Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 10 Børn&Unge som e-paper
En milliard til udsatte børn
Regeringen foreslår en oprustning omkring børn i udsatte positioner. Hvis det vedtages, kan det give knap 500 flere pædagogjob.
Af: Steffen Hagemann
En rund milliard, som skal fordeles over fire år. Det vil regeringen sætte af til børn på den kommende finanslov – hvis den ellers kan få flertal for udspillet.
Ifølge forslaget, ’1.000-dages-program – en bedre start på livet’, vil 760 millioner kroner over fire år skulle bruges til flere pædagoger. Det svarer til omkring 460 fuldtidsstillinger. Intentionen er, at opnormeringen skal ske i daginstitutioner med mange 0-2-årige fra sårbare familier.
På pressemødet, hvor børne- og socialminister Mai Mercado (K) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede forslaget, sagde børnenes minister, at opnormeringen er tiltænkt de 443 daginstitutioner, der fik afslag, da regeringen før sommerferien uddelte 83 millioner til sociale normeringer i 100 daginstitutioner.
»Pengene vil være målrettet de institutioner, som i særlig grad har udsatte børn. Vi kommer op på at kunne dække 14 procent af alle landets daginstitutioner,« fremhævede Mai Mercado.BUPL’s formand, Elisa Bergmann, glæder sig over udspillet, som flugter fint med BUPL’s ønsker om en tidlig indsats.
»Det er en god idé at ansætte flere pædagoger til de mindste børn. Og så er det en god ide, at man målretter det til de børn, der er i udsatte positioner, for her er behovet størst,« siger hun.
Hun bakker op om regeringens intentioner med forslaget.
»Vi er glade for det første skridt. Det er rigtig godt, at en borgerlig regering tager børneområdet på finansloven,« siger Elisa Bergmann og tilføjer, at det forhåbentlig også lægger lidt pres på de andre partier i Folketinget.
Minimumsnormeringer er dog nødvendige, hvis hele daginstitutionsområdet skal have det nødvendige løft, understreger hun.