Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 13 Børn&Unge som e-paper
Selv 7-årige søger rådgivning om selvskade
Af: Trine Vinther Larsen
Nu søger selv små børn rådgivning fra Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, LMS.
»Vi har lige haft en dreng på 10 år, der skrev til os på chatten, og jeg kender til en 7-årig, der har kontaktet os,« siger Conni Stenstrup Hagensen fra LMS til TV2 Østjylland
Udviklingen forfærder sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
»De unge mennesker, som risikerer at ryge helt af livets spor, inden det reelt er begyndt, skal vi hjælpe endnu bedre, end vi formår i dag,« skriver hun i et opslag på sin Facebookprofil.
Pædagog Mille Heskjær underviser på PAU-uddannelsen i emnet og har erfaret, at enkelte børn helt ned til børnehavealderen kan udvikle selvskadende adfærd – for eksempel bide eller slå sig selv eller dunke hovedet hårdt ind i en væg eller et gulv.
»Ved de små børn handler det ofte om en adfærd, der opstår, i mangel af en bedre reaktion på at skulle tackle indre følelser af kaos, uro, afmagt og mangel på kontrol,« siger hun.
Selvskade kan være svært at spotte, men pædagoger bør undersøge, hvad der er på spil, hvis et barn pludselig ændrer adfærd og måske ikke vil gå i bad eller klæde om med andre eller begynder at gå tildækket selv i varmt vejr.