Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2011 Nr.: 06
OK 11: Pædagoger sagde klart ja
Mager overenskomst vedtaget med massivt flertal af pædagogerne
Af: Børn & Unge
Pædagogernes overenskomst for de næste to år er vedtaget med et overvældende flertal. 95 procent af stemmerne var ja-stemmer.
BUPL's formand Henning Pedersen er godt tilfreds med den store opbakning fra medlemmerne i en situation, hvor der har været meget få penge at forhandle om.
"Vores medlemmer har fra starten vidst, at der var meget lidt i puljen denne gang. Trods dårlige odds har vi alligevel formået at få lidt ekstra til pædagogerne," siger Henning Pedersen.

Pædagogerne fik 19 millioner kroner ekstra, og det ser BUPL som et signal om, at pædagogernes ligelønsproblem er blevet anerkendt.
"Beløbet i sig selv er ikke prangende. Derfor fortsætter vi kampen for pædagogernes løn frem mod næste overenskomstforhandling. Vores medlemmer fortjener ordentlig løn for deres vigtige arbejde," siger Henning Pedersen.

Pædagoger tjener fortsat markant mindre end andre i sammenligne­lige fag og med den samme længde uddannelse, og det vil BUPL gøre noget ved. Derfor vender BUPL nu blikket mod Christiansborg for at få forbedret den danske ligelønslov, der ifølge BUPL har store mangler sammenlignet med vores nordiske naboer.
Pædagogerne får lønstigninger på 2,65 procent de kommende to år. Det første år er der ingen lønstigninger, men det er der til gengæld det andet år. Derudover er der en pensionsforbedring til alle pædagoger.
Den nye overenskomst, som pædagogerne sagde massivt ja til, træder i kraft 1. april.

Resultat for afstemningen af OK-2011

Så mange kunne stemme: 56.683
Så mange stemte: 21.007
heraf gyldige stemmer 20.882
heraf ugyldige stemmer 125
Stemmeprocent: 36,8 %
Så mange stemte ja: 19.846
Så mange stemte nej: 1036
Ja-stemmeprocent 95 %