Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 23
Børn skal have vand med i børnehave
Skrappe besparelser på pædagogtimer har fået ansatte i en børnehave til at bede børnene om selv tage vand med.
Af: Vibeke Bye Jensen
Rundt omkring i landet begynder man at kunne se konsekvenserne af besparelser på børneinstitutionerne. I en børnehave i Faxe Kommune på Sjælland oplever børn og forældre en af de mere opsigtsvækkende: De ansatte har bedt børnene om selv at tage drikkevand med.
Det sker, fordi der i Regnbuen i Haslev er skåret kraftigt i pædagogtimerne. Og det har fået leder Hanne Pedersen til at tænke kreativt for at opretholde et minimum af pædagogiske faglighed i børnehaven.
"På det seneste er vi blevet skåret drastisk i personaletimer, og det betyder, at vi skal bruge uhensigtsmæssigt meget tid på praktiske opgaver, som for eksempel opvask og lignende. Så derfor er vi blevet nødt til at bede børnene om at tage vanddunke med hjemmefra," forklarer hun til Dagbladet.
Det giver meget opvask i løbet af en dag, når mange børn drikker af krus, og det binder de ansatte til praktiske gøremål. Hanne Pedersen siger, at selv med dette tiltag føler hun, at dagligdagen går med ren pasning og ikke pædagogik. Hun fortæller videre, at man også har været nødt til at spare eftermiddagsmælk og frugt væk.
Børn&Unge har talt med børnehaven, som bekræfter, at drikkedunkene er en del af mange tiltag for at klare sig med den meget skrabede bemanding. Pædagogerne ønsker ikke at udtale sig yderligere.