Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 13
Stormøde om besparelser
10 forbund har kaldt til stormøde om de forringelser af velfærden, som besparelserne på de offentlige budgetter vil betyde.
Af: Vibeke Bye Jensen
BUPL er en af initiativtagerne til et stormøde med ni andre fagforbund om de besparelser, som regeringen har bebudet på de offentlige budgetter.
Mødet skal finde sted den 20. maj i Fredericia, og deltagerne er primært aktive og særligt engagerede offentligt ansatte, for eksempel tillidsfolk og valgte i forbundene.
Usigten til afskedigelser i tusindvis og forringelser i den offentlige velfærd har fået de 10 faglige organisationer til at indkalde tillidsrepræsentanter og lokale afdelinger til stormøde. Her vil man diskutere konsekvenserne af de kommende års besparelser.
Fagforbundene udtaler samlet i en pressemeddelelse, at det er deres overbevisning, at de tusindvis af stillinger, som kommunerne står over for at skulle nedlægge, vil betyde kraftige forringelser af velfærden.
'Det er dermed også et angreb på brugerne af den offentlige sektor og på de offentligt ansattes arbejdsmiljø', står der i meddelelsen.
De 10 fagforbund repræsenterer tilsammen mere end en halv million medarbejdere i den offentlige sektor.
Udover BUPL drejer det sig om Danmarks Lærerforening, 3F, HK/Kommunal, Dansk Sygeplejeråd, Dansk Socialrådgiverforening, Danske Fysioterapeuter, Ergoterapeutforeningen og FOA.