Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 13
Vi kontrollerer - i lytter
Seks nigerianere fik sig noget af en øjenåbner, da de var på besøg i danske institutioner.
Af: Børn & Unge
Der er en verdensdel til forskel på, hvordan danske og nigerianske pædagoger arbejder. Det måtte seks gæster fra Nigerias lærer- og pædagogfagforening NUT sande, da de besøgte Danmark før sommerferien.
De seks nigerianere var BUPL's gæster i to uger, hvor de besøgte en række forskellige daginstitutioner, deltog i workshops, var et smut forbi Socialministeriet, hilste på Kommunernes Landsforening og snakkede med pædagogstuderende.
"Den måde, man arbejder med børn på her i Danmark, er virkelig forskellig fra, hvordan vi gør i Nigeria. I Nigeria er der stor fokus på kontrol og faste undervisningsplaner. I Danmark kan vi se, at pædagogerne lytter til børnene og giver dem lov til at udvikle sig i deres eget tempo. Det er noget vi kan lære af," siger Ango Adamu fra NUT.
Besøget i Danmark var et led i et partnerskabsprogram mellem BUPL og NUT, som er finansieret af Danida. Partnerskabsprogrammet har til formål at opbygge et samarbejde mellem fagforeningerne, sådan at de i fremtiden kan gennemføre større udviklingsprojekter sammen.
BUPL's chef for det internationale område, Morten Brynskov, er godt tilfreds med besøget.
"NUT har hidtil primært fokuseret på lærerfaget og har ikke haft en målrettet indsats for at styrke førskoleområdet i Nigeria. Derfor er det vigtigt, at vi kan videregive vores faglige viden og erfaringer med det pædagogiske fagområde. NUT's besøg i Danmark har helt klart været en øjenåbner for deltagerne, og de har vist stor motivation til at gå hjem og arbejde for bedre vilkår for pædagoger," siger han.
Til august skal BUPL's formand, Henning Pedersen, sammen med Morten Brynskov og direktør Inge Prip besøge Nigeria, hvor de igen skal sætte fokus på førskoleområdet. Det er planen, at BUPL herefter vil søge Danida om midler til et flerårigt udviklingsprojekt i landet. BUPL har tilsvarende projekter i Ghana, Benin, Togo, Sierra Leone og Niger.