Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 16 Børn&Unge som e-paper
TEMA. Bedste i Lyngby-Taarbæk. Vi har ikke pædagogisk ansvar
Hun har en fortid som pædagog ogtillidsrepræsentant.
Nu organiserer hun frivillige i dagtilbud.
Af: Kurt Balle Jensen
Har du en passion for guitarspil, sang, teater, maling, brætspil, papmachéfigurer, strikning, højtlæsning, historiefortælling, sandslotte eller noget helt andet, som du har lyst til at dele med en mindre gruppe børn i en vuggestue eller børnehave i Lyngby-
Taarbæk? Så meld dig som frivillig’. Sådan står der på hjemmesiden Bedste i Børnehuset. Foreningen blev stiftet for fire år siden, og dens formål er at organisere frivillige, der kan lave aktiviteter med mindre grupper af børn i børnehaver og vuggestuer. Foreningens formand, Helle Sondt, er selv tidligere pædagog. Hun lægger vægt på, at de frivillige ’kun gør det, de må’, som hun siger.

»Jeg var som pædagog tillidsrepræsentant i 22 år, så jeg er meget opmærksom på normeringer og på, at vi ikke skal udføre pædagogisk arbejde eller have ansvar. Vi er nu 21 frivillige, og interessen er stor. Vi har fået forespørgsler fra både Gladsaxe og Københavns Kommuner, men vi nøjes nu med Lyngby-Taarbæk,« siger Helle Sondt.

Hun er selv 71 år og den ældste i gruppen af frivillige. De fleste er 62-65 år, men der er også et par stykker på 40 år, der er pensioneret af andre grunde end alder. ’Bedsterne’ er typisk to-tre timer ugentlig i en af kommunens børnehaver eller vuggestuer, og foreningen af frivillige har fokus på tre punkter: at lave sjove aktiviteter som både børn og voksne har glæde af, at skabe ro og opmærksomhed omkring det enkelte barn og at mødes på tværs af generationer.