Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2018 Nr.: 11 Børn&Unge som e-paper
TEMA. Vi flyttede ind i en spejderhytte
Der er mange forskellige måder at håndtere et stigende børnetal. Vi har talt med en institution i Fredericia og i Nykøbing Falster for at høre, hvad de gør, når børneflokken bare vokser og vokser.
Af: Mikkel Kamp
Børnetallet vokser i Nørre Alslev på Falster, så for to år siden måtte Idrætsbørnehuset Møllegården tage en spejderhytte i brug for at skabe plads. Hytten ligger en lille kilometer fra institutionen.
»Vi blev for mange til, at vi kunne være i institutionen, og spejderhytten stod tom om dagen, så derfor lejede vi den,« fortæller Gitte Bay Grindsted, stuepædagog i spejderhytten, hvor der er 20 børn.
Det har givet Idrætsbørnehuset plads til at tage flere babyer ind, så institutionen i dag tæller 62 børnehavebørn og 33 vuggestuebørn.
»Kommunens befolkningsprognose viser, at der vil være pres på de næste fire-fem år, så enten skal vi beholde spejderhytten eller bygge ud. Det må kommunen finde ud af,« siger Gitte Bay Grindsted.
Der er både fordele og ulemper ved spejderhytten.
»Vi bruger naturen omkring hytten – vi har insekthotel, studerer melorme og fisker i mosen. Børnene lærer selv at finde på, for de har hverken gynger eller rutsjebaner at underholde sig på,« siger stuepædagogen.
Til gengæld mangler institutionens yngste børn mellemgruppen at spejle sig i, og de fire medarbejdere savner den daglige sparring med deres leder og resten af kollegerne.