Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2008 Nr.: 14
Mangfoldighed: Jeg er vant til at passe på folks kæreste eje
Mette Christina Panduro tog springet fra rød stue til blå finansverden. Hun gør rigeligt brug af sine erfaringer i sit nye arbejdsliv, hvor hver dag er en kærkommen udfordring.
Af: Julie Ring-Hansen Holt
Hvis 36-årige Mette Christina Panduro skulle nå at gøre karriere i en anden branche, skulle det være nu. Så i august sidste år havde hun sin første arbejdsdag som kundekonsulent i Nykredit. Ikke en arbejdsplads, der ligger til højrebenet, når man er pædagog og leder i en integreret institution.
"Det var et stort spring. Jeg kendte ikke noget til forsikring - andet end min egen indboforsikring," siger Mette Christina Panduro.
Men nu hjælper hun Nykredits privatkunder med alt fra kundernes daglige økonomi til deres forsikringer, når de ringer til Kundeservice og er kørt sur i problemerne.

"Jeg har en lang lunte og stor indføling over for folk, der ringer med problemer - også selv om de er møgsure," siger kundekonsulenten.
"Det er kompetencer, jeg har med mig fra mit tidligere job som pædagog. Jeg bruger mine erfaringer med konfliktløsning og er vant til at kommunikere med folk om deres kæreste eje. Det kan jeg bruge i mit arbejde i Nykredit," siger hun.

Ikke pædagog for evigt. Det er først og fremmest udfordringer, der har drevet Mette Christina Panduro til at skifte branche. I hendes egne øjne ligger finansverdenen så langt væk fra dagsinstitutionsverdenen, som man kan komme.

"Jeg har nok altid haft det sådan, at jeg ikke skulle være pædagog altid. Mest fordi jeg vil udfordre mig selv," siger Mette Christina Panduro, der allerede som 28-årig stod med ansvaret for en integreret daginstitution.
Hun valgte at søge job i Nykredit, fordi tanken om en karriere inden for forsikring havde spøgt længe. Hendes nye job består i at besvare telefonopkald og e-mail fra privatkunder, og det er stadig en faglig udfordring hver dag.

Her bliver man set. På længere sigt vil hun gerne bruge sine lederkompetencer i Nykredit, som for at fastholde medarbejderne har værktøjer til at afklare den enkelte medarbejders udviklingsmuligheder i koncernen.

"Jeg har aldrig været et sted, hvor min nærmeste leder har sagt: "Jeg kan godt se, at du skal have nye udfordringer". Her bliver man set, og cheferne har indsigt på personaleområdet og fokus på udvikling," siger hun.
Udover manglende karrieremuligheder kunne jobbet som leder i det offentlige også blive lidt ensomt uden nogen at sparre med, synes Mette Christina Panduro. Nu føler hun, at hun har kolleger og andre karrieremuligheder.

"Det er svært at sammenligne de to karrierer. Men for mig har skiftet betydet, at jeg er blevet glad for at gå på arbejde igen, fordi jeg nu bliver udfordret på en ny og anderledes faglighed," siger hun.