Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2004 Nr.: 35
Generalforsamlinger 2004; BUPL Sydslesvig; Synlighed og solidaritet
Fint fremmøde på BUPL Sydslesvigs generalforsamling, hvor formanden efterlyste mere solidaritet. Samtidig ville hun også slå et slag for mere synlighed til den lille fagforening
Af: Steffen Hagemann
25 pædagoger var mødt op, da BUPL Sydslesvig holdt den årlige generalforsamling i Flensborghus i Flensborg.
"Det er 25 procent af medlemmerne, så det er rigtig fint," fortæller formand Irid Stephani i telefonen.
Hun beretter om en god generalforsamling, men alligevel måtte hun også dryppe lidt malurt i bægeret.
"Vi diskuterede meget solidaritet og medlemskab. Solidaritet må være det højeste. Bare fordi der er en krise, kan man ikke stikke hovedet i jorden og vente på, at det er overstået," siger Irid Stephani med henvisning til de gyldne håndtryk, som BUPL gav til tre chefer sidste år, og de lige så omdiskuterede fratrædelsesgodtgørelser til de politisk valgte.
Generalforsamlingen besluttede, at der i det fremtidige arbejde skulle satses på at gøre foreningen mere synlig. Bestyrelsen skal blandt andet lave en folder og komme mere på institutionsbesøg.
"Målet skal være, at vi har en højere organisationsgrad. Det er da pænt, men det kunne godt være pænere," siger Irid Stephani og fremhæver, at ud af 150 potentielle medlemmer, har BUPL Sydslesvig fat i de 100. Generelt er det kun omkring 10 procent af Tysklands pædagoger, der er organiserede, kan Irid Stephani berette.
Bestyrelsen skal også tage hul på diskussionen om læreplaner i børnehaver.
"Det var et ønske fra medlemmerne, at vi også tog højde for det i det fremtidige arbejde. For vi ved, at vores arbejdsgivere også kigger på det, så det vil være godt, hvis vi vores medlemmer er klædt på til det."
Irid Stephani har især en ting, der ærgrer hende.
"Det dårligste er, at vi ikke fik to nye bestyrelsesmedlemmer til erstatning for de to, der gik.
Men i vores vedtægter står der, at vi højst skal være seks. Der er ikke et minimum, så vi er beslutningsdygtige. Men der er flere diskussioner, når man er flere. Det kan blive lidt indspist, det andet," siger hun.

Bestyrelsen: Irid Stephani, formand, Rainer Pingel, næstformand. Ingelise Thiel og Jette Ehm.