Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 06 Børn&Unge som e-paper
Pædagoger raser. Kåring af den bedste vuggestuepædagog er usolidarisk
Poppet og usolidarisk. Sådan kritiserer flere pædagoger magasinet Vores Børns konkurrence, der vil kåre Danmarks bedste vuggestuepædagog.
Af: Josephine Maria Wiesener
Er dit barns pædagog den bedste i landet? Sådan spørger magasinet Vores Børn, der vil kåre Danmarks bedste vuggestuepædagog. Det har bragt sindene i kog hos en række pædagoger.
En af konkurrencens skarpeste modstandere er Christian Haubuf, leder i Margrethe Børnehaven i Syddjurs Kommune. Da konkurrencematerialet kom med posten, troede han, at det handlede om at kåre den bedste vuggestue. Derfor gav han det videre til vuggestuens pædagoger.
»Der gik tre minutter. Så kom to vrede pædagoger ind og skældte mig ud. Da jeg læste nærmere om konkurrencen, kunne jeg godt se, at den var helt gal,« siger han.
Han synes, det er ubehageligt, at forældrene skal vælge én pædagog fremfor en anden.
»Hos os er den ene ikke bedre end den anden. Det er summen af de to pædagogers arbejde, der gør forskellen,« forklarer han.

Teamwork. På Facebook møder konkurrencen også kritik.
’Det er ikke muligt at udvælge én af alle de tusindvis af fantastiske pædagoger i vuggestuerne. Jeg synes, det er lidt for poppet,’ skriver Anne Uhre.
Britta Søndergaard Nielsen lægger vægt på, at fællesskabet gør en forskel.
’Meget kommercielt og usolidarisk,‘ skriver hun på Facebook.
’Desuden ville det være mere prisværdigt at kåre en vuggestuegruppe for det arbejde, som de i fælleskab udfører’, fortsætter hun.
Hos Vores Børn er chefredaktør Mette Hovmand-Stilling ikke enig i kritikken.
»Jeg er ked af, at konkurrencen får det fokus, for det er jo ikke intentionen. Jeg er med på, at det er et holdarbejde at være pædagog i en vuggestue. Intentionen er ikke at skabe splid, men at sætte fokus på den gode gerning,« siger hun og henviser til det arbejde, som pædagogerne udfører i vuggestuerne.
»Vi ser det fra forældrenes og børnenes perspektiv. Der er nogle pædagoger, som får en særlig plads i deres hjerter. Det betyder ikke, at de andre pædagoger er dårlige,« siger Mette Hovmand-Stilling, som glæder sig over, at flere end 550 pædagoger er blevet indstillet til prisen som Danmarks bedste vuggestuepædagog.
»Det er overvældende. Det vælter ind med rørende historier fra glade forældre. Man kan mærke, at her er nogle mennesker, som virkelig gør en forskel for familierne,« siger hun.

Ingen bjørn til os. Vinderpædagogens stue får gaver for 10.000 kroner og et besøg af Rasmus Klump. Men det bliver ikke Margrethe Børnehavens vuggestue.
»Vi nåede heldigvis ikke at få delt konkurrencen ud til forældrene. Der var én mor, der fik materialet, og det bad vi om at få tilbage. Jeg vil ikke være med til splitte en gruppe ad, som man gør med denne her konkurrence,« siger Christian Haubuf.
Han synes, at bladet i stedet skal kåre den bedste vuggestue.
»Jeg vil gerne være med i en konkurrence om at være Danmarks bedste vuggestue. Den er jeg nemlig sikker på, at vi vinder,« griner han.

Fakta om konkurrencen
Indtil 18. marts har forældre kunne nominere en vuggestuepædagog til titlen ’Danmarks bedste vuggestuepædagog’. Ved redaktionens slutning var ca. 600 pædagoger nomineret. Bag konkurrencen står magasinet Vores Børn og IF’s Børneforsikring. Vinderen kåres i uge 18.