Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2014 Nr.: 15
TEMA: BØRNS SEKSUALITET. Sådan taler I med forældrene om børns seksualitet
Børns seksuelle lege kan skabe bekymring og konflikter mellem forældre og pædagoger. Her er fire gode råd til, hvordan I kan gribe dialogen an med forældrene.
Af: Marie Bille
Få en pædagogisk praksis
Få snakket det igennem i personalegruppen, og spørg jer selv og hinanden, hvad I synes, for eksempel: Hvor ligger vores grænser? Sørg for, at både yngste og ældste medarbejder er nogenlunde enige, sådan at I melder det samme ud over for børn og forældre.

Vær åben i tide
Tag emnet op, før det bliver et problem. Skriv for eksempel i nyhedsbrevet eller på oplagstavlen, hvis der er en periode, hvor børnene er særligt interesserede i at kigge på hinanden uden tøj på, ’doktorlege’ osv. Skriv, at det er normalt, og at I følger med fra sidelinjen og selvfølgelig griber ind over for grænseoverskridende opførsel.

Hold et højt informationsniveau
Hvis I bliver opmærksomme på, at nogle børn har været involveret i ’doktorlege’, så fortæl forældrene det om eftermiddagen, så de ved, hvad det handler om, når børnene fortæller om deres oplevelser hjemme. Sådan kan I forbygge meget bekymring.


Tag altid forældrene alvorligt
Hvis forældrene er bange eller bekymrede, skal I anerkende deres bekymring og tage den alvorligt. Lyt til deres bekymring, og brug jeres faglighed til at vurdere situationen.

Kilde: Anna Louise Stevnhøj.