pædagoger skal de klare i 2007. Og der skal snakkes vigtige sager. Den ledige skal i arbejde, og det skal gå hurtigt
År: 2007 Nr.: 04
Når de voksne går ind og dømmer i børnenes konflikter, er de med til at skabe og vedligeholde konflikterne, mener Hanne Holm, pædagogisk konsulent på CVU Vest. De voksne kan ikke rumme børnenes vrede og begynder at opdrage på dem i stedet for at lade dem rase ud
År: 2007 Nr.: 03
Kvaliteten aaf regeringens kvalitetsreform afhænger af viljen til at inddrage medarbejdernes fagprofessionelle viden og borgernes ønsker og behov.
År: 2007 Nr.: 03
Tre gange har BUPL og SL forsøgt sig med fusioner, men hver gang er det slået fejl. Og der er ikke umiddelbart udsigt til et fjerde forsøg
År: 2007 Nr.: 02
Mange fritidshjem i Århus Kommune har årelang erfaring med at integrere handicappede børn. Børn med både fysisk, psykisk og socialt handicap blandes med almenbørnene i det omfang, de har glæde af det. De ekstra ressourcer går ikke til det enkelte barn, men til at gøre hele institutionen rummelig
År: 2007 Nr.: 02
Klub 200 i Skibby har været ulovlig siden den så dagens lys for 18 år siden, men en dispensation gav kommunen ret til at drive klubben i tre år. Dispensationen er for længst udløbet, men elendige lysforhold, problemer med brandsikkerheden, en vandskade og dårligt indeklima præger fortsat dagligdagen
År: 2006 Nr.: 43
Den pædagogiske profession skal have højere anseelse, hvis pædagogerne også i fremtiden vil definere pædagogikken. Regeringen vil få kamp til stregen i velfærdsspørgsmålet, fremhævede Henning Pedersen i sin mundtlige beretning
År: 2006 Nr.: 42
Møllen i Sakskøbing er en velfungerende og populær fritidsklub. Men kommunalreformen betyder, at normeringen bliver halveret, og samtidig er det slut med at være klub efter serviceloven
År: 2006 Nr.: 41
Leder jeres klub efter en ny guitar? Mangler I viden om den luseepidemi, der hærger vuggestuen? Eller savner I opskriften på den perfekte personaleweekend? En ny internetportal samler relevant viden for pædagoger
År: 2006 Nr.: 40
Ni procent af kommunerne bruger samlet set mere end sidste år per barn i dagpasning. 44 procent bruger mindre, 47 procent bruger det samme. Det viser en ny undersøgelse fra Synovate Vilstrup
År: 2006 Nr.: 39
Investeringer i pædagoger og pædagogisk arbejde er nemlig godt givet ud.
År: 2006 Nr.: 38
Hele 93 procent af de tvangsfjernede børn i Københavns Kommune har indvandrerbaggrund. I Århus og Odense er tallene nede på blot 25 og 20 procent, viser en rundspørge lavet af Børn&Unge. De københavnske problemer opstår, når socialarbejderne tilbyder indvandrerforældrene deres støtte. Tit vil de ikke tage imod kommunens hjælp, siger formand for Børne- og Ungeudvalget, Jette Bautrup (S)
År: 2006 Nr.: 38
Den grove mobning får nyt liv gennem mobiltelefoner og tv-realityshows som Robinson Ekspeditionen, siger forfatterne til to nye bøger om blandt andet medier og mobning
År: 2006 Nr.: 36
År: 2006 Nr.: 35
Budgetforlig lemper de planlagte besparelser på daginstitutioner med godt to millioner kroner i Syddjurs Kommune. Det betales til fulde ved at sløjfe SFO allerede efter 3. klasse og erstatte dem af tilbud om juniorklub
År: 2006 Nr.: 35
Både BUPL og regeringen har ret i deres synspunkter i debatten om nedskæringer. Desuden er der ingen stordriftsfordele at hente i administrationen i de nye kommuner, mener to samfundsforskere
År: 2006 Nr.: 34
I flygtningecentrenes institutioner forsøger pædagogerne at skabe en forudsigelig og tryg hverdag for børnene. Men det er svært, når deres liv er præget af konflikter og traumer og frygten for at blive sendt tilbage, hvor de kom fra
År: 2006 Nr.: 33
De unge - og især drenge - er storforbrugere af porno. Og langt de fleste kan godt finde ud af at skelne pornografiens iscenesatte seksualitet fra virkeligheden. Men alligevel efterlyser de unge nogle voksne at snakke med om sex og porno
År: 2006 Nr.: 33
Pædagoger og forældre har protesteret imod politikerne i forbindelse med de bebudede nedskæringer. De første budgetforhandlinger har givet anledning til aktiviteter mange steder i landet
År: 2006 Nr.: 32
I Idrætsfritidsordningen i Randers dyrker børnene sport hver dag. De afprøver forskellige idrætsgrene og lærer at takle sejre og nederlag. Til gengæld er der ikke så meget tid til kreative udfoldelser
År: 2006 Nr.: 31
Idrætsfritidsordninger er så populære, at de nogle steder er i gang med at dræne de traditionelle SFO'er for børn
År: 2006 Nr.: 31
Fester foran klubben med mindreårige, der drikker, strip og slagsmål. John Dalsgaard Jensen, leder af Fritidscentret Munkegården i Store Heddinge, fik sig noget af en overraskelse, da han begyndte at kigge nærmere på optagelserne fra et videoovervågningskamera
År: 2006 Nr.: 30
Unge drikker for at vise deres modenhed. Pigerne drikker for at vise, at de er klar til det seksuelle spil med det modsatte køn, drengene drikker for at vise deres mandighed, viser ny undersøgelse af de 15-åriges drikkevaner
År: 2006 Nr.: 30
Indenrigsministeren er parat til at lette lidt på låget til pengekassen og sende penge til nogle af de økonomisk mest trængte kommuner. Løser kun en flig af problemet, siger BUPL's formand, Henning Pedersen
År: 2006 Nr.: 30
Det kan godt være, at en fællesklub er en god ting, men optakten til Klub Frederikssund er i hvert fald ikke et eksempel til efterfølgelse, mener BUPL Nordsjælland
År: 2006 Nr.: 29
Frygten for nye nedskæringer er velbegrundet. Næste års budgetter tegner for dagpasningsområdet til at blive en slem nedtur
År: 2006 Nr.: 29
Politikerne på Københavns Rådhus vil nedsætte medarbejdernes sygefravær med to dag per person om året. Samtidig spiller den ud med besparelser, som vil koste knapt 90 fuldtidsstillinger alene på institutionsområdet. En ejendommelig form for logik, mener de pædagogiske organisationer i hovedstaden
År: 2006 Nr.: 28
Århusianske institutioner får fælles ledelse og fritidsklubber og fritidshjem bliver lavet om til SFO'er. Det er to næsten sikre konsekvenser af Århus Kommunes spareprogram. Også indførelse af modulordning og afskaffelse af jobgaranti virker sandsynligt
År: 2006 Nr.: 28
Århus Kommune skal spare 410 millioner kroner. Daginstitutionsområdet skal fremover reduceres til 0-6 års institutioner og SFO fra 0.-7. klasse. Strukturændringer vil ifølge kommunen ikke betyde ændringer i basisydelsen, men det afviser BUPL Århus Kommune
År: 2006 Nr.: 28
Mange unge har så ondt i livet, at de skærer sig i armen eller på anden måde skader sig selv. Nogle går så vidt som til at overveje selvmord. Desværre lider de personer, som burde hjælpe, nemlig lærere og pædagoger, af berøringsangst overfor de udsatte unge, mener Anne Marie Nyborg og Annette Vilhelmsen, der holder kurser for pædagoger og lærere i, hvordan de tackler de her unge
År: 2006 Nr.: 27
Frederikssund har fusioneret fire fritidsklubber til én, hvor medarbejderne arbejder i netværk og projekter. Det har givet flere penge til aktiviteter, en mere målrettet indsats over for børn og unge plus en bedre normering i hverdagen, mener den nordsjællandske klubleder
År: 2006 Nr.: 26
Når livet gør ondt, skal børn og unge have de rigtige redskaber til at løse problemer. Pædagoger kan gøre meget for at børn og unge ikke ender i en selvicenesat barndom med kurs mod selvmordstanker og spiseforstyrrelser, mener psykologen Jette Petersen
År: 2006 Nr.: 25
BUPL-A har sammen med de andre arbejdsløshedskasser længe hævdet, at de vil være de bedste til at skaffe ledige i arbejde. Partierne bag velfærdsforliget har nu taget dem på ordet. A-kasserne står over for en eksamen, som kan vise sig afgørende for deres fremtid
År: 2006 Nr.: 25
Kun en forsvindende lille del - cirka en procent - af støttepædagogforbruget går til større børn i fritids- og ungdomsklubber, viser dugfrisk undersøgelse. Selv om klubber får flere børn med diagnoser og adfærdsproblemer, har de stadig en lav normering og svært ved at få ekstra støtte, påpeger pædagogisk konsulent
År: 2006 Nr.: 25
To 11-årige drenge prøvede at stå bag roret, da deres fritidsklub satte kursen mod Arendal i Norge med en gammel skonnert. Daginstitutionsleder Erik Holm Sørensen slår fast, at autentiske oplevelser sagtens kan konkurrere med moderne legetøj
År: 2006 Nr.: 24
Manden, der gjorde den danske modstand mod Irak-krigen verdenskendt ved at hælde rød maling ud over statsminister Anders Fogh Rasmussen, er blevet medlem af BUPL's "nye" hovedbestyrelse
År: 2006 Nr.: 24
En minibus, en boldspilbane og billige teaterture. Det er blandt de ting, som pædagoger, forældre og unge fra Gadegårdens Fritidscenter i Roskilde gennem frivilligt arbejde i en sandwichbod på Roskilde Festival har tilført fritidscentret. I år havde "Gadegårdens Bollebod" 25 års jubilæum
År: 2006 Nr.: 23
År: 2006 Nr.: 22
Erhvervslivets tænkning er flyttet ind på Fritidscentret Bjergbanken i Middelfart, så nu snakker man kunde-leverandør-forhold og har lavet en forældretilfredshedsundersøgelse. Resultatet viste stor opbakning til pædagogerne, men der var også nogle ting, de kunne gøre bedre
År: 2006 Nr.: 20
I Danmark har hvert tiende barn brug for særlig støtte, og pædagoger er drøngode til at observere, hvis et barn viser tegn på mistrivsel. Men de skal holde sig fra at stille diagnoser, mener psykolog. Et forældrepar tog deres søn ud af børnehaven, da pædagogerne uden belæg stemplede drengen som autist
År: 2006 Nr.: 20
Børnene strømmer til, og ventelisten flyder over. Alligevel frygter Fritidsklubben Møllen i Sakskøbing for fremtiden. I den kommende Guldborgsund Kommune skal klubberne nemlig harmoniseres, og det kommer til at gå ud over de klubber, der kører efter serviceloven. En halvering af normeringen er på tale
År: 2006 Nr.: 19
Ambitiøse midt- og vestjyder
År: 2006 Nr.: 19
Små figurer, som børn og unge selv laver, kan være fantastiske til at få dem til at fortælle om sig selv og deres liv. Den pædagogiske metode ramatisering sætter legen med figurer og symboler i system
År: 2006 Nr.: 17
For to år siden var en børnegruppe ved at tage magten i Børnehuset Kildegaarden i Vollsmose i Odense. De kastede med sten og spyttede efter de voksne. Personalet måtte spørge sig selv, om deres pædagogik var god nok? Svaret var nej, og den blev derfor lavet om. I dag er lederen stolt af institutionens arbejde med at integrere de tosprogede børn
År: 2006 Nr.: 16
Flertal for forslag om en forbundsledelse med færre medlemmer, men der manglede 27 stemmer i, at flertallet var stort nok
År: 2006 Nr.: 13
BUPL er i dag et andet, end det var i går. Ekstraordinær kongres vedtog ny struktur, som reducerer antallet af fagforeninger fra 22 til 12. Bestyrelserne i de gamle fagforeninger fungerer som "forretningsministerier", indtil der på stiftende generalforsamlinger i fusionsfagforeningerne er valgt nye ledelser
År: 2006 Nr.: 13
De tosprogede børn i Ishøj må gerne blive bedre til at tale dansk end deres etsprogede kammerater. Pædagogerne må også gerne blive bedre til integration. Selv om pædagoger og konsulenter har arbejdet med sprogstimulering og integration i kommunen i over 10 år, er der stadig et stykke vej, til indsatsen er i top
År: 2006 Nr.: 12
Et treårigt forsøg med konfliktmægling til børn og unge mellem 12-15 år har vist bemærkelsesværdige resultater. Mæglingerne holder de unge væk fra nye konflikter og styrker deres selvværd, er erfaringerne fra otte kommuner
År: 2006 Nr.: 11
Som professionelle kan og vil vi løfte de mange og store opgaver, daginstitutionerne er rammen om, men det forudsætter altså, at vi er mange nok!
