Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 14 Børn&Unge som e-paper
LEDER. Børn har ikke brug for billigere biler
Børneområdet fylder desværre intet hos de ministre, der sidder på pengene.
Af: Elisa Bergmann formand for BUPL
Regeringen på Christiansborg har for nylig præsenteret både et skatteudspil og finanslovsudspil. Og det var en skuffende oplevelse.
I skatteudspillet er der lagt op til skattelettelser på 23 milliarder kroner, som blandt andet skal give billigere biler. I udspillet til en ny finanslov var der ikke et ord om daginstitutionerne. Og da jeg som formand kritiserede prioriteringerne, kom der et overraskende svar fra regeringspartiet Venstre: At det da var godt, at børnene fremover kunne blive kørt hjem fra institutionerne i bedre biler ...
Den kommentar viser tydeligt, hvad vi er oppe imod. Børneområdet fylder desværre intet hos de ministre, der sidder på pengene. Politikerne anerkender, at en tidlig indsats er vigtig og har også gennemført en ny læreplan, der har til formål at hæve kvaliteten. Men når det kommer til stykket, anerkender de ikke pædagogernes virkelighed.
Den virkelighed, der betyder, at vi mange steder har alt for svært ved at give det helt basale nærvær. Og den virkelighed, der gør at vores arbejdsmiljø er presset udover alle grænser. Problemet er, at det er en alt for kortsigtet politik.
Bare for at sætte det lidt i relief: Hvis man blot brugte 10 procent af midlerne til skattelettelser på børneområdet, kunne man lave minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Tankevækkende. Hvad ville det ikke kunne gøre for børns og unges liv og fremtid?
Vi går et afgørende efterår i møde med både finanslovsaftale og kommunalvalg. BUPL holder presset på politikerne og går sammen med andre fagforbund for at vise, at flertallet af danskerne vælger velfærd over skattelettelser. Vi får brug for opbakning fra fællesskabet til underskriftsindsamlinger og demonstrationer. Jeg håber, at I er klar. Børn og unge har brug for flere pædagoger.