Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 03 Børn&Unge som e-paper
Solstrålehistorie. Fagforening sparer på strømmen
BUPL Storkøbenhavn har installeret et solcelleanlæg, der efter 8 år vil give gratis strøm i mindst 17 år.
Af: Trine Vinther Larsen
BUPL Storkøbenhavn, der har 5.600 medlemmer i 12 storkøbenhavnske kommuner, har fået installeret et solcelleanlæg på taget af Balleruphuset ved stationen i Ballerup, hvor fagforeningen har til huse.
Tiltaget er en solskinshistorie, der vil komme både medlemmerne, miljøet og kommende generationer til gode.
»Som fagforening kæmper vi for pædagogernes arbejdsvilkår og arbejdsforhold. Det er vores vigtigste opgave, men vi har også et samfundsmæssigt ansvar, i og med at vi jo beskæftiger os med børn og unge, og hvordan de får det bedst mulige liv. Det har derfor længe været mit ønske, at vi som fagforening også er opmærksomme på mulige klimavenlige tiltag, som ikke ville koste pædagogerne penge. Og den mulighed opstod ved at investere i et solcelleanlæg, som nu er klar til at blive taget i brug,« siger formanden i BUPL Storkøbenhavn, Michael Egelund.

Sparer 50.000 årligt. Anlægget producerer på årsbasis godt 27.000 kWh, og det meste af produktionen vil gå til eget forbrug. BUPL Storkøbenhavn sparer dermed cirka 50.000 kroner pr. år på elregningen.
Anskaffelsessummen for solcelleanlægget vil være tjent hjem efter cirka 8 år, hvorefter anlægget leverer gratis strøm i resten af dets levetid, som er minimum yderligere 17 år.
»Vi vil spare mange hundrede tusinde kroner til fordel for vores medlemmer. Jeg håber, at andre private og offentlige institutioner vil lade sig inspirere af vores tiltag,« siger Michael Egelund.
Udover at omkostningerne for fagforeningen minimeres, er der også en større klimagevinst
»Med solcelleanlægget yder vi også et bidrag til klimaet. For med investeringen i anlægget er vi med til at reducere CO2 udledningen med 14 tons om året,« siger Michael Egelund.