Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 21
Nej til spareløsning
Ikke alle børnehaver vil tage imod ansatte med løntilskud. Kommunerne pynter på elendige normeringer, mener børnehaveleder Bente Lerche-Thomsen.
Af: Niels Ole Qvist
Nogle institutionsledere siger klart fra over for at ansætte folk med løntilskud. For børnehaveleder Bente Lerche-Thomsen fra Bullerhuset i Nykøbing Falster er det et spørgsmål om principper.
"For det første bryder jeg mig ikke om, at ledige tvinges til at gå tiggergang rundt til offentlige arbejdspladser. For det andet er der det principielle: Først skærer kommunen ned på normeringerne, og herefter synes kommunen, at det er en vældig god idé, hvis vi ansætter folk med løntilskud," lyder det fra Bente Lerche-Thomsen med tilføjelsen:
"Alt det her sker, for at kommunen kan spare på økonomien via stats­tilskud, og det synes jeg ikke er i orden, hverken for den ledige eller for os ude på arbejdspladserne."
Bente Lerche-Thomsen understreger, at hun har 'skide ondt' af de mange ledige, som er på håbløs jagt efter beskæftigelse og måske håber, at et job med løntilskud kan være en vej til et fast job.
"Der er tale om en anbringelse og intet andet. Jeg har jo ingen job at tilbyde. Slet ikke i den nuværende situation."
Hvorfor tror du, at andre børnehaveledere siger ja tak?
"De æder den, fordi de mangler folk. Det gør vi jo på landsplan. Samtidig føler de sig måske presset af kommunen og føler, at de er nødt til at takke ja til tilbuddet om en løntilskudsansat. Der er tale om, at man pynter på nogle elendige normeringer."
Men du kunne jo spare penge ved at liste et par løntilskudsansatte ind?
"Det er jeg fløjtende ligeglad med. Det øjeblik, hvor jeg ikke kan holde institutionen kørende uden at være tvunget til den slags løsninger, smider jeg håndklædet i ringen. Jeg gør ingen en tjeneste, slet ikke uddannede pædagoger, ved at ansætte dem til at feje gården og skifte bleer. Og så skal de oven i købet arbejde halvvejs gratis. Nej, det er ikke værdigt," siger Bente Lerche-Thomsen.