År: 2006 Nr.: 10
Nye restriktioner mod den smitsomme fugleinfluenza får pædagoger til at skaffe sig af med institutionernes høns. Den pædagogiske værdi går tabt, når fjerkræet ikke længere kan gå frit omkring, siger de. Andre tager det mere roligt, selv om reglerne begrænser måden at holde høns på
År: 2006 Nr.: 09
Den pædagogiske praksis er på mange måder under pres med styring udefra, krav om dokumentation og evaluering og nye opgaver med færre ressourcer.
År: 2006 Nr.: 06
Nybyggede institutioner plages af støj i de højloftede rum med hårde vinduer, vægge og gulve. Akustikken holder sig oftest inden for lovens grænser, men akustikeksperter vurderer, at loven er for dårlig
År: 2006 Nr.: 06
Fusionsfagforeningen BUPL Sydjylland bliver med over 7000 aktive medlemmer og et landområde, der tæller 12 danske storkommuner og halvdelen af en tysk delstat, BUPL's største. Stærke kommuneklubber skal sikre nærheden i alt det store
År: 2006 Nr.: 05
Med kommunalreformen rykker socialpædagogerne i stort tal ind på den kommunale scene. En grund til endnu engang at overveje fusion, mener BUPL. Men Socialpædagogernes Landsforbund takker nej
År: 2006 Nr.: 04
Vores område lægger beslag på en sjettedel af de kommunale budgetter, og det er svært at forestille sig, at vi går ram forbi i et ekstranummer af kommunale besparelser
År: 2006 Nr.: 02
Ombudsmanden kan ikke selv føre vidner i en sag, og han måtte derfor kort før jul opgive nærmere at undersøge påstandene om manglende ytringsfrihed blandt daginstitutionsledere i Ballerup Kommune. Jurist i BUPL mener, at ombudsmandens udtalelse i sagen alligevel er til ledernes fordel
År: 2006 Nr.: 01
Hvis velfærdskommissionen er julemanden, så er det i hvert fald ikke BUPL's ønskeseddel, han har kigget på. Blandt forslagene var en aftrapning af efterlønnen, nedsættelse af dagpengeperioden og brugerbetaling på sundhedsydelser og uddannelse
År: 2005 Nr.: 43
I 2002 blev den gamle klubuddannelse nedlagt til fordel for en ny uddannelse i ungdomspædagogik. I sidste måned kunne 17 klubfolk som de første i Danmark skrive ungdomspædagog på visitkortet
År: 2005 Nr.: 40
Socialpædagogernes Landsforbund er den foretrukne partner, når pædagoger bliver spurgt, hvem de synes, BUPL skal slå sig sammen med. Overraskende mange - hos BUPL Vejle Amt endda et flertal - peger dog på Danmarks Lærerforening. Pædagogmedhjælperne, nu en del af FOA, regnes stadig ikke for noget godt papir
År: 2005 Nr.: 38
Det er jer fra arbejdspladserne, der sammen med de lokale fagforeninger skal føre det pædagogiske argument op til politikerne.
År: 2005 Nr.: 38
Der ligger nu fire forslag til ændringer af grænserne mellem de nye og større fagforeninger i BUPL
År: 2005 Nr.: 37
Faget skal lede vejen
År: 2005 Nr.: 37
Sorg og krise hører også barndommen til, og det skal daginstitutionerne lære, mener Kræftens Bekæmpelse. I dag har kun omkring hver tredje daginstitution en sorg handleplan
År: 2005 Nr.: 37
Landsforeningen af forældre til børn i dagtilbud, FOLA, står bag et nyt forslag med 10 bud om børns rettigheder, som skal sætte ord og handling på debatten om kvalitet i daginstitutioner
År: 2005 Nr.: 37
Frem til byrådsvalget i næste måned har en række institutioner i Århus hver adopteret en politiker, som dermed kan få et bedre kendskab til pædagogisk arbejde. Bogtrykker Claus Ørnbjerg Christensen fra Venstre er i nærkontakt med børnene i vuggestuen Kernehuset
År: 2005 Nr.: 36
Tavsheden er ikke guld, når det gælder børn i sorg, mener psykoterapeut Ilona Bechsgaard. Hun har som en af få herhjemme sorggrupper for børn helt ned til tre år. Det gælder om at møde børnene i det nu, hvor de er uden at trække voksensnak og abstrakte begreber ned over dem
År: 2005 Nr.: 36
Fyn for fusion med SL
År: 2005 Nr.: 35
Selvom de fleste Ballerup-ledere var fraværende på årets generalforsamling i BUPL afdeling 3, vankede der kritik til Ballerup Kommunes personalepolitik. Både fra ledere, pædagoger i fritidsinstitutioner og sågar fra rengøringspersonalet, blev der videregivet kritik
År: 2005 Nr.: 34
750 pædagoger mødtes i København for at snakke med hinanden og lytte til andres tanker om, hvad der lige nu sker i det pædagogiske fag, og hvordan det skal gå i fremtiden
År: 2005 Nr.: 34
Bedre kvalitet frem for billigere pasning i daginstitutionerne. Det er børnefamiliernes ønske til kommunalreformen, viser ny undersøgelse
År: 2005 Nr.: 32
Børn&Unge har i en række artikler beskrevet, hvordan en institutionsleder i Ballerup Kommune blev "offentligt spanket" for at udtale sig til pressen, og hvordan andre ledere følte, de fik mundkurv på. Folketingets ombudsmand kræver nu en udtalelse fra kommunen til sagen om ledernes ytringsfrihed
År: 2005 Nr.: 32
Vi har brug for at værne om den sammenhængskraft, det danske samfund stadig i en vis udstrækning er i besiddelse af.
År: 2005 Nr.: 30
En lille grøn cirkusvogn har 10 somre i træk turneret rundt i Nordvestkvarteret og skabt alternative oplevelser for de lokale børn. Cirkusvognen er et integrationsværktøj og et frikvarter fra en grå hverdag, men måske er der ikke nok penge til at køre et år mere
År: 2005 Nr.: 29
I disse uger bringer Børn&Unge en serie artikler om unge og BUPL. De unge fravælger fagforeningen i større og større stil. I 2000 var seks procent af de nyuddannede pædagoger kun medlem af a-kassen og havde dermed fravalgt fagforeningen. Det tal er i 2005 steget til ca. 20 procent. Det vil sige, at en femtedel af alle nyuddannede pædagoger ikke ønsker at være med i BUPL.
År: 2005 Nr.: 29
I Danmarks medborgerhuse har BUPL en lille gruppe medlemmer af aktive ildsjæle. I Ringsted er Bjørn Mølgaard blevet den leder, som har forvandlet medborgerhuset til en af byens førende kulturarrangører med hundredvis af ringstedere involveret hvert år
År: 2005 Nr.: 28
" Evnen til at være innovativ drejer sig om kreativitet, hvilket bl.a. udfoldes gennem leg, fantasi, og nysgerrighed, der fører til nye erfaringer og erkendelser
År: 2005 Nr.: 28
Langt de fleste 10-18-årige trives med deres liv, med skole, venner og fritidsaktiviteter. Men mange er utilfredse med deres vægt
År: 2005 Nr.: 28
Mange unge af anden etnisk baggrund end dansk er splittet mellem deres drøm om at leve et dansk ungdomsliv og familiens krav om at følge traditionen. Især er tvangsægteskab eller skam i forbindelse med skilsmisse en kilde til alvorlige konflikter i de unges liv, viser en ny rapport. Fagfolk ved for lidt
År: 2005 Nr.: 27
I dag er det ikke en selvfølge for den yngre generation at melde sig ind i en fagforening. I BUPL nøjes flere og flere nyuddannede pædagoger med a-kassen, og fagbevægelsen står generelt over for nye krav fra de yngre medlemmer. En udfordring man skal tage imod, også i BUPL, mener professor på RUC Steen Scheuer
År: 2005 Nr.: 27
Pædagogerne på Københavns Kvindedaghøjskole hjælper socialt belaste kvinder med at komme på fode igen. Dagligdagen kan være hård, fordi mange af kvinderne er psykisk medtagede. Derfor får de systematisk supervision
År: 2005 Nr.: 26
2.600 børn samles i sommerferien på 223 fodboldbaner for at "lege fodbold". På DBU's fodboldskoler prøver frivillige, ulønnede trænere at gøre fodboldtræning til boldleg. I år er temaet afrikanske og brasilianske rytmer i fodbold
År: 2005 Nr.: 25
Selvom Ballerup kalder sig en åben og udfordrende kommune, oplever daginstitutionsledere, som offentligt kritiserer kommunens ledelsesstil, at få mundkurv på. Ekspert i offentlig forvaltning vurderer, at daginstitutionsledernes ytringsfrihed er blevet begrænset. Folketingets Ombudsmand overvejer at undersøge forholdene
År: 2005 Nr.: 24
Først og fremmest er de unge mennesker, og sådan bliver de også behandlet. I Multikommunikationsklassen på Ungdomsskolen i Vordingborg er eleverne fire multihandicappede teenagere. Og her får de lov at leve deres teenageliv ud
År: 2005 Nr.: 23
Det kan være svært at dæmme op for de unge pigers ukritiske brug af sexede signaler i tøj og adfærd. Men i Helsingør er det lykkedes at få pigerne til at tænke lidt mere over, hvad de gør - og trække blusen ned over maven
År: 2005 Nr.: 21
En høj grad af selvforvaltning skal puste nyt liv i de små lokalsamfund i den kommende Ny Holbæk Kommune efter kommunalreformen. BUPL Vestsjællands Amt frygter, at helheden på det pædagogiske område går tabt i decentraliseringens ånd
År: 2005 Nr.: 21
Trange daginstitutionsbudgetter går ud over den årlige kolonitur. I Ryslinge Kommune har over halvdelen af daginstitutionerne på grund af nedskæringer valgt kolonien delvist eller helt fra. Andre institutioner tænker kreativt for at finde plads i budgettet. Børn&Unge tog med Myretuen på koloni og oplevede, hvad andre går glip af
År: 2005 Nr.: 20
Flere kommuner i landet har en seniorpolitik, der giver pædagoger ret til at gå ned i tid, når de når en vis alder. Ballerup og Århus Kommuner prøver på den måde at holde længere tid på de ansatte
År: 2005 Nr.: 20
En ny rapport fra Center for Ligestillingsforskning sætter fokus på mænd, der vælger at arbejde i traditionelle kvindefag, herunder pædagogfaget. En af konklusionerne er, at mændende også privat får større forståelse for de bløde værdier, og til gengæld tilfører de de bløde værdier noget maskulint
År: 2005 Nr.: 20
