Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 08 Børn&Unge som e-paper
Andre skal have glæde af faglig viden

Pædagoger fra nær og fjern er interesserede i at høre, hvordan pædagogerne i Margrethe Børnehaven arbejder. De ansatte skal kunne formidle deres viden både til omverdenen og til kollegerne i institutionen, fortæller leder Christian Haubuf.
Af: Mikkel Kamp
Krudtuglerne er Danmarks bedste vuggestue. Sådan lyder de første ord i Margrethe Børnehavens egen beskrivelse af vuggestueafdelingen. Og selvom leder Christian Haubuf er fuldt bevidst om, at han reelt ikke kan vide, om det er sandt, holder han fast i, at institutionen er blandt de bedste.
»Det hører vi fra kolleger, og når der for eksempel skal bygges en ny vuggestue her i kommunen, kommer folk på besøg for at se, hvordan vi arbejder. Den høje kvalitet skyldes personalegruppen. Vi har de rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt. De er fagligt meget velfunderede både teoretisk og praktisk,« siger lederen.
Derfor holder pædagogerne fra institutionen også oplæg for kolleger fra kommunens andre institutioner og dagplejen, ligesom de har været på Færøerne for at fortælle om deres arbejde.
»Vores viden er ikke god nok, hvis andre ikke kan få glæde af den. Mange af pædagogerne her i institutionen har diplomuddannelser, så de skal kunne fremlægge deres viden for andre,« siger Christian Haubuf.
Den tilgang kendetegner også hverdagen internt i institutionen, der udover vuggestuen og børnehaven også rummer flere specialafdelinger. Derfor er der også tilknyttet en talepædagog, en ergoterapeut og en fysioterapeut. Personalemøder er blevet afløst af udviklingsmøder. Her holder pædagoger med specialviden eller en person med en anden faglighed oplæg om et emne, hvorefter pædagogerne på de enkelte stuer planlægger forløb, hvor de arbejder med netop det emne.