Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2019 Nr.: 04 Børn&Unge som e-paper
BUPL: Normeringer skal i regeringsgrundlaget
Af: Steffen Hagemann
Efter det kommende folketingsvalg skal minimumsnormeringer skrives ind i et nyt regeringsgrundlag. Sådan lyder BUPL’s ambition.

»Der er behov for en genopretningsplan. Selv om staten og regeringen har givet penge ad flere omgange, har kommunerne samtidig sparet. Vi har brug for et regeringsgrundlag, der sikrer os en minimumsnormering, så vi stopper den udhuling, der sker i øjeblikket på børneområdet,« siger BUPL’s formand, Elisa Rimpler.

Børneområdet er presset, med det bliver næppe bedre de kommende år. Alene det stigende børnetal – 70.000 flere børn over de næste 10 år – betyder, at der er brug for 10.000 flere pædagoger, hvis normeringerne skal kunne fastholdes, påpeger Elisa Rimpler.

Det er svært at vurdere, om BUPL kan få sat et konkret aftryk på et regeringsgrundlag, mener valgforsker Kasper Møller Hansen, professor ved institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Det gælder om at påvirke dagsordenen i valgkampen, og så kommer regeringsgrundlaget bagefter.

»Det, der er vigtigt, er at få det sat på dagsordenen fra en interesseorganisations side og dermed sikre, at danskerne tager det med, når de skal sætte deres kryds,« siger han.

»Hvis du ikke har det med i valgkampen, vil det være langt sværere efterfølgende at komme og sige: ’Hør her, vi skal have minimumsnormeringer med i regeringsgrundlaget.’ Så er løbet kørt. Så det er det rigtige tidspunkt at gøre det på,« siger han.

Elisa Rimpler, hvad gør du, hvis det ikke lykkes?

»Kæmper videre!«