Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 10 Børn&Unge som e-paper
Gitte fik job i et toiletsædefirma
Pædagog Gitte Sejersen bruger både sin pædagogfaglighed og sin køkkenlederuddannelse i virksomheden Pressalit.
Af: Mikkel Prytz
Det er nok de færreste pædagoger, som regner med at finde job i en virksomhed, som producerer toiletsæder. Ikke desto mindre er det hos netop Pressalit, at pædagog Gitte Sejersen, 51, fandt job for et par år siden.
»Jeg søgte egentlig ikke nyt job, men så slog Pressalit en stilling op som teamleder for både et køkken- og rengøringshold med medarbejdere ansat under særlige vilkår,« fortæller Gitte Sejersen.
Den profil passede perfekt til hende, fordi hun er uddannet køkkenleder og også har en merituddannelse som pædagog. Det samme mente Pressalit, der ansatte Gitte Sejersen til at have ansvaret for de to hold.
»I begyndelsen var jeg meget på gulvet for at lære alle funktionerne at kende. I dag har jeg fået skabt rammerne og strukturerne for de fem folk i køkkenet og de syv på rengøringsholdet, så de fungerer som selvstændige team. Nu fokuserer jeg på at hjælpe medarbejderne til at udvikle sig og trives i deres arbejde,« fortæller Gitte Sejersen.
De medarbejdere, som hun er teamleder for, er typisk ufaglærte med forskellige fysiske eller psykiske udfordringer. De er i løntilskud, flexjob eller lignende i Pressalit, og mange af dem har været i virksomheden i fem-seks år eller længere.
»Jeg ser det på den måde, at de er blevet tilovers på det almindelige arbejdsmarked. Hvad de så måtte have af diagnoser, interesserer jeg mig ikke så meget for. De er mennesker, der har brug for at blive rummet og forstået, og det kan være både udfordrende og tidskrævende. Men jeg er god til at sætte rammer og være tydelig, og det virker. Vi scorer i hvert fald højt i trivselsundersøgelserne,« siger Gitte Sejersen.