En kommune har pligt til at at omplacere pædagoger, som de ellers vil afskedige på grund af arbejdsmangel - hvis ansættelsesbrevet har den rigtige ordlyd
År: 2005 Nr.: 19
Inviter tre pædagoger fra en anden institution indenfor og lad dem observere blandt andet de voksnes samarbejde, børnenes aktiviteter og de fysiske rammer. På den måde får du sat ord på kvaliteten af upartiske kollegaer
År: 2005 Nr.: 17
Pædagog Henrik Feddersen var ikke i tvivl, da han fik buddet om at blive konfliktmægler. Det har givet ham et andet syn på egen rolle, når børn omkring ham konflikter
År: 2005 Nr.: 15
Når alle de andre ryger og drikker, så må jeg også hellere gøre det, lyder de unges ræsonnement. Men de unges forestillinger om andre unge er vildt overdrevne, så hvis man får punkteret myten om de andre unges liv, så falder risikoadfærden betragteligt, viser forsøg i Ringsted
År: 2005 Nr.: 14
År: 2005 Nr.: 14
Holbæk, Jernløse, Svinninge, Tornved og Tølløse kommuner vil gerne lægges sammen til en ny stor kommune med 66.000 indbyggere. Politikerne mener, at en fusion vil give bedre velfærd, og det vil pædagogerne dem fast på. Midlet er en "indsatsstyrke"
År: 2005 Nr.: 14
Børn med handicap som DAMP eller autisme er i stigende grad på vej ind i klubberne. Her er de ikke i behandling, men de er en pædagogisk udfordring
År: 2005 Nr.: 12
Det tager tid at gå fra normale børn til at arbejde med udviklingshæmmede børn. For pædagogerne i Nørregades Fritidscenter i Esbjerg er det en udfordring, de hele tiden bliver klogere på. I sommer byttede de 20 fritidshjemsbørn ud med 10 børn, der alle går i specialklasse i skolen
År: 2005 Nr.: 12
Frederiksberg har oplevet et boom af større børn, der vil gå i fritidsklub, efter at SFO 2'erne blev nedlagt og omdannet til selvstændige klubber. Alene i 5. klasse er antallet af klubbørn steget med 42 procent
År: 2005 Nr.: 10
I Tårnby Kommune på Amager står it åbenbart for "ikke tiltrængt". Daginstitutionerne har ikke adgang til it, og der kan gå op til 10 år, før de får det. Derfor er de henvist til at låne sig frem, når de har ærinder på nettet. Skudt i hovedet, mener den lokale BUPL-fagforening
År: 2005 Nr.: 10
På femte sal i Thomas P. Hejle Fritids- og Ungdomsklub gav en flok breakdancere, graffitimalere, DJ's og rappere hiphopkulturen et dansk design. "I Thomas P. Hejle fik jeg min hiphopopdragelse," siger Bossy Bo fra Østkyst Hustlers. "De husker ikke pædagogerne, men de har deres minder fra huset," fortæller pædagog Madeleine Nielsen
År: 2005 Nr.: 09
BUPL Sønderjylland har sat sig for at hæve stemmedeltagelsen med næsten 20 procent i forhold til urafstemningen i 2002
År: 2005 Nr.: 09
Piger skal hellere ryste røven end sidde på den, siger kultursociologer med speciale i hiphop, mens en rapskribent advarer hiphoppens ho's mod at sælge sig selv for billigt på et dansegulv. Drengeforsker mener, hiphop er en leg med ekstreme kønsroller, og en pigerapper spiller rollen som homegirl, ikke ho
År: 2005 Nr.: 08
Når kommuner med forskelligt områdetillæg slår sig sammen, gælder højeste fællesnævner for alle
År: 2005 Nr.: 08
I nogle klubber må børn ikke høre rap. I Aalborgklubben Fri-Stedet hyrede pædagogerne derimod hiphopperen Johnny Hefty til at lave rapmusik med en gruppe 11-20-årige klubmedlemmer. Sammen har de netop udgivet cd'en "Rap over nallerne". Den er ikke for voksne
År: 2005 Nr.: 08
Druk, sex og skudsår var temaer i senfirsernes amerikanske gangsterrap. Med en rapper som Niarn er de sexistiske og rå rim nu kommet til Danmark. Niarn bliver hypet i medierne som gangsterrapper, og de unge ser op til ham som sådan. Selv kalder han sig bare ballademager, og han benægter at være sexistisk
År: 2005 Nr.: 08
Historisk flertal i BUPL's hovedbestyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja til overenskomstforliget ved urafstemningen
År: 2005 Nr.: 08
Gladsaxe Kommune indfører læreplaner for fritids- og ungdomsklubberne. Nu skal der kobles teori på klubbernes praksis, og klubfolkene skal lære at begrunde, hvorfor de gør, som de gør
År: 2005 Nr.: 07
Læreplanen vil kræve større indsigt i teori og give flere diskussioner om pædagogikkens indhold. "Det vil bidrage til at styrke vores faglighed og skærpe vores argumentation," forudser Frederik Hansen, klubleder i Gladsaxe
År: 2005 Nr.: 07
De 300 millioner kroner, som BUPL har at gøre godt med inden for eget fagområde, går primært til lønforbedringer
År: 2005 Nr.: 07
I Fredericias klubber er der så store forskelle i børnekultur, børnesyn og forældresamarbejde, at den samlede styring og fælles faglige udvikling overfor udsatte børn og unge bliver meget svær, viser en ny undersøgelse, som pædagogisk konsulent Jes Jørgensen har lavet. Problemet er landsdækkende
År: 2005 Nr.: 06
I det nuværende politiske klima bliver der tale om et langt sejt træk, men det bør ikke afskrække os.
År: 2005 Nr.: 06
I andet forsøg lykkedes det at få underskrevet aftale om rammerne for ny, lokal løndannelse og afsat midler til specielle forbedringer. Aftalen er 540 millioner kroner værd
År: 2005 Nr.: 06
I nogle medier forbindes indvandrerunge med kriminalitet og problemer, og tosproget er bare et pænt ord for perker. I multietniske ungdomsklubber er det derimod in at tale perkerdansk. "Selv danske unge dyrker deres tosprogede venners arabiske gloser. Derved signalerer de, at de hører til i gruppen," siger sociolingvist Mette Vedsgaard
År: 2005 Nr.: 05
Midtvejsevaluering af forsøgsprojekt i Horsens afslører delte meninger om det nye dyr i åbenbaringen: Distriktsledelse på daginstitutionsområdet, som halvdelen af landets kommuner under den ene eller anden form enten er i gang med eller planlægger at indføre
År: 2005 Nr.: 05
En ny model for tildeling af ressourcer på klubområdet er kommet på plads i København. Modellen indebærer bl.a. flere midler til det opsøgende arbejde og mere lokalt samarbejde mellem klubberne. Den får hård kritik fra en række klubledere, der mener, at aftalen er for slap
År: 2005 Nr.: 05
Når et menneske mister sit arbejde, mister hun samtidig kontrollen over en meget vigtig del af sin tilværelse. Det kan være yderst stressende og usundt - for nogle få er det direkte livsfarligt, mener ekspert i konsekvenser af ledighed
År: 2005 Nr.: 04
Generation fucked-up Luder, møgso, ho, pikslikker og fucking bøsserøv. Der skal mere end almindeligt sæbevand til at vaske de unges mund i dag, og sproget vækker forargelse hos den voksne generation. Pædagoger og psykologer advarer mod en stadig hårdere omgangstone, og kønsforskere råber vagt i gevær over for de sexistiske eller fækale udtryk, der især stammer fra rapmusik, film eller stand-up comedy shows på tv. Sprogforskere og ungdommen selv maner derimod til besindelse. Ungdommen har altid forarget, og de sure gamle mænd skal holde sig langt væk fra de unges leg med sprog og identitet. I dette og de næste numre af Børn&Unge skriver vi om den nye generations fuck-sprog. Vi starter i fritidshjemmet, hvor seksårige siger "fuck dig" til pædagoger. Mange daginstitutioner arbejder med at forbedre børn og unges barske sprog. Der er dog store forskelle på sproget, alt efter hvor i landet institutionen ligger. Når man f. eks. er dum i Kolding, er man en møgluder i København. Også voksnes sprog er grovkornet.
År: 2005 Nr.: 03
Mange pædagoger ryger, men røgen er farlig for dem selv, børn og kolleger. "Selvom en institution har et rygerum, slipper røgen ud gennem nøglehullet," siger en læge fra Kræftens Bekæmpelse. Forskere ønsker rygeforbud på danske arbejdspladser, og et rygeforbud er en succes i vuggestuen Tumlingen
År: 2005 Nr.: 02
I Hareskov Miniklub har de fået et elektronisk afkrydsningssystem. Det betyder, at telefonen ikke ringer så meget mere, og samtidig har de ansatte i klubben fået et langt bedre overblik over de 280 børns aktiviteter efter klub
År: 2005 Nr.: 01
25. januar holder PMF og Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) stiftende kongres for ny, sammenlagt, men endnu ikke navngivet organisation
År: 2004 Nr.: 44
Der er ingen tvivl om, at vi har brug for både dokumentation og samarbejde for at imødegå regeringens snævertsynede dagsorden på børn- og unge-området.
År: 2004 Nr.: 43
En evaluering af klubbernes arbejde viser, at klubberne har særlige forudsætninger for at arbejde forebyggende med udsatte børn og unge. Men nogle ledere er ikke fulgt med udviklingen og behøver efteruddannelse
År: 2004 Nr.: 43
På Byggelegepladsen Midgård i Ballerup sluttes ugen altid af med en omgang rollespil i de overbevisende omgivelser. Orker, elver, sigøjnere, prinsesser og konger kæmper side om side i kampen mellem det gode og det onde
År: 2004 Nr.: 39
Rollespil har bredt sig i de danske institutioner inden for de sidste tre til fire år, men hvad er det egentlig, og hvilke pædagogiske gevinster ligger der i spillene? Pædagog Lars Andersen og Claus Raasted har skrevet en bog til begyndere om rollespillets pædagogiske muligheder
År: 2004 Nr.: 39
Der måtte findes ekstra stole frem, da BUPL København bød til generalforsamling i Grøndalscentret i København NV den 7. oktober. 165 medlemmer mødte op og bidrog til, hvad formand Henriette Brockdorff kalder en "god og konstruktiv generalforsamling, hvor der også var et godt engagement".
