Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 18 Børn&Unge som e-paper
Pædagoger giver rød blok kæmpestort flertal
Af: Signe Rosa Skelbæk
Når pædagogerne skal sætte kryds på stemmesedlen til kommunalvalget 21. november, vælger langt de fleste at sætte det ved et af de røde partier eller deres kandidater.
En internetbaseret undersøgelse baseret på flere end 400 bespareler viser, at 76 procent af pædagogerne sætter deres kryds ved et parti i rød blok (Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre eller Alternativet). 14 procent sætter krydset ved et parti fra blå blok (Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative eller Liberal Alliance). De sidste 10 procent ønsker, at det bliver en lokalliste, en løsgænger eller et helt andet parti, der får indflydelse på kommunalpolitikken.
Pædagogerne blev også spurgt, hvilke tre mærkesager, der er vigtigst for dem. Her scorer daginstitutioner og småbørn højest (71 procent). På andenpladsen ligger skoler og unge (59 procent), mens social indsats ligger på tredjepladsen (47 procent).
»Børn, og især små børn er det vigtigste, da alle de andre mærkesager bliver hjulpet godt på vej af at sætte ind på netop dette område,« skriver en af pædagogerne i undersøgelsen.