Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2003 Nr.: 51
Ekstraordinær kongres; BUPL's nye formænd
Begge er 54 år gamle, begge blev pædagoger i starten af 1970'erne, og begge blev formænd for en BUPL-fagforening i midten af 1980'erne. I onsdags steg de sammen helt til tops i BUPL. Vi tegner et lille portræt af Annette Trads Hansen og Lis Pedersen, nyvalgt henholdsvis formand og næstformand for BUPL
Af: Steffen Hagemann
Det er en tilfældighed. Det må det være. Men det er alligevel slående, så meget to livsforløb kan ligne hinanden. Sidste onsdag kulminerede det for dem begge to, i hvert fald karrieremæssigt, da Annette Trads Hansen, 54 år, blev valgt til formand for BUPL med 123 stemmer mod modkandidat Allan Baumanns 107 stemmer. Samtidig blev Lis Pedersen, som er 14 dage ældre end Annette, valgt som næstformand uden modkandidater.
Det har helt sikkert ikke stået skrevet i stjernerne, at det skulle ende sådan, da Lis Pedersen i 1970 bliver optaget på Tårnby Børnehaveseminarium på det allerførste hold på den treårige pædagoguddannelse.
Året efter, i 1971, afslutter Annette Trads Hansen sin pædagoguddannelse på - Tårnby Børnehaveseminarium.
De næste 10-15 år arbejder både Lis og Annette i daginstitutioner, mens de sideløbende er fagligt aktive. I 1984 bliver Lis valgt til formand for BUPL Afdeling 6. Året efter bliver Annette Trads Hansen valgt til formand for BUPL Roskilde Amt.

Ligheden hører op.Men i 1994 fortager ligheden på cv'erne sig. Her bliver Annette Trads Hansen valgt ind i BUPL's Forretningsudvalg på en ekstraordinær kongres, og i 1998 bliver hun næstformand for BUPL.
Lis Pedersen bliver valgt til suppleant til Forretningsudvalget i november 2001, og hurtigt er der bud efter hende. Den 1. februar 2002 bliver Lis Pedersen indsuppleret i BUPL's Forretningsudvalg.
Politisk uenighed. Selv om Lis Pedersen kun ville stille op til næstformandsposten, hvis Annette Trads Hansen blev valgt til formand, betyder det ikke, at de to er politisk enige om alt. Men deres udgangspunkt er også forskelligt. Lis Pedersen har været medlem af Danmarks Kommunistiske Parti, men er ikke længere medlem af et parti. Annette Trads Hansen er medlem af Socialdemokratiet.
Deres faglige interesseområder supplerer hinanden godt. Annette har i sine ni år i Forretningsudvalget primært taget sig af uddannelsespolitik og forskning, og i dag nyder hun stor anerkendelse for sin store viden indenfor det felt.
Lis Pedersens engagement ligger især hos tillidsrepræsentanterne, hun har blandt andet været meget aktiv i skabelsen og udviklingen af TR-centret. Men Lis' hjertebarn, som nogen udtrykker det, er en samling af de pædagogiske fagforeninger. I Afdeling 6, hvor Lis var formand, siger de stadig "Pædagogisk Kartel", når de tager telefonen. Det ville Lis ønske gjorde sig gældende over hele landet.

Privat. Annette Trads Hansen er gift og har to voksne børn, en datter, som læser til sygeplejerske, og en søn, som netop er startet på Journalisthøjskolen i Århus.
Lis Pedersen er også gift og har en datter på 34 år, der arbejder som administrator i SAS. Lis har også to børnebørn på henholdsvis seks og to år.

Sportslige. Det er også tale om to veltrænede kvinder. Annette Trads Hansen bestræber sig på at få en løbetur hver dag, og om sommeren cykler hun gerne fra bopælen i Roskilde til kontoret på Østerbro i København. Lis Pedersen cykler også gerne på arbejde, selv om turen kun går fra Amager. Og hun dyrker også aerobics, body-bike og løb. Lis bliver iøvrigt også fremhævet som dygtig til at danse salsa.
En gang om året deltager de i Tøserunden, et cykelløb på 112 km - kun for kvinder.