År: 2004 Nr.: 38
Halvdelen af landets kommuner skærer ned på daginstitutionerne til næste år, og kun otte procent tilfører institutionerne ressourcer til arbejdet med læreplaner. Det viser en undersøgelse, Vilstrup Research har gennemført for BUPL og PMF
År: 2004 Nr.: 38
Generalforsamlingen i BUPL Afdeling 3 blev præget af et massivt stormløb på Ballerup Rådhus fra ledere af alle institutionstyper, der betegner kommunens politik på børne- og ungeområdet som management-orienteret og DJØF'iseret
År: 2004 Nr.: 37
Den institutionaliserede omsorg for de kære små børn breder sig. Børn bliver ældre og ældre, før de kvitter klubberne og passer sig selv om eftermiddagen. Derefter overtager de bekymrede forældre omsorgen, nu som patruljerende natteravne i gule jakker. De voksne vil have hånd i hanke med de unge
År: 2004 Nr.: 37
Den Nye Klub på Frederiksberg har ændret karakter. Tidligere var den et forebyggende tilbud. Nu er hovedfunktionen at passe børn
År: 2004 Nr.: 37
Tre dages pædagogstrejke rokker ikke ved millionbesparelse i den midtfynske kommune Ryslinge. Nedskæringerne bringer blot Ryslinge på niveau med nabokommunerne, siger byens borgmester. Det kalder BUPL's formand på Fyn for "fup og svindel". Normeringerne bliver lavere, siger han
År: 2004 Nr.: 35
Jens Bruun blev i 2002 forflyttet fra en fritidsklub til en SFO i Holbæk. Måske var det på grund af samarbejdsproblemer. Selv er han i tvivl. "Jeg ved stadig ikke, hvorfor jeg røg ud," siger Jens Bruun i dag. Folketingets ombudsmand kalder kommunens afgørelse for ugyldig
År: 2004 Nr.: 33
Ryvang 2 er en idrætsbørnehave, og gennem pædagogisk idræt går pædagogerne efter "de gyldne øjeblikke". For det er i disse øjeblikke, hvor tid og sted forsvinder, og hvor man mentalt og fysisk er hundrede procent koncentreret, at både børn og voksne lærer mest
År: 2004 Nr.: 33
Skovlyskolen i Holte har droppet SFO'en for de største. Nu går børnene fra 4.-7. klasse i Åben Skole, hvor de hver eftermiddag kan bruge skolens lokaler og få hjælp til lektierne
År: 2004 Nr.: 31
Op mod halvdelen af landets kommuner varsler sparerunder, og i baggrunden spøger den kommende kommunalreform
År: 2004 Nr.: 30
Langt de fleste gør, men det er ikke alle børnefamilier i Danmark, som benytter offentlige dagtilbud. Ny undersøgelse afdækker, hvilke børn det er, der ikke kommer i institution
År: 2004 Nr.: 30
... man må jo sige, at linjerne mellem "duer" og "duer ikke" bliver trukket op, så enhver kan se det!
År: 2004 Nr.: 27
Det var begyndelsen på en negativ spiral den aften, Camilla sagde ja til at have sex med fire drenge. Hendes venner tog afstand fra hende; hun følte, hun havde svigtet sig selv; hun drak for at glemme sit selvhad; og hun blev mere og mere viklet ind i et spind af krænkelser og udnyttelse. I sin fritids- og ungdomsklub havde hun dog et fristed og nogle voksne, som hun kunne tale fortroligt med
År: 2004 Nr.: 26
Hvert år valfarter tusindvis af børn og pædagoger fra fritidsinstitutioner til børnerockfestival i Vordingborg. Her smager børnene på den frihed, der venter dem som teenagere
År: 2004 Nr.: 25
Den tidligere rod Ali Haseki er i dag koordinator på Gadepulsen, der tager sig af Indre Nørrebros 13-18-årige. Tillid og tilstedeværelse i stedet for kontrol og mistanke er hans bud på at nå de udsatte, etniske unge
År: 2004 Nr.: 25
Der er næsten dobbelt så mange kriminelle blandt unge indvandrerdrenge som blandt jævnaldrende danske drenge. Og udviklingen går den forkerte vej, for kriminalitet er mere udbredt blandt efterkommere end blandt indvandrere. En stor del af kriminaliteten kan forklares med indvandrernes sociale og økonomiske forhold
År: 2004 Nr.: 25
Selv om mange børn i dag spiller rigtig meget på computer, er der ikke den store grund til bekymring. Nye danske og norske undersøgelser viser nemlig, at børns brug af computerspil harmonerer fint med aktiviteter som venner, familie og sport
År: 2004 Nr.: 24
Forbundsformand Birgit Elgaard gør status efter sine første 100 dage i formandsstolen. Hun ser efter den måske værste krise i organisationens historie lys forude
År: 2004 Nr.: 23
Kampen mod overvægt skal også føres i klubberne. Derfor har Ungdomsringen København/Frederiksberg nu udgivet Klubbernes kogebog med opskrifter på sund mad og masser af ernæringsråd oven i
År: 2004 Nr.: 22
Det tog sin tid, men nu er pædagogernes pensionskasse, PBU, ved at være, hvor den helst skal være. Det er dér, hvor de store penge tjenes
År: 2004 Nr.: 21
Andelen af uorganiserede pædagoger og klubfolk har aldrig været større
År: 2004 Nr.: 20
PMF kan på grund af medlemsflugt og anstrengt økonomi ikke overleve - i hvert fald ikke i sin nuværende form
År: 2004 Nr.: 15
Mens pigerne fører sig sexet og provokerende frem, gemmer drengene sig bag computeren. Hvad laver I der, spurgte forfatteren Marie Scott Poulsen 40 helt almindelige, velfungerende drenge i alderen 12-16 år. Vi ser porno i rå mængder, onanerer og ryger hash, når vi ikke lige er til fodbold, lød svaret fra drengene
År: 2004 Nr.: 14
På handicap-SFO'en Klask i Odense er der ingen kære mor. De 30 handicappede børn ses som de børn, de er, og bliver ikke pakket ind i vat. Det giver både skrammer og selvtillid
År: 2004 Nr.: 14
Ordet "barnlig" får aldrig en positiv klang. Alligevel er der god grund til at forsvare barndommen, mener forfatterne Bertill Nordahl og John Madsen, der ikke bryder sig om, at piger på otte år gemmer dukkerne væk for i stedet at kaste sig ud i et liv som unge. Bare rolig, pigerne leger stadig, det er bare på en anden måde, påpeger forfatteren Jørn Martin Steenhold
År: 2004 Nr.: 13
En kommunal regnefejl koster ungdomsklubberne i Ballerup fem medarbejdere. Nedskæringen kommer midt i et projekt, som har til formål at ændre hele strukturen på området
År: 2004 Nr.: 13
Det kan lyde letkøbt, når vi siger, at vi nu skal se fremad, men det skal vi altså!
År: 2004 Nr.: 11
Abdi Mohamed Hassan var en stolt mand, da han, som den første somalier i landet, stod som færdiguddannet klubpædagog fra Ryslinge Højskole i september sidste år. Men han kan ikke få et job, hvor han kan bruge det, han har lært.
År: 2004 Nr.: 10
BUPL har ret til at gøre indsigelser, hvis institutions-bygninger ikke lever op til lovens krav. Det har landsretten slået fast i sidste uge. Dommen gør det sværere for kommunerne at se gennem fingre med overtrædelser.
År: 2004 Nr.: 09
10,8 millioner kroner har fratrædelsesordningerne kostet BUPL de sidste fem år. Det svarer til 43 kroner pr. medlem pr. år
År: 2004 Nr.: 08
Ekstraordinær kongres angiver retningen, generalforsamlingerne diskuterer de konkrete forslag og den ordinære kongres til efteråret beslutter. Det er køreplanen for en revision af løn- og ansættelsesvilkårene for BUPL's lønnede tillidsfolk.
År: 2004 Nr.: 07
Undren over tidligere forbundsformands optræden i TV 2 Nyhederne.
År: 2004 Nr.: 05
I 2003 satte daginstitutionerne en ny trist rekord med 1641 fyringssager. Bag de mange sager gemmer sig endnu flere, hvor pædagoger bliver presset ud. I takt med at presset på pædagogerne stiger og stiger, bliver tolerancen på personalestuen mindre og mindre. Tina Poulsen har oplevet at blive frosset ud af kollegaerne. Den 10. juni 2003 gav hun op og sendte sin afskedigelse. Hun er en af de mange, der ikke optræder i statistikken
År: 2004 Nr.: 04
En projektgruppe med fagforeninger og forvaltning har nu besluttet at sætte turbo på en løsning af problemerne på det københavnske klubområde
År: 2004 Nr.: 04
Seks ud af ti institutioner frygter, at det bliver sværere at tiltrække ledere det kommende år. BUPL's Ledersekretariat mener ikke, der er grund til panik. Et generationsskifte er på vej, og nok af unge står klar til at tage over, lyder vurderingen.
År: 2004 Nr.: 03
Århusianske forældre vender tommelfingeren nedad til byrådsflertallets planer om at erstatte pædagoger med pædagogmedhjælpere.
År: 2004 Nr.: 03
I København har man med den såkaldte "klubrapport" valgt at stille en række helt konkrete krav til klubberne. Men klubrapporten er for minutiøs, og der mangler en afdækning af behovet for opsøgende arbejde, lyder kritikken.
År: 2004 Nr.: 02
I Valby i København er en gammel ydmyg spejderhytte udgangspunkt for det opsøgende arbejde. "Fingeren" kaldes det nyåbnede sted, der i løbet af få måneder har formået at tiltrække langt flere "klubløse" børn, end pædagogerne havde regnet med.
År: 2004 Nr.: 02
I København har den kommunale forvaltning besluttet at ensrette og synliggøre klubarbejdet med udsatte unge. I "Klubrapporten" har forvaltningen stillet 10 konkrete krav til det københavnske klubarbejde. Krav, der er blevet mødt med undren, utilfredshed og forvirring.
År: 2004 Nr.: 02
Peter Sabroe Seminariet kan vælge og vrage blandt mandlige ansøgere. Og det gør de. Seminariet går bevidst efter seje gutter, og det betyder, at adskillige håndværkere, soldater og filmfolk har næsen begravet i pædagogiske lærebøger
År: 2004 Nr.: 02
År: 2003 Nr.: 51
År: 2003 Nr.: 51
År: 2003 Nr.: 51
År: 2003 Nr.: 51
År: 2003 Nr.: 51
År: 2003 Nr.: 51
Findes der gode pædagoger. Finder der dårlige pædagoger. Skal det i givet fald kunne ses på lønnen, om pædagogen tilhører den ene eller anden kategori? Sådan lød spørgsmålet, Børn&Unge stillede nogle af deltagerne i BUPL's femte træf for fællestillidsrepræsentanter. Træffets tema var "Ny Løn og nye, alternative lønmodeller"
År: 2003 Nr.: 48
Udover at det naturligvis er en personlig sejr og et væsentligt karriereskridt for Bente Sorgenfrey - og tillykke med det - tror jeg på, at valget af Bente kan være med til at gøre FTF mere synlig og slagkraftig.
År: 2003 Nr.: 47
BUPL's klagenævn behandlede i perioden fra november 2001 til marts 2003 bare 11 klager: I intet tilfælde fik klageren medhold.
År: 2003 Nr.: 45
Hver fjerde kommune skærer i antallet af ansatte per barn. Især vuggestuerne ser ud til at blive ramt af nedskæringer.
År: 2003 Nr.: 45
Den nye generation af pædagoger har lyst til fagligt arbejde. Heldigvis, for generalforsamlingerne i fagforeningerne efterlod indtrykket af en organisation, der har brug for alle gode kræfter.
År: 2003 Nr.: 45
Hvad skal der til for at få dispensation fra uddannelseskravet, når man bliver ansat i en daginstitution eller klub? Det spørgsmål fyldte en del på Afdeling 1's generalforsamling, hvor resultatet blev en ny politik på området.
År: 2003 Nr.: 43
112 stemmeberettigede mødte op, da BUPL Afdeling 2 holdt generalforsamling i Hjortesprings Skolens kantine torsdag den 9. oktober. Det svarer nogenlunde til det normale niveau, oplyser Randi Tielbo, faglig sekretær og HB-medlem for Afdeling 2.
