Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 29
Haderslev sænker SFO-takst
Da Haderslev hævede prisen for en SFO-plads med 30 procent, blev hundredvis af børn meldt ud. Nu sætter kommunen taksten ned
Af: Kurt Balle Jensen
Haderslev Kommune går imod strømmen og sætter prisen for en SFO-plads ned. Siden årsskiftet har det kostet 2152 kroner at have sit barn i en heldagsplads i SFO'en, og det var dermed Danmarks dyreste SFO-plads. Nu har politikerne besluttet at sætte taksten ned med godt et par hundrede kroner næste år.
Nedsættelsen kommer, efter at en markant takststigning i 2009 medførte, at 250 færre børn benyttede kommunens SFO'er.
"Vi havde en radikal stigning i prisen ved årsskiftet, og nu træder vi et par skridt tilbage. Vi har kunnet konstatere en nedgang i børnetallet i SFO'erne, og det er et politisk ønske, at vi kommer op på samme børnetal i SFO'erne som før takststigningen," siger Finn Wetter, stabschef for Børne- og Familieservice, Haderslev Kommune.
"Det betragter vi som et godt signal fra kommunen, selvom takstnedsættelsen ikke er overvældende. Man har åbenbart indset, at det ikke var så smart med de voldsomme stigninger og så taget konsekvensen. Det er positivt, og det skal nok få flere af de børn, der blev meldt ud, tilbage igen," siger SFO-leder Calle Simonsen.
Han er leder af kommunens største skolefritidsordning, Sct. Severin Skoles SFO, og han oplevede, at 30 børn fra den ene dag til den anden blev meldt ud, da de voldsomme takststigninger trådte i kraft ved indgangen til 2009.
"Nu har jeg været i systemet i 22 år, og jeg har kun oplevet, det går den forkerte vej, når det gælder normeringer og de priser, forældrene betaler. Da jeg startede, gav forældrene 375 kroner, så der har gennem årene været tale om en stigning på 368 procent. Nu går det så den anden vej, og det er første gang, jeg oplever det," siger Calle Simonsen.