Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2002 Nr.: 41
GENERALFORSAMLINGER BUPL AFDELING 3 - Til kamp for souscheferne
Står det til medlemmerne fra BUPL Afdeling 3 skal ikke bare lederne, men også souscheferne sidde med på både lokalt og centralt lederråd
Af: Trine Vinther Larsen
Et pænt fremmøde på 179 medlemmer havde torsdag den 3. oktober fundet vej til kulturhuset Baltoppen i Ballerup for at deltage i generalforsamlingen i BUPL Afdeling 3. De var ikke mødt forgæves. Afdeling 3 er kendt for i sin ledelsespolitik også at forholde sig til souscheferne. Men i år indeholdt bestyrelsens forslag ikke et ord om souscheferne, fordi man i lokalafdelingen ville tilpasse sin ledelsespolitik til resten af BUPL. Det vakte kampånden hos de fremmødte, og et modforslag om også at lade ledelsesspørgsmålet omhandle souscheferne blev stillet fra salen, fortæller formand Michael Egelund.
»I Afdeling 3 har souscheferne både prøvet at være med i og uden for lederrådet, men da modforslaget blev vedtaget med et markant flertal, foretrækker vores medlemmer tydeligvis at have souscheferne med på lederråd,« siger han.
Det blev især slået fast, da tre medlemmer stemte imod beretningen, fordi den ikke giver indflydelse til souscheferne i den lokale ledelsespolitik. Men Michael Egelund fortæller, at man ikke var så lige så konsekvent, da generalforsamlingen skulle forholde sig til forretningsudvalgets to lovændringsforslag.
»Godt nok nedstemte man, at lederne skal have en særlig repræsentation på kongressen, men der var klart flertal for den indholdsmæssige del af forretningsudvalgets forslag til ledelsespolitik. Forslaget går ud på oprette en lederforening i BUPL og herigennem styrke samarbejdet mellem lederrådet og bestyrelsen, men forslaget omfatter jo ikke souscheferne,« siger Michael Egelund.
Han påpeger den pudsighed, at hvis forslaget bliver vedtaget på kongressen, er det i konflikt med det, som afdelingen forinden vedtog om at give souscheferne mulighed for at være med i det lokale lederråd.
Der var ikke noget kampvalg, og med en fratrådt blev kun 11 ud af 13 mulige bestyrelsespladser besat.

Bestyrelsen. Formand: Michael Egelund, genvalgt. Kasserer: Benny Kamper, genvalgt. HB-medlemmer: Peer Iversen, genvalgt. 1. suppleant til HB: Pia Jeppesen. 2. suppleant til HB: Bodil Hansen, ikke på valg. Den øvrige bestyrelse: Nyvalgt: Birthe Gram. Genvalgt: Charlotte Arlington, Vibeke Olsen, Hanne Kronholm. Ikke på valg: Arne Ruohonen, Torben Bank.