Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 09 Børn&Unge som e-paper
Lær af os. Når musikken starter, mærker vi fællesskabet
65 dybt koncentrerede børn fra alle juniorklubberne i Svendborg Kommune sang og indspillede en musikvideo på den årlige ’Juniorklubdag’. En helt fantastisk oplevelse, fortæller daglig leder af Stokkebæk Juniorklub Maj-Britt Nikolajsen.
Af: Marie Bille
Det ville vi
Idéen opstod på et fyraftensmøde. Jeg havde taget en sang med, og vi skulle bare synge lidt kor. Men hurtigt fornemmer folk et fællesskab og en samhørighed, og hvordan vi kommer meget tættere på hinanden gennem musikken. Det ville vi bruge på den årlige juniorklubdag. Normalt samler vi 300-400 børn den dag, og vi vidste godt, at når vi laver noget med musik, skiller vi nogle børn fra. Men vi ville gerne lave et projekt, hvor børnene turde vælge noget anderledes til. Musik er den kunstform, de fleste mennesker kan forholde sig til. Alle har jo berøring med musik, enten som udøvende musiker, eller fordi man kan lide at lytte.

Sådan gjorde vi
Jeg havde skrevet en sang og fået et band til at indspille den. Vi sendte den ud til alle klubberne som en lille teaser. Vi var en arbejdsgruppe med 3 klubmedarbejdere, der forberedte dagen, og 65 børn mødtes i Guldsalen i Svendborg i fantastiske rammer og indspillede sangen sammen. Bagefter lagde vi en musikvideo på YouTube. Forinden havde vi holdt en audition i bedste X-Factor stil, hvor vi søgte to solister, der kunne synge og turde stå på scenen på dagen. Sangen blev optaget live, så det skulle sidde i kassen første gang. De børn, der ville, meldte sig til koret. Vi motiverede dem ved at sige: ’Kom nu – det bliver helt vildt fedt’.

Det lærte vi
Det var en helt fantastisk dag! Børnene var så seje og dybt koncentrerede. 65 børn, der ikke kender hinanden, som skal lære at synge – hold da op. Men de var meget på, og jeg tror, det var fordi, vi havde lagt op til, at det var et seriøst projekt. Der sker noget med os mennesker, når musikken starter. Vi føler et fællesskab med det samme. Selvom man ikke er så god til at synge, lyder det bare megagodt, når man synger sammen med så mange andre. Det kræver nogle voksne, som tør give noget af sig selv og som brænder for musik. For tror de voksne ikke på det, så gør børnene det heller ikke.

Om projektet
Juniorklubberne i Svendborg Kommune er væresteder for børn og unge på mellemtrinnet. De afholder hvert år en fælles ’Juniorklubdag’, for at børnene kan møde hinanden og skabe fællesskab på tværs af kommunens juniorklubber. I år havde 75 børn og voksne fra 10 forskellige juniorklubber fundet vej til Guldsalen i Borgerforeningen i Svendborg for at synge og indspille klubsangen. Se videoen på You Tube ved at søge: ’Juniorklub Sangen Svendborg Kommune (Som En Stjerne)’. For mere info om projektet kontakt Maj-Britt Nikolajsen på mail: mbniko@gmail.com eller tf.: 2274 7293.