Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 12 Børn&Unge som e-paper
Pædagoguddannelsen er stadig landets største
Af: Mathilde Margrethe Graulund
Pædagoguddannelsen er med 5.100 optagede i sommeren 2017 stadig landets største uddannelse. Der er kun sket et lille dyk i optaget på fire procent siden sidste år. Formanden for BUPL, Elisa Bergmann, er positiv overfor, at pædagogstudiet stadig er populært.
»Det er dejligt at se, at så mange vil pædagoguddannelsen. De unge mennesker vælger med hjertet og vil gøre en forskel for andre mennesker. Det tegner godt for en verden, hvor de fællesmenneskelige værdier er under pres,« siger hun.
Elisa Bergmann er ikke bekymret for, at de mange optagede på pædagoguddannelsen betyder flere arbejdsløse pædagoger. Der er nemlig hårdt brug for dem.
»Der er en efterspørgsel på pædagoger, fordi vi har fået manifesteret os i folkeskolen, fordi børnetallet stiger, og fordi daginstitutionerne stiller højere krav. Samtidig er der flere ældre pædagoger, som går på pension, et politisk krav om stærkere faglighed i institutionerne og dermed en højere pædagogandel. Så der er brug for kræfterne i fremtiden,« siger formanden.