År: 2003 Nr.: 43
Skoda, skur og skildpadde. Drømmen om et borgerligt liv lever i bedste velgående blandt unge. Det viser en ny bog fra Fredericia, hvor 30 unge fortæller om deres værdier. Håbet er, at bogens budskaber skal få kommunens klubber til at arbejde bedre sammen
År: 2003 Nr.: 42
Over halvdelen af landets kommuner skærer ned på børne- og ungeområdet næste år. Det sker samtidig med, at regeringen blæser til kamp mod den sociale arv og kommunernes mål og visioner for området bliver stadig flottere
År: 2003 Nr.: 42
Formand Mogens Mathiesen ser for sig en fremtid med kun én BUPL-fagforening i Københavns Amt
År: 2003 Nr.: 42
BUPL Afdeling 4, fagforening for 1700 pædagoger i Albertslund, Høje Taastrup, Ishøj og Vallensbæk, nedlægger en af tre poster som valgt faglig sekretær for at få råd til at købe sig til anden slags ekspertise. Det kommer til at koste veteranen Jan Hoffmann jobbet.
År: 2003 Nr.: 41
Sommeren og dermed også festivalsæsonen er forbi. Børn&Unge udpeger med videnskabelig assistance pædagogernes foretrukne festival.
År: 2003 Nr.: 41
Strejken mod BUPL-A bliver ikke til noget. HK'erne i pædagogernes arbejdsløshedskasse, som to gange har stemt nej, godkendte ved deres tredje urafstemning en ny overenskomst
År: 2003 Nr.: 40
Kandidaterne til at efterfølge Bente Sorgenfrey insisterer på at holde lav profil, indtil det er afklaret, om der faktisk bliver brug for en afløser. Valgkamp eller ej: Børn&Unge tegner et omrids af de to indtil nu anmeldte kandidaturer
År: 2003 Nr.: 40
Jeg kunne tænke mig, at morgendagens ledere bliver langt mere synlige i den kommunale magtstruktur og bruger magten til at sætte forvaltningerne under pres.
År: 2003 Nr.: 40
Formanden for BUPL Fyn, Lars Søgaard, mener, at Odense Kommunes nye spareplan er en katastrofe for især SFO'erne
År: 2003 Nr.: 40
Man må godt vise film fra den lokale videoudlejning i klasseværelset, fastslår Kulturministeriet. Ekspert i ophavsret tilføjer, at samme regler gælder for vuggestuer og børnehaver.
År: 2003 Nr.: 39
Politikerne i Fredericia satser på daginstitutionerne. De satser så meget, at byen skal være landets bedste sted at leve for børn - senest om 10 år.
År: 2003 Nr.: 39
Indvandrerfamilier, som sender deres børn på opdragelse i hjemlandet, skal indberettes af pædagoger, foreslår socialministeren. BUPL og Børnerådet frygter, at tillidsforholdet mellem pædagoger og indvandrerforældre kan lide skade.
År: 2003 Nr.: 39
Medarbejdere i pædagogernes arbejdsløshedskasse har to gange nedstemt det resultat, deres forhandlere er kommer tilbage med. Stadig håb om mindelig løsning
År: 2003 Nr.: 38
I finanslovforslaget for næste år er der f.eks. ikke afsat én ekstra krone til at forbedre ressourcerne for det pædagogiske arbejde.
År: 2003 Nr.: 38
I fritidsklubben Vænget i Lyngby bekæmper de børnenes trang til søde sager med et ordentligt foder hver dag. Og det koster kun halvanden krone om dagen pr. barn at give børnene mad
År: 2003 Nr.: 38
Københavns Kommune er konsekvent i forskelsbehandlingen af sine medarbejdere. Eksemplerne er så mange, at der kan fodres svin med dem, siger BUPL København, der er fagforening for pædagoger og klubfolk ved selvejende institutioner. Der er dem, forskelsbehandlingen går ud over
År: 2003 Nr.: 38
Der er skåret til benet på institutioner og fritidsordninger. Det har byrådsflertallet i Galten Kommune erkendt, så på næste års budget har de sat penge af til at lappe på skaderne efter sidste års drastiske besparelser. Men det er for lidt og for ringe, mener oppositionen i byrådet
År: 2003 Nr.: 38
Odense Kommune skal spare 73,1 millioner kroner næste år. Venstre og Konservative foreslår at finde nogle af pengene ved at lukke 29 af kommunens 35 ungdomsklubber. "Det er fuldstændig vanvittigt at tænke sådan nogle tanker," siger Leif Knudsen, leder af klubben Ragnarok og byrådsmedlem for Socialdemokraterne
År: 2003 Nr.: 37
Pasningsgarantien skal nu være en realitet i landets næststørste by, Århus. Til gengæld vil politikerne sende en grønthøster rundt og skære på samtlige driftsudgifter. Resultatet kan meget vel blive, at børneområdet selv kommer til at betale
År: 2003 Nr.: 36
Oversete, svigtede og ensomme. Sådan er de stille pigers lod, men ikke i Lyngby, hvor projektet Gnisterne gennem syv år har hjulpet stille piger ud af deres isolation. For det kan nemlig lade sig gøre at give de stille piger stemme, viser en bog, der dokumenterer effekten af Gnisternes indsats
År: 2003 Nr.: 36
Det er ikke blot Nørrebro, der har grund til at skamme sig over, at vi som samfund er kommet dertil, at børn dræber tilfældigt på åben gade.
År: 2003 Nr.: 35
Aldrig før har kommunerne fået så få midler at gøre godt med i spillet om at få økonomien til at hænge sammen.
År: 2003 Nr.: 33
I Smilehullet på Amager har pædagogerne svært ved at finde på fælles lege, når børnene er uden for. Det er de ikke ene om. Den pædagogiske fantasi kommer hurtigt til kort, og det er synd for både børn og voksne, siger Lars Hazelton, der underviser pædagoger i gamle dogmelege
År: 2003 Nr.: 33
32 børnehavebørn fra Fasangården på Frederiksberg har som sidste projekt i deres klub malet selvportrætter. En proces, som både skærper børnenes sanser og iagttagelsesevne og giver dem selvtillid og selvværd.
År: 2003 Nr.: 33
I Københavns Kommune kan en pædagog arbejde 48 år uden at opnå 25 års jubilæum
År: 2003 Nr.: 32
I Institutionskarnevalets børnemelodigrandprix deltog i år ni bands fra skoler og fritidshjem i københavnsområdet. Børn&Unge fulgte pigebandet Risen Cup fra øvelokalet på fritidshjemmet til scenen i Fælledparken. Undervejs talte vi med musikmedarbejder Søren Beha om pædagogikken i poppen.
År: 2003 Nr.: 29
Lene Vahl-Møller er klubleder i Odense i et kvarter med mange tosprogede og endnu flere sociale problemer. Hendes dagsorden handler om kunst og respekt, og med klubben som omdrejningspunkt skal respekten brede sig til hele kvarteret hos både børn og voksne.
År: 2003 Nr.: 29
Lige fra Roskilde Festivals spæde start i 70'erne har roskildeklubbernes pædagoger solgt øl, renset lokummer, og enkelte er nået til tops i festivalledelsen. På Roskilde 2003 mødte Børn&Unge to pædagoger med rødder i såvel Roskildes klubliv som festivalens historie
År: 2003 Nr.: 28
En ældre skrutrygget mand med hornbriller, der forsker i atomfysikkens mysterier. Det er det billede, mange ser for sig, når de skal gætte på, hvem der står i spidsen for Mensa - foreningen for højt intelligente. Men nej. Den danske formand er 35 år ... og pædagog
År: 2003 Nr.: 27
Kommunerne er godt i gang med at lægge institutioner sammen eller skabe andre ændringer i ledelses- og institutionsstrukturen. Mange kommuner regner med at tynde ud blandt ledere og souschefer i den forbindelse
År: 2003 Nr.: 27
39-årige Hasse Kuhn har været danmarksmester som fodboldspiller, og danmarksberømt som træner. I mere end 15 aktive fodbold-år har han fået støtte fra kollegaerne i SFO’en Kongevejen 51 i Lyngby
År: 2003 Nr.: 26
Både hos mange indvandrerunge og hos politiet fylder deres konflikter med hinanden mere og mere. Og efterhånden som andelen af indvandrere bliver større, frygter eksperter og politi, at konflikterne spreder sig til endnu flere mindre byer og vokser i større byer. En ny rapport afdækker, hvorfor politiet og de unge strides og kommer med forslag til at komme videre
År: 2003 Nr.: 24
Dejan og Bilal er i Ungdomsklubben Lundtoftegade 21 hver dag. Og næsten hver dag kommer politiet og stresser dem. ’Klart, vi bliver sure’, siger de
År: 2003 Nr.: 24
Undersøgelser viser, at piger bruger computeren mindre og til andre ting end drengene. Fremskriver man den tendens, mener medieforskere, at pigerne bliver tabere i forhold til at være aktive borgere eller at kunne begå sig erhvervsmæssigt i en stadig mere globaliseret verden
År: 2003 Nr.: 23
Pædagoger fejlfortolker selvforvaltningsbegrebet, når de tilbyder piger en plads ved computeren, men ikke støtter dem i at bruge mediet. Det mener pædagog og cand.it. Camilla Balslev. Hun har udviklet et workshopkoncept til klubber og SFO’er, hvor piger prøver at fortælle personlige, digitale historier. Michelle og Carina var forsøgskaniner
År: 2003 Nr.: 23
En ændring af uddannelsen kræver, at man forholder sig realistisk til spørgsmål om finansiering.
År: 2003 Nr.: 22
Regeringen og kommunerne har indledt den rituelle dans om kisten med skattekroner. 12. juni skal ballet lukkes med eller uden en aftale om kommunernes økonomi for næste år
År: 2003 Nr.: 22
I 2000 var ungdomsskoleklubben Hampen i Tanzania for at bygge en klub. Nu er det endelig lykkedes at få nogle af de unge fra den afrikanske klub på genbesøg i Ølstykke. Børn&Unge var med på en rundtur i Ølstykke
År: 2003 Nr.: 22
Slut med pædagoger, der holder øje med, hvornår man kommer og går, og pludselig er man rykket op blandt de store. Mange børn har svært ved at takle omvæltningerne i overgangen mellem SFO eller fritidshjem og klub. Fritidsklubben Molevitten i Nivå tager derfor børnene på prøve og sikrer en tryg klubstart
År: 2003 Nr.: 19
Børneteaterfestival bød på masser af poesi, nye versioner af gamle klassikere, højaktuelle stykker om krig og bander og meget andet godt. Børn&Unge anmelder her de bedste forestillinger
År: 2003 Nr.: 18
For små til druk og dating i ungdomsklubben, og for store til perler og puslespil i fritidsklubben. Det er dilemmaet for de 12 til 13-årige klubgængere, der i Gentofte Kommune normalt går i klub med unge på op til 18 år. En tredelt klubstruktur løser imidlertid problemet, men det er ikke nok at aldersdifferentiere, påpeger ungdomsforsker
År: 2003 Nr.: 18
Vi har stor forståelse for den vanskelige situation, KL står i med de kommende kommunalforhandlinger med regeringen.
År: 2003 Nr.: 18
Vi må opfordre de kommunale forhandlere til at afvise regeringens økonomiske udspil ved de kommende kommunalforhandlinger.
År: 2003 Nr.: 17
I Fakse Kommune er det gratis at gå i ungdomsklub. Til gengæld er alle unge i kommunen klubbernes ansvar. For bedre at kunne løse den opgave har klubberne også fået adgang til at trække på skolernes og sagsbehandlernes penge.
