Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 15
BUPL mener: Kære politiker: Investér i børnene
Jeg betragter de positive lyspunkter i den nuværende valgkamp som et godt halvlegsresultat.
Af: Henning Pedersen
Flere pædagoger i daginstitutionerne. Det står øverst på pædagogers ønskeliste og dermed også på BUPL's. Vi er gået ind i valgkampen med et klokkeklart budskab om, at vejen til vækst, velstand og velfærd starter i vuggestuen.
Vi kan dokumentere, at gode normeringer gør en kæmpestor forskel. Bedre livsmuligheder, højere karakterer, højere IQ, siger forskningen.
Og jeg siger bare: Kære politiker, hvad venter du på?
Derfor er jeg i særlig grad glad for, at Radikale Venstre rammer plet med et ønske om 3000 flere pædagoger og højere pædagogandel. Radikale har altid været meget optaget af folkeskolen.
Det nye - og det meget glædelige - er, at partiets formand, Margrethe Vestager, ligesom jeg nu ser den tidlige indsats som det fundament, vi skal bygge en fremtid for børnene og for hinanden på.
De seneste 10 år har besparelser lagt gift for det pædagogiske arbejde. Men samtidig er politikernes forståelse for værdien af det pædagogiske arbejde øget markant. Det ser vi nu blandt andet med Radikales forslag, ligesom også S, SF og Enhedslisten har normeringsforbedringer på valgprogrammet. Der er i dag heldigvis meget langt mellem de politikere, der først og fremmest ser det pædagogiske arbejde som pasning. Det skyldes ikke kun forskning og øget fokus på læreplaner i medierne. Det skyldes især jer pædagogers store professionelle indsats hver dag i institutionerne.
Men fremtiden tegner broget. Økonomien er under stort pres, og det vil være naivt at forestille sig, at besparelser nu er en saga blot. Det store fokus på økonomien rummer imidlertid også en stor mulighed. For jo færre penge, der er til velfærd, jo vigtigere er det, at pengene bruges intelligent. Og hvad er mere intelligent end investeringer i børns udviklingsbetingelser? Intet. Det ved jeg og alle andre pædagoger. Og det skal vi også have alle politikere til at forstå, ikke bare Radikale Venstre.
Så langt er vi endnu ikke.
Jeg betragter derfor de positive lyspunkter i den nuværende valgkamp som et godt halvlegsresultat. Anden halvleg må fokusere på at få de sidste politikere med på vognen. Vi skal forstætte kampen med en endnu stærkere dokumentation og kommunikation. Ingen må være i tvivl om betydningen af det pædagogiske arbejde. Det skal BUPL sikre. Både under og efter valgkampen.
Jeg ønsker jer et godt valg.