Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2013 Nr.: 11
TEMA. ARBEJDSMILJØ: Tætte vinduer skaber arbejdsglæde
Ny udluftning og renovering af vinduer og døre har forbedret indeklimaet i Børnehuset Blåkilde i Høje Taastrup. Nu er hverdagen blevet lettere, fortæller tillidsrepræsentant.
Af: Rikke Gundersen
Ny udluftning og renovering af vinduer og døre har forbedret indeklimaet i Børnehuset Blåkilde i Høje Taastrup. Nu er hverdagen blevet lettere, fortæller tillidsrepræsentant.
Nye vinduer og døre. Udskiftning af radiatorer og et nyt udsugningsanlæg. På den måde har Høje Taastrup Kommune forbedret indeklimaet i den integrerede daginstitution Børnehuset Blåkilde.
Og det har skabt glæde blandt perso­nalet, fortæller pædagog og tillidsrepræsentant Susanne Pedersen.
»Vi er blevet mere glade i vores arbejde og har det bedre, når vi ikke skal gå rundt med en konstant trykken i hovedet, fordi det er for koldt eller varmt,« siger hun.
Tidligere fungerede udsugningen og radiatorerne ikke ordentligt, og samtidig trak det ind gennem vinduer og døre.
»Det gav ekstra sygdom blandt børn og voksne. De fleste af os gik rundt med hovedpine, og børnene måtte have en ekstra trøje på, hvis de sad på gulvet. Vi skulle have fokus på at rykke dem væk fra vinduerne, så det ikke trak på dem,« fortæller Susanne Pedersen og tilføjer:
»Det var et irritationsmoment, at tingene ikke fungerede, og det gjorde, at dagen ikke var sjov.«

100 procent til stede. Men efter at institutionen er blevet renoveret for et par år siden, er daginstitutionen blevet en meget bedre arbejdsplads og et bedre sted at være for børnene.
Sygefraværet er faldet, pædagogerne er blevet gladere, og børnene kan lege, hvor de vil, uden at de voksne skal holde øje med, at de ikke bliver kolde eller får træk, fortæller tillidsrepræsentanten. Hun vurderer også, at de voksnes glæde smitter af på børnene.
»Jeg tror, børnene kan mærke, at de har voksne omkring sig, som er nære. At vi voksne ikke render rundt lidt døsige, men er 100 procent til stede,« siger Susanne Pedersen.