Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 12
TEMA. FARVEFEST: Hvad siger din yndlingsfarve om dig ?
Er din yndlingsfarve rød, så er du … ja, find selv ud af det, for din yndlingsfarve fortæller mere om din personlighed, end man umiddelbart skulle tro. Det mener i hvert fald farve­forsker og arkitekt Lene Bjerregaard, der har lavet denne test. Og det er også helt normalt, hvis din yndlingsfarve er skiftet gennem tiden. For når man udvikler sig personligt, så får man også ny yndlingsfarve, mener farveforskeren.
Af: Steffen Hagemann
Vælg en farve og se, hvad dit farvevalg siger om din personlighed.

GUL
Du er den fødte optimist. Du elsker intellektuelle aktiviteter og at lære nyt. Du får mange idéer, som du gerne deler med andre. Du taler hurtigt og meget.

GRØN
Du er et familie­menneske. Du er omsorgsfuld og god til at lytte og trøste. Du giver gerne en hjælpende hånd. Du har behov for hygge og tryghed.

BLÅ
Du er god til at organisere og planlægge. Du er diplomatisk og tænker dig om, før du siger noget. Du er meget loyal. Du er stille og kan virke lidt til­bageholdende.

VIOLET
Du er intuitiv og filosofisk. Du stoler på din 'indre stemme'. Du ser alt i et større perspektiv. Du har en høj moral og interesserer dig for verdens tilstand.

RØD
Du er altid i gang med et eller andet. Du er meget aktiv og udadvendt og kan lide fysisk aktivitet. Du kan være lidt utålmodig. Du siger tingene 'lige ud'.

ORANGE
Du er en livsnyder og selskabsløve. Du er livlig og munter og elsker at være midtpunktet. Du er meget spontan, så planlægning er ikke din stærke side.

Test dig selv på nettet
Den schweziske psykoterapeut Max Lüscher har udviklet en farvetest, hvor en persons
psykologiske tilstand kan måles ud fra, hvilke farver personen foretrækker.
Du kan prøve testen her: viewzone.com/luscher.html
Her kan du finde din ’indre farve’: blogthings.com/whatsyourinnercolorquiz

Litteratur
Hvordan spiller farverne ind på dit liv og dit velbefindende? Det kan du måske blive klogere på, hvis du fordyber dig i bogen ’Din farvepsykologi’, skrevet af psykolog Birgitte Hultberg. Bogen indeholder en test, som giver dig viden om farvernes betydning for dig og dit liv. Bogen indeholder også terapeutiske og meditative øvelser. Du kan læse mere om Birgitte Hultbergs arbejde på hendes hjemmeside:
farvepsykologi.blogspot.dk
'Din farvepsykologi – test dig selv, forstå din psyke og skab harmoni i dit liv' af Birgitte Hultberg. Forlaget Borgen, 169 sider + farvekort og lyd-cd, vejl. pris 299 kroner.