År: 2003 Nr.: 15
År: 2003 Nr.: 13
Pædagoglønnen er en gummielastisk størrelse.
År: 2003 Nr.: 13
Man kan ikke føre krig mod terror. Krig er terror.
År: 2003 Nr.: 13
OK-matematik for viderekomne: Hvad er det, der har virkning for to, som det tager to mand og én kvinde 15 år at frembringe? Se facit herunder.
År: 2003 Nr.: 13
Den kommunale økonomi er presset i bund, og det bliver værre i årene fremover. Regeringens planer for lav vækst på de offentlige budgetter, skattestoppet, skattelettelser, øgede udgifter til overførselsindkomster, udgifter til flere skolebørn og ældre vil yderligere forringe kommunernes økonomi. Daginstitutionsområdet vil derfor opleve flere nedskæringer i fremtiden
År: 2003 Nr.: 12
Besparelser koster 16 pædagogstillinger i SFO'er og klubber
År: 2003 Nr.: 12
Ballerup-Seminariet skal stå for den nye klubuddannelse øst for Storebælt. Egenbetalingen bliver på omkring 18.000 for hele uddannelsen
År: 2003 Nr.: 12
Han har opfostret sportsidoler blandt gadebørn og sendt hundredevis af drenge og piger i skole. Ataa Lartey grundlagde Street Academy i 1986 og har siden været børnenes og Ghanas håb om en bedre fremtid
År: 2003 Nr.: 12
De 900 institutionsledere og souschefer i Århus Kommune får nu mulighed for anonym rådgivning. Tilbuddet kommer blandt andet i erkendelse af, at der er langt fra forvaltningen ud til lederne i de enkelte institutioner.
År: 2003 Nr.: 10
I Herlev Kommune bliver det gratis at gå i ungdomsklub fra 1. maj. Til gengæld forventer politikerne endnu mere opsøgende arbejde, og at 20 procent af de unge kommer i klubberne.
År: 2003 Nr.: 10
I Randers er der ikke længere problemer med voldelige piger. Et gadeprojekt, der nu kører på femte år, har for alvor formået at nå ind til kriminelle unge, og metoden er enkel: Samværet foregår på pigernes præmisser.
År: 2003 Nr.: 09
Piger i dag er ikke bly violer, men vilde og voldelige. Forsker kalder det bagsiden af Girl Power. De seje tøser stiller pædagogerne over for helt nye udfordringer, for bag den rå facade gemmer sig et uudslukkeligt behov for omsorg.
År: 2003 Nr.: 08
En høj hæl flækkede øjenbrynet. Buffalostøvlen brækkede næsen. Og slagene farvede Dittes 15-årige krop blå og blodig. Det skete en tirsdag aften uden for en ungdomsklub i Århus, da fire af byens berygtede Gangzter Bitchez havde set sig sure på Ditte.
År: 2003 Nr.: 08
PBU indførte 1. januar nyt ydelsesmønster. 20.000 af kassens medlemmer vurderes at have fordel af at skifte til det.
År: 2003 Nr.: 07
Konsekvenspædagogikkens opfinder, Jens Bay, kritiserer pædagogikken i ungdomsklubberne. Klubberne er ofte et værtshus uden alkohol, siger pædagogen, som til efteråret udgiver sin store bog om konsekvenspædagogik.
År: 2003 Nr.: 06
To medlemskaber til ét medlemskabs pris. Det er princippet i en ny aftale om dobbeltorganisering mellem BUPL og Socialpædagogernes Landsforbund.
År: 2003 Nr.: 06
År: 2003 Nr.: 06
Opgaven synes næsten håbløs, men det kan faktisk lade sig gøre at drive hæderlig, men ømbenet fritidspædagogik på en stor, mokkabrun skole med 230 meter mellem det diminutive fællesrum og de bagerste ensomme skolelokaler. Men det er kun i kraft af vilje og fleksibilitet hos pædagogerne.
År: 2003 Nr.: 05
Kommunernes Landsforening vil have kapaciteten på pædagoguddannelsen sat ned for at undgå stort pædagog-overskud. Allerede i år skæres der i optaget.
År: 2003 Nr.: 05
De mobbede hinanden i en af børnegrupperne i SFO'en på Hårup Skole. Ikke meget af det, pædagogerne gjorde, virkede. I Appreciative Inquiry, værdsættende samtaler, fik de et redskab, der løste op for problemerne.
År: 2003 Nr.: 04
Børn i dag er storforbrugere af medier. Hver dag påvirkes de af billeder fra fjernsyn, film og computerskærme. Men hvad kan de bruge billederne til? Det ser Børn&Unge nærmere på i dette nummer, og dermed fortsætter vi fra sidste nummer, der satte fokus på børns hverdagsliv i en mediekultur. For mange film tager billeder fra børnene. Og computerspil gør børnene asociale. De fordomme vil pædagogstuderende Simon Aaen gerne gøre op med. Derfor har han i sin mediepraktik i Fritidscenter & Klub Vangede arrangeret et rollespilsforløb, hvor børn gør medieskabte billeder til deres egne.
År: 2003 Nr.: 04
Børn vokser i dag op i en mediekultur, men det kan ikke ses i ret mange institutioner. Og derved går udviklingsmuligheder tabt. For også her skal børn have en hjælpende hånd fra nogle voksne, der kan lære dem at skelne mellem skidt og kanel, mener medieforsker
År: 2003 Nr.: 03
Nu kommer afløseren for Klubuddannelsen. Det bliver en kompetencegivende Videreående Voksenuddannelse i Ungdomspædagogik, som er normeret til et årsværk
År: 2003 Nr.: 03
Børn ser rigtig meget fjernsyn. Derfor vil pædagogstuderende Heidi Larsen lære dem, hvordan billederne bliver til
År: 2003 Nr.: 03
Tendensen til at fokusere på et handicappet barns svage sider ligger lige for. En ny metode giver de århusianske pædagoger bedre muligheder for at se barnets ressourcer. Det hæver kvaliteten og giver større tilfredshed i arbejdet med handicappede børn og unge
År: 2003 Nr.: 02
Der er drøn på unge mænd i alderen 16-24 år. De er storforbrugere af alt, hvad der indebærer fart, farer og risiko, og deres voldsomme livsstil kan læses i alle ulykkes- og dødsstatistikker. En biskop, en ungdomsforsker og en klubpædagog giver deres bud på hvorfor.
År: 2002 Nr.: 51
»En ven er god at snakke med. Min bedste ven, vi bruger hinanden til alt,« siger Martin, 14 år. Børn&Unge lyttede med, da fire knægte på et dialogmøde på Kystgården diskuterede venskaber på godt og ondt.
År: 2002 Nr.: 51
Han var med til at bygge Landsforeningen Danske Klubfolk op, og siden førte han som formand den lille fagforening ind i BUPL. Efter 26 år i fagbevægelsens top er det i denne omgang slut for Ove Bendix. Han blev ikke genvalgt til forretningsudvalget på kongressen i forrige uge
År: 2002 Nr.: 50
År: 2002 Nr.: 50
I Vejle står nogle efterladte potteplanter. De må klare sig selv i tre dage. I Nørup heldagsskole og SFO må ungerne og kollegerne også undvære Frederik Madsen. Han er taget til Nyborg for at deltage i BUPL's 6. ordinære kongres.
År: 2002 Nr.: 49
År: 2002 Nr.: 49
Større ulighed, offentlige besparelser, utryghed og populisme. Formandens beretning var præget af pessimisme over udviklingen.
År: 2002 Nr.: 49
År: 2002 Nr.: 49
År: 2002 Nr.: 49
Denne artikel handler om unge, medier og drømmen om at blive kendt. Den bygger på en misforståelse, men Michelle på 14 år korrigerer. Og fortæller, at vi alligevel ikke har misforstået det hele.
År: 2002 Nr.: 48
Fritidshjemmene i Dragør på det yderste, halvmondæne Amager har siden 1988 sagt farvel til hver fjerde medarbejder.
År: 2002 Nr.: 47
Som enkeltpersoner støtter mange medlemmer af BUPL's hovedbestyrelse Boykot Israel-kampagnen. Men lægge BUPL's navn til vil flertallet i hovedbestyrelsen ikke. Medlemmerne kan selv bestemme hvilke varer, de skal købe.
År: 2002 Nr.: 46
Børn&Unge har stillet spørgsmålene. De ni, som kæmper om syv pladser i BUPL's forretningsudvalg, har svaret. Læs hvordan på de følgende sider. Rækkefølgen, det sker i, er fremkommet ved lodtrækning. Valgkampens vindere og tabere kendes 30. november, på sidstedagen af BUPL's 6. ordinære kongres.
År: 2002 Nr.: 46
Ni kandidater slås om syv pladser i forbundsledelsen. Seks af dem krydsede klinger foran fagforeningsbestyrelsen i Frederiksborg Amt. Børn&Unge var med på en lytter
År: 2002 Nr.: 43
Ja til lederforening, men nej til kongresdelegerede. BUPL Nordjyllands generalforsamling handlede mest om ledere, men der var også plads til at diskutere nedskæringer og pædagogisk profil.
År: 2002 Nr.: 43
I Lemvig Ungdomsgård har lederen lokket samtlige klubmedarbejdere til at skrive deres iagttagelser ned i fortællinger ved at give dem en afspadseringsaften i stedet.
År: 2002 Nr.: 42
VK-regeringen skal have mere modspil.
År: 2002 Nr.: 42
Udbredt misfornøjelse med den ikke mere så nye lønordning.
År: 2002 Nr.: 42
Landets første praktiske lærebog for klubområdet er i støbeskeen - 100 klubpædagoger fra hele landet skriver på den.
År: 2002 Nr.: 42
Aftale om funktionsløn til tillidsrepræsentanter indgået mellem BUPL og Rødovre Kommune. Fællestillidsrepræsentant får tillæg på i alt godt 40.000 kroner om året. Også tillæg til institutionernes egne tillidsrepræsentanter.
År: 2002 Nr.: 40
Forældre i Odense boykotter betaling til institutioner og varsler blokader og yderligere aktioner mod budgetforlig.
År: 2002 Nr.: 39
Sodavand med alkohol er blevet det helt store hit blandt børn og unge, og de såkaldte breezere sælges i stort tal. Sundhedsstyrelsen er bekymret, pædagogerne fordømmende, forbrugerombudsmanden frustreret, og de unge er glade.
År: 2002 Nr.: 39
Red Barnets Børnehave i Horsens blev med sit forbud mod søde sager vredet godt og grundigt i mediemaskinen. Det har sløret de gode intentioner, mener forældrebestyrelsen, der på et pressemøde i sidste uge slog fast, at det er forældrene, der står bag forbuddet.
År: 2002 Nr.: 38
40 procent af landets kommuner vil spare på institutionerne næste år, viser en rundringning, BUPL og PMF har gennemført. Virkeligheden er endnu værre, end tallene antyder, mener BUPL-formand Bente Sorgenfrey
År: 2002 Nr.: 38
Fagbevægelsen i fællesskab og sammen med andre interesseorganisationer må give nogle bud på, hvordan overskriften Fagbevægelsen for Velfærd og Solidaritet ikke kun bliver en tom parole
År: 2002 Nr.: 38
Ansatte i Sct. Georgs Gårdens børneinstitutioner får enten for lidt, for meget, for sen eller på anden måde forkert løn. Undertiden endog meget forkert løn. Er det for eksempel sjovt at få at vide, at man skylder arbejdsgiver næsten 700.000 kroner. En, der har prøvet, kunne ikke se komikken.
År: 2002 Nr.: 37
Seminarierne frygter markante forringelser næste år på baggrund af regeringens finanslovsforslag.
