Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2016 Nr.: 15 Børn&Unge som e-paper
TEMA: Vi har haft pædagoger i mange år
På Plejecentret Hørgården er de glade for tværfagligheden, som pædagoger er en væsentlig del af.
Af: Mikkel Prytz
Mens man på andre plejehjem først nu er ved at få øjnene op for, at pædagoger kan indgå i medarbejderstaben, har der på Plejecentret Hørgården på Amager længe været fokus på pædagogiske kompetencer.
Her har der været pædagoger på lønningslisten siden starten af 1980’erne, oplyser leder Vibeke Christensen.
»Vi har haft pædagoger ansat i vores aktivitetscenter. Vi har et varieret klientel, hvor nogle ældre kan en masse, mens andre ikke kan så meget selv, og der har pædagoger et bredt spekter af muligheder for at yde hjælp til selvhjælp, som vi arbejder meget med,« siger Vibeke Christensen.
Hun fortæller, at plejecentret også har haft pædagoger ansat til, sammen med de andre faggrupper, at arbejde med yngre fysisk handicappede. For nyligt er tre pædagoger blevet ansat til plejehjemsdelen, hvor de skal arbejde sammen med eksempelvis social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og fysioterapeuter.
»Pædagogerne har gennem deres uddannelse en anden tilgang til borgerne end de andre faggrupper, som i første omgang tænker på pleje og omsorg. Vi er meget glade for tværfagligheden, som giver et rigtig godt resultat,« siger Vibeke Christensen.