Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2010 Nr.: 12
Mobil kommune vinder pris
I Rudersdal Kommune kan forældrene via mobiltelefonen tjekke, om deres børn skal på tur med børnehaven i morgen, eller andre vigtige informationer. Mobilruden, som den nye borgerservice i kommunen kaldes, har netop vundet Digitaliseringsprisen 2010.
Af: Johan Rasmussen
I løbet af få år har langt flere mennesker fået en mobiltelefon med internetforbindelse, og dermed åbner der sig helt nye muligheder for at kommunikere med borgerne i landets kommuner. I Rudersdal Kommune er man gået forrest i denne udvikling og har skabt den mobile borgerservice Mobilruden, hvor foreløbig syv børnehuse giver information til forældrene på deres mobiltelefoner.
Mobilruden har netop modtaget Digitaliseringsprisen 2010 i kategorien Borgerprisen.
Med Mobilruden kan pædagogerne opdatere beskeder til forældrene og informationer om dagens aktiviteter eventuelt suppleret med et par fotos. Dermed bliver pædagogerne fri for at dele sedler ud til forældrene, eller gå og huske på at give besked om madpakker, skiftetøj, turen i morgen, forældremøder og meget andet.
Samtidig kan forældrene via mobiltelefonen skrive, hvis deres barn holder fri eller er syg. Mobilruden er også koblet til andre institutioner i kommunen, for eksempel skolen, skoletandplejen og Skat.
Digitaliseringsprisen 2010 er et initiativ fra Videnskabsministeriet, Finansministeriet, Danske Regioner, KL, KMD, Rambøll Management og HP. Digitaliseringsprisen uddeles til offentlige it-projekter, der er nyskabende og succesfulde.