Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2009 Nr.: 29
Flere børn bruger ble
Der bliver flere og flere pusleborde i de danske børnehaver. De fleste børn kan godt smide bleen, inden de fylder tre, mener sundhedsplejerske.
Af: Jesper Ernst Henriksen
Flere børn bruger ble helt op i 3-års alderen. Det mærker Sundhedsplejen i Horsens Kommune, fordi flere forældre til større børn henvender sig for råd og vejledning om, hvordan de bedst kan støtte barnet i at komme af med bleen.
"Pusleborde, som tidligere var et særsyn i børnehaverne, er i dag fast inventar. Hertil kommer, at nutidens bleer suger så effektivt, at børnene ikke mærker ubehaget ved at gå med en fyldt ble," siger sundhedsplejerske Inger Mortensen.
Ifølge Renata Sloth Carlsen, der er leder af Sundhedsplejen, er de fleste børn klar til at smide bleen, inden de bliver tre år.
"Vi skal ikke tilbage til den gammeldags pottetræning, men forældrene skal være opmærksomme på børnenes signaler og turde stille krav til børnene, når de viser, at de er klar til at smide bleen. Som med alt andet i børnenes udvikling viser børnene, hvornår de er klar til at tage et spring til noget nyt," siger Renata Sloth Carlsen.