Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2014 Nr.: 09
Kom gratis i onlineskole
Efteruddannelse behøver ikke længere at vælte budgettet. Nu kan BUPL-medlemmer få gratis online­kurser i Word, Facebook eller virksomhedsøkonomi.
Af: Trine Vinther Larsen
Hopper og danser dit CV, når du vil sætte det flot op i skriveprogrammet Word? Har du svært ved at bruge et Excel-regneark? Og holder du dig langt væk, når der skal findes en IT-kyndig til at vedligeholde børnehavens hjemmeside eller Facebook-konto?
Så er der hjælp at hente fra BUPL, som har indgået en aftale med hovedorganisationen FTF’s onlineskole. Nu kan alle medlemmer gratis og via kontor- eller hjemme-pc’en opdatere sine IT-kundskaber og blive en haj til alt fra billedbehandling og tekstredigering til virksomhedsøkonomi og sociale medier.
FTF-har åbnet onlineskolen på baggrund af undersøgelser, som viser, at danskernes IT-kundskaber halter bagud. Det er problematisk i forhold til at klare sig på arbejdsmarkedet, forklarer konsulent i FTF Ole Stilund.
»Arbejdsgivere forventer, at man kan bruge de her programmer, og mange oplever det som pinligt at bede en kollega om hjælp til at bruge Word. Og skal man søge nyt job, for eksempel som leder i en daginstitution, skal man kunne bruge regneark og kende til økonomistyring. Pædagoger skal i det hele taget tænke på, at IT i dag integreres helt ned i børnehaven, hvor man også bruger iPads med børnene,« siger Ole Stilund.
Kurserne fra onlineskolen er blandt markedets nyeste og bedste, og kan vare i op til 30-40 timer. Men man bestemmer selv, hvornår man tager kurset, hvor dybdegående, det skal være, og i hvilket tempo.
»Skolen er åben døgnet rundt, og kurserne er fleksible også i forhold niveau. Man starter med en test, sådan at selv dem, der kan meget i forvejen, også får gavn af at opgradere deres færdigheder,« siger Ole Stilund.
Frem til maj 2014 var online-skolen kun åben for ledige medlemmer af BUPL, men blandt andet på grund af stor tilstrømning til kurserne, har alle medlemmer nu fået adgang.

Læs mere, og find dit kursus via kortlink.dk/e7qu