År: 2002 Nr.: 36
De holder øje med børnene i vandet, men de redder også de lidt ældre fra at ryge hash, lave hærværk eller genere hinanden og andre strandgæster. Pædagogerne fra fritids- og ungdomsklubben Krudthuset i Veddelev ved Roskilde har sommeren igennem forhindret uhensigtsmæssig adfærd blandt de unge på Vigen Strand.
År: 2002 Nr.: 36
År: 2002 Nr.: 36
Svaret er nej
År: 2002 Nr.: 35
Pædagogerne og deres faglige organisation lider af kollektiv narcissisme. Derfor har fusioner svært ved at lykkes, når BUPL er indblandet. En af dem, der har prøvet fusionsmiseren - endda hele to gange - taler ud.
År: 2002 Nr.: 35
Brandmand, designer eller racerkører? Mange unge har svært ved at vælge uddannelse. Hvad vil jeg, og hvad kan jeg, tænker de. Fritids- og ungdomsklubben Viadukten i Roskilde har anskaffet sig et jagerfly. Det skal omdannes til en flysimulator og vise de unge, at de kan lære at flyve, hvis de vil.
År: 2002 Nr.: 33
Blækket er dårligt tørt på overenskomsten, før nogle kommuner himler op om, at de desværre ikke har råd til Ny Løn.
År: 2002 Nr.: 32
Hedegårdens Ungdomsklub tog til Tantrabjergene i det sydlige Polen med 11 unge for at vandre i bjergene og riverrafte. Det blev en krævende og udfordrende tur.
År: 2002 Nr.: 30
Gyserføljetonen om besparelser i kommunerne fortsatte i den forløbne uge med vrede forældre på stormøde, forældrebestyrelser, som truede med at skride, og vestjyske pædagoger, som nedlagde arbejdet for første gang i 18 år. Et mærkværdigt parallelt indslag var en storstilet, officiel konference om kvalitet i daginstitutioner.
År: 2002 Nr.: 26
Den måde, økonomien i det danske samfund er fordelt på, betyder - mere end tidligere - at dem, der har, skal have mere, og dem, der ikke har, skal betale
År: 2002 Nr.: 25
Aftalen om næste års kommunale budgetter fører til alvorlige nedskæringer, forudsiger formanden for Kommunernes Landsforening. Også regeringen kryber til korset og dropper alle reklameindslag om serviceforbedringer
År: 2002 Nr.: 25
Børn&Unges læsere har spurgt, hvor man bør købe filtrerings-systemer til computere, så man kan komme internetpornoen til livs. Filtre udviklet i Danmark er de mest præcise til danske forhold, mener lektor i datalogi
År: 2002 Nr.: 23
Operation "spar 450 millioner her og nu" er i gang i kommunerne. Mange af dem har et godt øje til daginstitutionsområdet
År: 2002 Nr.: 23
Trods beskyldninger om seksuelle krænkelser af en lille pige i institutionen, valgte Peter at vende tilbage til sit job, da anklagen blev frafaldet. Han fik massiv opbakning fra kolleger og forældre. Alligevel vil der altid være en lille snert af mistanke
År: 2002 Nr.: 20
Jens gik ned på grund af souschefens chikane og blev nægtet kontakt til både kolleger, børn og forældre. Han var tæt på at miste troen på sig selv og sine evner som pædagog
År: 2002 Nr.: 20
Mange institutioner har svært ved at håndtere de ubehagelige personsager, der med jævne mellemrum dukker op. Det siger arbejdspsykolog, der råder pædagoger til at støtte og snakke med kolleger, der er udsat for alvorlige beskyldninger
År: 2002 Nr.: 20
Børn&Unge har talt med to skoler og en kommune, der i længere tid har afprøvet filtrering. Flere lærere mener, at filtrering kunne være en god løsning for SFO'er, fritidshjem og klubber.
År: 2002 Nr.: 19
Nutidens børn lærer, at det er i orden ikke at ville være venner med alle. Socialt ansvar kan de tage, hvis de har lyst. Resultatet er, at der findes ensomme børn, som ingen af de andre føler ansvar for, uden at de voksne griber ind.
År: 2002 Nr.: 19
År: 2002 Nr.: 19
I kommunale klubber eller SFO'er kigger tusindvis af børn med på nettets pornosider. Men pornoen kan skade børnene, forklarer specialist. Nogle peger på filtrerings-systemer som løsning.
År: 2002 Nr.: 19
Det kan være benhårdt, men også meget meningsfyldt at arbejde som pædagog på Center Gribskov, hvor 36 teenagedrenge fra 11 lande bor. Drengene er flygtet alene til Danmark og kommer hertil med ar på krop og sjæl
År: 2002 Nr.: 18
Der findes klubfolk, der bruger hash som et middel til at nå ind til de unge, fortæller misbrugskonsulent Steen Bach. »Jeg kan godt forstå, de gør det for at blive accepteret og populær i mangel på andre redskaber. Jeg synes bare, det er for let,« siger han
År: 2002 Nr.: 17
Forbuddet mod salg af alkohol til unge under 15 år skulle lægge en dæmper på forbruget. Men efter et lille dyk i forbruget, drikker de unge lige så meget som tidligere. Det er forældrenes ansvar at begrænse de unges druk, mener eksperter
År: 2002 Nr.: 16
Bekymring for risikobørn er et godt grundlag for handling, viser erfaringer fra Silkeborg Kommune, som for fire år siden indførte et "Bekymringsbarometer". Men pædagoger mener ikke, at kommunen har afsat tilstrækkelige midler til at fuldføre det visionære projekt
År: 2002 Nr.: 15
Lyt til mig Tal med mig Hjælp mig lød det fra mange af de 1000 børn og unge, som Center for Selvmordsforskning fik til at skrive om deres problemer. 13 procent af pigerne havde forsøgt at begå selvmord
År: 2002 Nr.: 15
Vores måde at arbejde på er ikke alene protesten, men langt mere dokumentationen, som i høj grad hviler på pædagogers og klubfolks praksiserfaring fra deres arbejde med børn og unge i daginstitutionerne landet over
År: 2002 Nr.: 12
Flere og flere unge bruger og misbruger narkotika, viser ny rapport. Det er svært at bremse, mener misbrugskonsulent, når nu stoffer er moderne, billige, let tilgængelige og har en god virkning
År: 2002 Nr.: 12
BUPL's formand er ikke imponeret over den nye regering. Hun mener, at den har bøjet sig ned i sølet for at få støtte fra Dansk Folkeparti, og hun frygter blandt andet for arbejdsmiljøets, ligestillingens og menneskerettighedernes fremtid
År: 2002 Nr.: 11
BUPL modtager en stafet fra Nævnet for Etnisk Ligestilling og har derved forpligtet sig til at fremme integrationen og ligestillingen mellem etniske grupper på daginstitutionsområdet. BUPL vil sætte fokus på arbejdet med de tosprogede børn og deres familier, integration i klubberne og på samarbejdet i de institutioner, hvor personalet har forskellig etnisk baggrund
År: 2002 Nr.: 10
Forhenværende forbundsformand Kurt Jensen har gjort Edith Piafs "Je ne regrette rien" til sin egen sang. Han fortryder heller ikke, at han i 1983 sagde både nej og ja til et mæglingsforslag
År: 2002 Nr.: 09
I mandags overtog forligskvinde Mette Christensen ansvaret for, at der bliver lavet nye kommunale overenskomster. BUPL var sidst i Forligsinstitutionen i 1983, og ved den lejlighed blev det første søm slået i Pædagogisk Kartels ligkiste. Børn&Unge genopfrisker historien
År: 2002 Nr.: 09
Som pædagog på et hospital ser man børnene som raske børn, ikke som syge. Pædagogernes opgave er at få børnene til at føle sig normale i den tid, de ufrivilligt er revet væk fra deres hverdag
År: 2002 Nr.: 08
Myter og realiteter i en omstridt lønordning. Børn&Unge kaster lys over Ny Løn-ordningen, som forleden var årsag til, at overenskomstforhandlingerne på det kommunale område brød sammen
År: 2002 Nr.: 07
Pædagogernes psykiske arbejdsmiljø bliver forværret i disse år, og resultatet er udbredt udstødning, mobning og chikane blandt de ansatte i daginstitutionerne. Et alt for stort arbejdspres og utilstrækkelig ledelse udløser mange konflikter. Resultatet er et rekordstort antal afskedigelsessager blandt pædagoger. Alene i Århus-området har BUPL årligt lige så mange afskedigelsessager, som Danmarks Lærerforening på landsplan
År: 2002 Nr.: 07
Socialministeren har lovet at arbejde for en afløser til den klubuddannelse, hun selv lukker. Men lige nu er man kun ved at udveksle ideer mellem Socialministeriet og Undervisningsministeriet. Afløseren ender med at blive syltet, spår Pernille Rosenkrantz-Theil fra Enhedslisten
År: 2002 Nr.: 06
En pigeklub har på et halvt år gjort halvdelen af medlemmerne i en hensygnende klub til piger. Ture ud af huset trækker pigerne til, og sms-beskeder sikrer, at pigerne møder op til alle arrangementer
År: 2002 Nr.: 06
Socialminister lover at redde halvfærdige klubpædagoger i land. Henriette Kjær regner Danmark for et foregangsland på dagpasningens område og ville aldrig selv stemme på én, som ikke går ind for gode daginstitutioner til alle
År: 2002 Nr.: 05
200 studerende på klubuddannelsen får sandsynligvis lov til alligevel at afslutte deres uddannelse. Men en afløser for klubuddannelsen er ikke på plads. BUPL har en plan
År: 2002 Nr.: 05
Til sommer skulle Susanna Munk have haft sit eksamensbevis på landsklubuddannelsen, men regeringen har besluttet sig for at lukke klubuddannelsen omgående. »Det var min sidste chance for at få en pædagogisk uddannelse,« siger Susanna Munk
År: 2002 Nr.: 04
Der vil altid være behov for at vurdere, om struktur og formål for råd og nævn er hensigtsmæssig, og det er nødvendigt til stadighed at vurdere udbyttet af rådenes arbejde. Men det er ikke det, regeringen gør med sit udspil
År: 2002 Nr.: 03
Næsten ni ud af ti børn i Herlev Kommune har et aktivt fritidsliv, viser undersøgelse. Især sport er populært at gå til. Og så vil børnene have indflydelse på aktiviteterne
År: 2002 Nr.: 03
VK-regeringens "dødsliste" har gjort det af med klubuddannelsen. »Gold besparelse,« siger socialminister Henriette Kjær om grunden til at slagte uddannelsen
År: 2002 Nr.: 03
Første delaftale ved OK 02 afsætter 1,4 milliarder kroner, svarende til 1 procent af lønsummen, til indfrielse af specielle OK-krav, udbygning af pensionerne plus noget af "det løse". Alt det rigtigt svære - udbygningen af Ny Løn for eksempel - er udskudt til senere
År: 2002 Nr.: 03
I efterårsferien var Hampen Ungdomsskoleklub i Tanzania for at pakke en container med gaver til en lokal ungdomsklub ud. Dengang kom containeren aldrig, og nu, halvanden måned senere, står den stadig på havnen i Dar es Salaam
År: 2001 Nr.: 51
Vi håber, at du som ny socialminister vil tage initiativ til at videreføre KiD-projektet
År: 2001 Nr.: 50
Når nu de unge på trods af alle skræmmekampagnerne alligevel bruger rusmidler, så kan vi lige så godt lære dem at omgås rusmidlerne på en måde, så vi reducerer de risici, der er forbundet med at tage dem. Det mener Ib Hansen, der har skrevet bogen "Unge & rusmidler" for at få narko-debatten tættere på virkeligheden
År: 2001 Nr.: 49
Klubberne skal i stadig stigende omfang tage sig af truede børn og unge. Flere og flere klubber arbejder i gråzonen mellem fritidstilbud og behandlingstilbud. I Århus har tre klubber kastet sig ud i decideret behandling med programmet Ny Start
År: 2001 Nr.: 48
For et år siden tog Hampen Ungdomsskoleklub til Tanzania for at bygge en ungdomsklub. I efterårsferien tog Hampen derned igen for at pakke en container ud, bare for at opdage at den danske indsats har skadet mere, end den har gavnet. Grådighed, misundelse og magtbegær har ødelagt den afrikanske klub
År: 2001 Nr.: 46
Kravene specielt for pædagoger og klubfolk
År: 2001 Nr.: 45
Er lederne på institutionerne bedst tjent med at ligge under en områdeleder? Syv ud af ti tilhørere mente nej, da områdeleder Karsten Christoffersen fortalte om modellen fra Herlev
År: 2001 Nr.: 44
Gode forhandlere viser kvindelige egenskaber. Til gengæld kan kvindelige forhandlere med fordel aflure et par tricks fra mændene.
