Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 12 Børn&Unge som e-paper
Pædagog Torben Grimmel misser OL-finalen i riffelskydning
Af: Signe Skelbæk
V indforholdene drillede, da pædagog Torben Grimmel skulle affyre sine 60 skud under OL i Rio i konkurrencen 50-meters riffelskydning. Det blev derfor ikke til en finalekvalifikation for den 40-årige OL-deltager, der måtte nøjes med en 23. plads. Ifølge Torben Grimmel var det vinden, han fik aflæst forkert, og som fik hans skud til at ligge i den lave ende pointmæssigt.
»Jeg tillægger vinden for meget betydning, og jeg burde bare kunne drøne af sted. Jeg bliver forsigtig, når flagene vipper en smule, fordi jeg har en opfattelse af, at vinden gør en forskel. Det gør forskellen i dag. Jeg får læst vinden forkert,« sagde Torben Grimmel til Politiken.
Torben Grimmel lå ellers godt i feltet inden konkurrencens start. Han lå placeret som nummer ét på verdensranglisten med hele tre World Cup-sejre bag sig, og derfor var det da også en ærgerlig pædagog, der måtte vinke farvel til en finaleplads.
»Når du taler skydning, så er det et langt stykke hen ad vejen et spørgsmål om hovedet, og når det er hovedet, der gør forskellen, og de beslutninger, du tager, er det noget andet,« sagde Torben Grimmel til Politiken.
Rio var Torben Grimmels femte OL. Om der bliver et sjette, er endnu uvist. Lysten og motivationen er der, men elitesport koster, både økonomisk og på familiefronten. Op til OL har han døjet med rygoperationer og gået genoptræning, efter at han for seks år siden fik en arbejdsskade på som klubpædagog. Et af børnene i klubben hoppede op på hans ryg i kådhed, og der lød et smæld, da en prolaps revnede og begyndte at sive. Siden har han døjet med kroniske rygsmerter.