Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 11 Børn&Unge som e-paper
TEMA. Flexinstitution tager flere nyfødte ind
Der er mange forskellige måder at håndtere et stigende børnetal. Vi har talt med en institution i Fredericia og i Nykøbing Falster for at høre, hvad de gør, når børneflokken bare vokser og vokser.
Af: Mikkel Kamp
Duponts Gård i Fredericia mærker babyboomet ved, at institutionen får mange helt små børn ind på sine to vuggestuer. For at skabe plads rykkes de ældste, der er klar til det, op i flexgrupperne.
»Vi oplever ofte, at børn på to et halvt år mangler udfordringer i en vuggestuegruppe med mange babyer. Dem sender vi i flexgrupperne,« forklarer pædagogisk leder Birte Damsted.
I Fredericia bruger daginstitutionerne bevidst udtrykket flexgruppe fremfor børnehave.
»Hvis vi siger til forældrene, at vi har to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper, og at vi så vil rykke deres to et halvt årige barn op, svarer de: ’Jamen, han er ikke tre år endnu’. Det et vigtigt, at de ikke tænker, at børnehave er lig med, at barnet skal være tre år,« siger Birte Damsted.
Duponts Gård er normeret til 96 børn og kan naturligvis ikke tage nye børn ind i det uendelige. Men den løser et akut problem ved at skabe plads til flere små børn i institutionen.
»Vi er fleksible i forhold til at tage flere babyer ind, men det kan være en udfordring, når vi senere skal rykke så mange op i flexgrupperne på én gang. Vi kan ikke have
30 børn i flexgrupperne, som er normeret til 24 børn.
Heldigvis kommer børnene som regel drypvis,« siger Birte Damsted.