Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 08 Børn&Unge som e-paper
Fantastisk vi stod sammen
Af: Trine Vinther Larsen
Tillidsrepræsentant Charlotte Christensen vil huske OK18 for sammenholdet. Trods plads til forbedringer stemte hun ja. Det var det bedste, vi kunne opnå, siger hun.
Resultatet kunne godt have været bedre, men pædagogerne fik en lønstigning, lidt til ligeløn, og seniordagene blev bevaret.
Sådan opsummerer tillidsrepræsentant og skolepædagog fra Vestervangskolen i Herning Charlotte Christensen resultatet af overenskomstforhandlingerne, som hun har kvitteret for ved at stemme ja.
»Der er altid plads til forbedringer, men det var det bedste, vi kunne få, og så er der noget at tage fat på næste gang,« siger Charlotte Christensen.
Som skolepædagog savner hun, at der var blevet forhandlet et tillæg hjem til pædagoger, der står med eneansvar for klasserne udover indskolingsklasserne.
»Normalt får man et tillæg, men jeg får det ikke, fordi jeg er pædagog. Jeg ved godt, at pædagoger næsten lige er kommet med ind under skolen, men det er et af de steder, vi skal have bedre vilkår. Ellers er jeg godt tilfreds,« siger Charlotte Christensen. Hun er især glad for det sammenhold, som OK18 har vist blandt pædagoger og andre offentligt ansatte.
»Jeg tror, at mange danskere er blevet klar over, hvad det vil sige at være offentligt ansat, og vi pædagoger har været meget synlige. Den lyserøde farve har været godt blikfang, og der er blevet taget mange billeder med pædagoger,« siger hun.
Som tillidsrepræsentant var hun med til stormøde i Fredericia, hvor sammenholdet imellem faggrupperne også gav genklang i medierne.
»Det var fantastisk, at vi stod sammen, og det håber jeg også, at vi gør næste gang,« siger Charlotte Christensen, der også oplevede stærkt sammenhold og engagement i OK18 på sin egen arbejdsplads.
»Vi er seks stemmeberettigede, og vi stemte alle sammen,« fortæller hun.