Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2007 Nr.: 16
Pædagogisk Træf; En verden af viden
Der er brug for pædagogers viden. Sådan bød forbundsformand Henning Pedersen velkommen til de cirka 1250 pædagoger, som havde valgt at komme til Pædagogisk Træf i sidste uge. På 22 sessions kunne deltagerne i løbet af dagen samle sig ny viden og diskutere pædagogik med kolleger fra hele landet.
Af: Vibeke Bye Jensen
Årets pædagogiske træf i Fredericia i sidste uge må vist betegnes som en succes. Omkring 1250 pædagoger kom i hvert fald fra hele landet for at få ny viden og dele og diskutere deres viden med hinanden. 22 forskellige sessions gav nye input til pædagogikken. Og den politiske styring, nedskæringer og ikke mindst, hvad der skal til for at højne kvaliteten i daginstitutionerne, blev diskuteret ivrigt med et panel af politikere. I pauserne gik snakken livligt med kollegerne derhjemmefra, men også med helt ukendte ditto fra andre egne af landet.
Deltagerne blev budt velkommen af forbundsformand Henning Pedersen, der sagde, at pædagogers viden er højaktuel og en efterspurgt vare, når politikerne ønsker, at der arbejdes med sprogscreeninger, pædagogiske læreplaner og rummelige institutioner.
"Og der er god grund til at efterspørge pædagogers viden, for vi sætter fokus på det, børn og unge kan. Vi ser det bedste i mennesker, og vi ser børn og unge i et helhedsbillede, netop fordi vi har en viden om dem, og fordi vi er engagerede i alle børns velbefindende. Vi møder stigende krav udefra om blandt andet dokumentation, evaluering, rummelighed og sprogscreeninger, men det er jo bare en del af de mange opgaver, vi skal løse. De mange nye krav kommer, fordi politikerne endelig har indset, at der foregår vigtige ting i børns liv, også inden de kommer i skole. Desværre er den forståelse blevet fulgt af en helt uhørt detailregulering, som tager tid fra børnene. Derfor er det vigtigt, at vi mødes og snakker om og udvikler vores viden, for det er jo os, der ved noget om børnene og de unge," sagde han.