Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 06 Børn&Unge som e-paper
Børn på barrikaderne for nye gardiner
Ledelsen i Trekløveren i Hvidovre blev mødt af de mest nuttede demonstranter, da en gruppe børnehavebørn krævede nye gardiner.
Af: Trine Vinther Larsen
Selvom man er lille, kan man nok råbe højt. Det erfarede ledelsen i Trekløveren i Hvidovre, da en gruppe af børnehavebørnene for nylig demonstrerede ude foran ledelsens kontor og krævede nye gardiner til deres grupperum.
Børnenes grupperum ligger nemlig i en solvendt bygning, og efter at vinduer og ventilationssystem er blevet udskiftet, passer de gamle gardiner ikke længere, og børnene venter på nye.
Børnene syntes, at forårssolen var blevet lige lovlig varm og skarp, og da de lige havde arbejdet med begrebet demokrati sammen med deres stuepædagoger, var det oplagt at demonstrere og afprøve demokratiet i praksis.
»De var nok de mest nuttede demonstranter, man kan møde. Og jeg skal love for, der blev råbt kampråb uden for kontoret,« fortæller pædagogisk leder i Trekløveren Merit Reimer.
Hun og to andre ledere sad på kontoret den dag, børnene mødte op med deres bannere og kampråbet ’Vi vil have gardiner’.
»Børnene har snakket om, at man godt må sige det, når man er utilfreds med noget, og så blev det en del af demokratiprojektet at arrangere en demonstration imod ledelsen som en skæg happening,« fortæller Merit Reimer, som også oplyser, at børnenes nye rullegardiner faktisk er på vej, men at leveringen desværre er blevet forsinket indtil april.
»Det er jo hæsligt, at vi ikke bare kan stampe dem op af jorden, men bare rolig, de får dem, og nu har børnene også set, at det nytter at bruge sin stemme«.
Og børnenes stemme kom vidt omkring, da institutionen fik et foto fra demonstrationen på Hvidovre Kommunes Facebookside. Billedet fik masser af likes og søde kommentarer.
»Vi synes, det var ugens billede,« siger Merit Reimer.