Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 09 Børn&Unge som e-paper
Fagforbund kræver velfærd
Borgerservicen er skåret ind til benet. I ny kampagne kræver BUPL og fire andre fagforbund velfærden tilbage.
Af: Trine Vinther Larsen
Fedt, I går sammen, lyder en pædagogs kommentar på BUPL’s Facebookside til et opslag om en ny kampagne, som BUPL sammen med fire andre fagforbund skød i gang denne måned.
Kampagnen ’Virkelighedens Velfærd’ skal vise omverdenen i tal, fakta og hverdagsfortællinger fra blandt andre pædagoger og lærere, at danskerne ikke får den velfærd, de har krav på.
’Over 30.000 job i kommunerne er forsvundet siden 2009, men behovet for service og velfærd er ikke blevet mindre, tværtimod. Nu siger vi fra’, lyder det fra de fem fagforbund BUPL, FOA, Danmarks Lærerforening, Danske Socialrådgivere og HK/Kommunal på det fælles kampagnesite VirkelighedensVelfaerd.dk.
På sitet fortæller organisationerne, hvordan pædagoger oplever at stå alene med hele børnegruppen, at elever med særlige behov savner vigtig støtte, at ældre ikke får den hjemmehjælp, de har krav på, og at handicappede mister økonomisk støtte til vigtige hjælpemidler.
Omprioriteringsbidraget gør ondt værre og vil frem mod 2019 betyde besparelser på kommunernes budgetter for over syv milliarder kroner. De fem fagforbund råber op på medlemmernes vegne.
’Vi offentligt ansatte gør, hvad vi kan for borgerne, ud fra de rammer vi får stukket ud. Men rammerne bliver stadig snævrere. Politikerne må rette op’, lyder kampagnens protestråb, der rettes mod regeringen, men også mod alle partier, der i valgkampen lovede at styrke velfærden, men som ikke har leveret.
BUPL-formand Elisa Bergmann kalder yderligere besparelser på børneområdet katastrofale.
»Normeringerne er historisk dårlige. Pædagogerne føler sig utilstrækkelige og slides op af stress, og børnene går glip af omsorg, nærvær og udvikling. Denne katastrofale udvikling og rovdriften på vores velfærd skal stoppes nu,« siger hun.

Se også
VirkelighedensVelfaerd.dk