Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 15
Alle ender med sorteper
Hvis man sparer på børnene nu, bliver det dyrt i længden. Det er budskabet i en ny BUPL-kampagne, der skal fortælle, hvorfor
det er en dårlig idé at skære ned på daginstitutionernes budgetter.
Af: Vibeke Bye Jensen
Besparelser på børneområdet gør ikke kun ondt lige nu. De betyder også, at børn, som vokser op i børneinstitutioner, hvor der er skåret ind til benet, vil skabe problemer i fremtiden, mener BUPL.
Om 5 år vil skolen mærke konsekvenserne. Om 10 år vil de sociale myndigheder møde flere børn med vanskeligheder, og om 15 år vil det være politiets problem.
Så ikke nok med, at pædagoger, børn og forældre lige nu sidder med sorteper, så sendes det ikke-attraktive kort også videre. For de små børn, der i dag i ikke får kvalificeret tid sammen med tilstrækkeligt mange dygtige og omsorgsfulde voksne, vil komme til at koste samfundet dyrt senere hen.
Det vil en BUPL-kampagne sætte fokus på i forbindelse med økonomiforhandlingerne mellem stat og kommunerne og i forbindelse med kommunernes budgetlægning for næste år.

Sorteper i magenta. Startskuddet er et stormøde den 20. maj sammen med 10 andre medlemsorganisationer for offentligt ansatte i Fredericia. Organisationerne mødes for at drøfte, hvordan man kan imødegå de besparelser, som regeringen har meldt ud for de kommende år.
Herefter vil BUPL blande sig i debatten med eksempler på, hvorfor kortsigtede besparelser bliver dyre på den lange bane. Og med eksempler på, hvorfor det lønner sig at satse på gode institutioner til børnene, mens de er små.
Desuden vil protesterende pædagoger være på banen, når der er anledning til at gøre opmærksom på besparelsernes konsekvenser, for eksempel når Kommunernes Landsforening og regeringen indleder økonomiforhandlingerne i starten af juni.
For at gøre budskaberne fra pædagogerne genkendelige vil sorteper-kortet pryde T-shirts, kasketter, bannere og annoncer.