Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2019 Nr.: 05 Børn&Unge som e-paper
Tv-pædagoger: Et råb om hjælp
Af: Kurt Balle
Da udsendelsen ’Hvem passer vores børn’ blev sendt på DR 11. marts, så man både pressede pædagoger og børn, og en ekspert talte om ’katastrofale normeringer’.

Men hvordan har de tre pædagoger, som DR fulgte, det med udsendelsen i dag, et halvt års tid efter den blev optaget?

Mia Tilgreen Nielsen fra Vuggestuen Muninn i Greve er stadig ansat i vuggestuen. Hun har det godt med udsendelsen, selvom den viser en barsk hverdag.

»Udsendelsen er jo et råb om hjælp på børnenes vegne, og derfor er den så vigtig,« siger hun.

Pædagog Morten Johannsen Terp og leder Betina Brandt fra Børnehuset Hurlumhej i København, som er to af de andre markante medvirkende, har sagt deres job op. Morten har fået et nyt job og arbejder nu med unge – ham kan du læse om på side 8-9.
Betina Brandt har tidligere været portrætteret i Børn&Unge, hvor hun fortalte, hvorfor hun ikke længere orker at være leder i den institution, hvor hun har været i 14 år. I udsendelsen fortæller og viser hun, hvor ked af det hun er, over at vi har skabt et samfund, hvor vi finder det forsvarligt at behandle vores børn på den måde.

Hvordan har hun det så i dag, et halvt år efter udsendelsen blev optaget?

»Jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at jeg stoppede. Jeg savner virkelig den daglige kontakt med børnene, personalet og forældrene, men det er en stor lettelse for mig personligt, at jeg ikke mere har ansvar for forholdene. Samtidig piner det mig selvfølgelig, at det ikke har ændret sig,« siger hun.