Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 06 Børn&Unge som e-paper
Pædagogernes nye lederformand. Jeg har øje for detaljerne
Eva Munck glæder sig til at tage fat på arbejdsopgaverne som formand for Lederforeningen. Hun vil arbejde for gode læringsmuligheder for alle børn i alle kommuner.
Af: Mikkel Prytz
Eva Munck tiltræder først officielt som formand forLederforeningen 1. april, men kalenderen er allerede godt fyldt op. Hendes første år som formand byder nemlig på både en dagtilbudsreform og et kommunalvalg, så der bliver nok at tage fat på for den tidligere næstformand.
»Det er først og fremmest et vigtigt arbejde, der ligger foran mig frem mod dagtilbudsreformen,« siger Eva Munck.
Hun vil især arbejde for at få så mange elementer som muligt med i den kommende reform fra ’Master for en styrket pædagogisk læreplan’, som sidste år blev udgivet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling med deltagelse af blandt andre BUPL.

Lokale besøg. Den nye formand er generelt optaget af at sikre gode vilkår for landets daginstitutioner.
»Alle børn skal have ret til et kvalitetstilbud med gode læringsmuligheder, og vi skal sørge for, at kompetencerne for at sikre det er til stede i alle kommuner, også der, hvor de er pressede økonomisk,« siger Eva Munck
49-årige Eva Munck har været næstformand i Lederforeningen siden 2014. Her har en af hendes mærkesager været at styrke ledelserne på lokalt niveau.
»Noget af det første, jeg som formand vil fokusere på, er at besøge de lokale fagforeninger og høre, hvordan de arbejder for at servicere lederne,« fortæller Eva Munck, der blev både glad og lettet, da hun på Lederforeningens Landsmøde tidligere på måneden blev valgt til formand.
»Jeg synes jo, jeg har en bred erfaring at tilbyde medlemmerne, men det er aldrig til at vide, om det falder helt i tråd med medlemmernes ønsker,« siger hun.

Vigtige detaljer. På landsmødet deltog Eva Munck dagen igennem i diskussionerne, både når det gjaldt den afgående formands beretning og vedtagelsen af 25 ændringsforslag til det arbejdsprogram, som de delegerede stemte om inden formandsvalget.
»Det er nogle diskussioner, jeg nyder at deltage i. De handler om små detaljer, men de kan være nok så vigtige, og jeg kunne ikke lade være med at blande mig. For det var jo det her program, jeg skulle arbejde for, hvis jeg blev valgt som formand,« fortæller Eva Munck.
Eva Munck blev uddannet pædagog i 1994 fra Ballerup Seminarium og har i sin karriere haft flere lederstillinger. I 2007 gjorde hun sit indtog i det faglige arbejde, da hun blev ledertillidsrepræsentant i Ballerup Kommune. Siden har hun fortsat det faglige arbejde i Lederforeningen.
»Valget til formand er kulminationen på mit faglige arbejde indtil videre. Jeg ser nu frem til at kunne fokusere helt på det arbejde,« siger Eva Munck.

Fuld fart fremad. Med valget af den nye formand for BUPL’s lederforening blev det samtidig et farvel til den siddende formand, Sanne Lorentzen, der havde valgt ikke at genopstille. Hun giver ansvaret videre for en forening, der stadig er ny, men som efter hendes mening har både styrke og handlekraft.
»Jeg afleverer Lederforeningen i fuld fart fremad til en ny formand, som skal fortsætte med at sparke nye døre ind. Vi er allerede trådt ind ad mange døre, og de skal holdes ved lige: Der skal smøres hængsler, hvis døren knirker. Det kan vi sagtens klare med vores pædagogfaglighed. Vi er ikke bange for at få lidt olie på fingrene,« siger Sanne Lorentzen.