År: 2001 Nr.: 44
Ledernes grænser og mod blev testet på markedspladsen med Karaoke-sang, bare fødder på glasskår og tosser, der overtrådte alle uskrevne regler
År: 2001 Nr.: 44
Ingen fusion mellem BUPL og PMF - men fortsat tæt samarbejde
År: 2001 Nr.: 43
Frem for alt står vi måske overfor en af de hidtil vanskeligste overenskomst-forhandlinger
År: 2001 Nr.: 43
BUPL Afdeling 3 stemte klart nej til fusionen. Næste års satsningsområder bliver ledelse og pædagogisk faglighed
År: 2001 Nr.: 41
Der var et overvældende flertal imod fusionen i Nordjylland. 535 stemte imod, mens 12 stemte for
År: 2001 Nr.: 41
Det blev stemt klart nej til fusionen. Suppleant til bestyrelsen og erklæret nej-siger Valborg Kasch blev delegeret til kongressen med næstflest stemmer
År: 2001 Nr.: 40
Reallønnen skal forbedres, rammerne om Ny Løn, i hvert fald de tekniske, skal strammes op, og så skal der flere feriefridage ind på kontoen
År: 2001 Nr.: 39
I kraft af sin fortid som pædagog er chefen for Børn- og Ungeforvaltningen i Tornved Kommune med til at skabe en nyttig dialog mellem to verdner: Den pædagogiske og den politiske
År: 2001 Nr.: 39
År: 2001 Nr.: 39
Blandt BUPLs forhenværende forbundsformænd er holdningen til fusionen med PMF ligeså delte, som den lader til at være i medlemskredsen.
År: 2001 Nr.: 38
Frederiks Fritidsklub har i et år haft en pædagog koblet fast på computerrummet. Resultatet har været, at pigerne er blevet tændte på computeraktiviteterne, og drengene er blevet meget mere nuancerede i deres valg af spil. Samtidig er computerne blevet defineret som en pædagogisk aktivitet
År: 2001 Nr.: 38
År: 2001 Nr.: 37
»Da hele grundlaget for et nyt fællesforbund nu er kendt, er det blevet tid at spørge hver enkelt af jer: Hvad vil du stemme til fusionen? Og hvad er din hovedbegrundelse for at stemme, som du vil gøre?« Svarene fra 38 medlemmer af BUPLs hovedbestyrelse kan læses på de næste syv sider.
År: 2001 Nr.: 37
År: 2001 Nr.: 37
...og barnets navn Det første forslag lød: Danmarks Pædagogiske Landsforbund (DPLF). For langt, for svært, for opstyltet. Dur ikke, lød dommen i både BUIPL og PMFs hovedbestyrelser. Enden på komedien er blevet, at den nye forbundsdannelse kommer til at hedde Pædagogisk Forbund (PF). I forhold til de lokale lokale fagforeninger er der også en navnepolitik. I henhold til den kommer for eksempel fagforeningen på Fyn til at hedde Pædagogisk Forbund Fyns Amt (PF Fyns Amt).
År: 2001 Nr.: 37
År: 2001 Nr.: 37
År: 2001 Nr.: 37
Pendlerprojektet skulle først og fremmest hjælpe 12 truede indvandrerunge. Men samtidig har det også givet et meget tæt samarbejde mellem de tre involverede klubber, politi og forvaltning
År: 2001 Nr.: 36
Ungdomsskoleklubben Hampen i Ølstykke sender en container til venskabsklubben i Usangi i Tanzania. Skolemøbler, cykler og gamle computere skal fylde containeren. I efterårsferien tager Hampen til Tanzania for at tømme containeren og bygge den om til et cykelværksted
År: 2001 Nr.: 35
Det, der kan binde de forskellige virkeligheder sammen, er udvikling af kvaliteten i det pædagogiske arbejde gennem en styrkelse af den pædagogiske faglighed
År: 2001 Nr.: 34
De gode børn har egentlig ikke specielt meget brug for klubben, så lad os i stedet bruge kræfterne på de børn og unge, der har særlige behov. Klublederne Per Axholt og Tommy Widriksen vil have klubberne til at omprioritere kræfterne
År: 2001 Nr.: 33
Maribo Fritidsklubs natløb på koloni først i juli er i pressen blevet udskreget til et skrækløb. Pædagogerne synes også selv, at de nok gik for vidt i et forsøg på at lave et uhyggeligt løb for de 10-14-årige børn. Men leder Inge-Lise Pedersen mener alligevel, at de efterfølgende har tacklet situationen fagligt forsvarligt
År: 2001 Nr.: 31
Forbundsformand Bente Sorgenfrey gør status midtvejs i fusionsprocessen. Hun er fortrøstningsfuld, men ikke tryg ved, at medlemmerne på grund af skred i tidsplanen kun får et par uger til at sætte sig ind i den færdige "fusionspakke", inden de på generalforsamlingerne i efteråret skal tage stilling til, om de vil købe den eller ej
År: 2001 Nr.: 25
Hovedbestyrelsen har afmonteret den københavnske BUPL-formands forsøg på at få sat en omgående stopper for en fusion med Pædagogisk Medhjælper Forbund. Processen går videre. Kun medlemmerne kan standse den
År: 2001 Nr.: 24
Det er klart, at der vil være en rationaliseringsgevinst ved at smelte to organisationer sammen. Der er lagt op til, at den gevinst skal udmønte sig lokalt.
År: 2001 Nr.: 24
Det er vigtigt at blive ved med at understrege, at kvalitet i institutionerne ikke kun handler om pladser nok til alle børn, men også om plads nok til det enkelte barn.
År: 2001 Nr.: 23
Fritidsklubben Springbrættet havde en stor gruppe børn, som ikke havde så mange venner i klubben. Derfor besluttede personalet at lave en temaklub til de børn med fokus på børn og venskab. Resultatet blev en succes
År: 2001 Nr.: 21
"Uklare rammer", "sammen er vi stærkere" og "forringelse af medlemskontakt" var nogle af de meninger, der kom på bordet, da SFO Krudttønden mødtes til fusionsdebat med udgangspunkt i de udsendte dialogkort fra PMF og BUPL
År: 2001 Nr.: 20
Fremover kan alle, der har direkte kontakt med børn under 15 år, afkræves en særlig pædofil-straffeattest. Det fremgår af en ny bekendtgørelse fra Justitsministeriet, som trådte i kraft den 1. april
År: 2001 Nr.: 19
80 procent af de studerende på Landsklubuddannelsen synes, at undervisningen er meget spændende og relevant, viser en evaluering af uddannelsen
År: 2001 Nr.: 18
Det vil være et tilbageskridt for integrationenen af flygtninge og indvandrere, hvis de ledige kvinder vælger at passe børnene hjemme
År: 2001 Nr.: 18
Hovedbestyrelserne fra PMF og BUPL fik sig en livlig debat om hvilken hovedorganisation, et nyt fælles forbund skal være medlem af. LO eller FTF? Mange pegede på den tredje mulighed, hvor faggrupperne i en periode bliver, hvor de er
År: 2001 Nr.: 17
Margrit Veng kunne i marts fejre et højst usædvanligt jubilæum: Siden 1976 har hun konstant haft et barn gående i Fritidshjemmet i Thomas P. Hejles Ungdomshus i København. I dag har hun både et barn og et barnebarn gående på fritidshjemmet
År: 2001 Nr.: 17
Valget af hovedorganisation for et eventuelt nyt pædagogisk fællesforbund er udskudt. Muligvis bliver der slet ikke taget stilling før efter en fusion. I så fald vil forbundet i en overgangsperiode have medlemmer stående hos både LO og FTF.
År: 2001 Nr.: 15
Vi skal tænke i helt nye baner, hvis tosprogede børn og unge skal ind i det danske foreningsliv. Sådan lyder erfaringen fra Fritidsbutikken i Århus, der blandt andet har formået at oprette et ishockeyhold for indvandrerpiger
År: 2001 Nr.: 12
Det materiale, som PMF og BUPL har lavet til en diskussion om fordele og ulemper ved en fusion er blevet revet væk. De lokale fagforeninger har allerede bestilt materiale til næsten hver eneste institution i landet. Det er mere, end der er produceret.
År: 2001 Nr.: 12
I år er det 10 år siden, BUPL fusionerede med Landsforeningen Danske Klubfolk. Vi har spurgt tre af de klubfolk, der var med dengang, om deres syn på fusioner
År: 2001 Nr.: 11
De unge vil ikke selv hjælpes, men det er helt i orden, at man hjælper deres kammerater, fortæller gademedarbejderen Alvin Sørensen. Indtil for nyligt var han politiassistent
År: 2001 Nr.: 11
De er vokset op sammen, har gennemlevet mange af de samme ting, og så er der kun et års aldersforskel på dem. Sært er det derfor ikke, at BUPL og Pædagogisk Medhjælper Forbund ligner hinanden. Forskelle er der dog også
År: 2001 Nr.: 10
Klubarbejdet forandrer sig ligesom alt andet, og vi mener, at vi som fagorganisation har en forpligtelse til at tænke i den bedst mulige kvalificering til arbejdet.
År: 2001 Nr.: 08
Arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen har stillet uret fem-seks år frem og vurderet konsekvenserne af et nyt pædagogisk forbunds valg af hovedorganisation. Mulighederne er LO, FTF eller en position på egne ben uden for det hele
År: 2001 Nr.: 07
HB-MØDE
År: 2001 Nr.: 05
Frie Børnehaver har med succes kastet sig ud i kampen om arbejde i udliciteringsivrige kommuner. Organisationen har netop indgået to aftaler med henholdsvis Gentofte og Skovbo Kommune
År: 2001 Nr.: 05
HB-MØDE
År: 2001 Nr.: 05
"Derfor er der heller ingen tvivl om, at det har store konsekvenser for pædagogers muligheder for at give omsorg, at normeringerne er blevet så meget ringere."
År: 2001 Nr.: 03
Den kalder sig en landsforening, men den har ingen medlemmer uden for Københavns Kommune med tilstødende pastorater. Til gengæld er den inden for sin egen snævre geografi yderst rummelig. LFS, Landsforening for Socialpædagoger, er et pædagogisk enhedsforbund i miniformat
År: 2001 Nr.: 03
Politik for fremtiden
År: 2001 Nr.: 01
Vedtaget på BUPLs kongres 2000
År: 2001 Nr.: 01