Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 04
Kommunalvalg 09
Marianne Ø. Kiærulff (V), 60 år, i Roskilde Kommunes byråd siden september 2008 (kom ind, da Bjørn Dahl trådte ud). Pædagog og leder af fritidsklub i Gundsømagle i Roskilde Kommune.
Af: Johan Rasmussen
Hvorfor er du gået ind i politik?
"Politik har altid interesseret mig, og ved det seneste kommunalvalg skulle tre kommuner - blandt andre Gundsø Kommune - lægges sammen til én kommune. Vi gik fra at være en kommune med 16.000 borgere til at være en kommune med 80.000 borgere, og den proces ville jeg gerne være en del af. Jeg ville være med til at sikre, at vores lokalområde ikke blev en 'by i Rusland'."
Betyder det noget for dig som politiker, at du er pædagog?
"Det betyder meget for mig, at jeg kender det pædagogiske område. Der har for eksempel været meget rav i kommunen om modulordninger, og så ved jeg, hvad det handler om.
"Det, at jeg er pædagog og arbejder i kommunen, betyder dog, at jeg ikke kan gå politisk ind i børneområdet, da det er for tæt på min egen stilling. Nu sidder jeg til gengæld i sundheds- og forebyggelsesudvalget, hvor jeg arbejder med kost og forebyggelse, og det vedrører også børneområdet."
Der er ikke mange pædagoger, som er byrådspolitikere fra et borgerligt parti?
"Jeg går ind for Venstres politik, da det passer til min liberale livsholdning. Jeg mener, SF og Socialdemokraterne giver for mange penge ud uden baggrund. Der skal være en sammenhæng i tingene, vi skal have et godt børneområde, men forældrene skal også overleve privat."
Nytter det at gå ind i lokalpolitik?
"Ja, og det er vigtigt at engagere sig i stedet for kun at være et brokkehoved, og jeg råder mine ansatte til at gå ind i politik. Det er lige meget, om du melder sig ind i SF eller et andet parti, bare du engagerer dig. Jeg mener, at pædagoger har meget at byde på i politik. De er gode til mennesker, og de ved meget om familieomsorg og så videre."
Er der noget negativt ved at være i lokalpolitik?
"Det er hårdt, og du bruger meget tid på det. Jeg ville have svært ved at forene byrådspolitik med at have små børn."