Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2014 Nr.: 02
Her er de mest almindelige pædagognavne
Anne (1.500), Mette (1.300), Helle (1.200), Lene (1.000). Kilde: BUPL's medlemsregister, Januar 2014
Af:
Nybagte forældre kan allerede nu gå i gang med at øve udtalen af det danske pigenavn ’Anne’ med den seneste tilføjelse til familien. Sandsynligheden for, at barnet skal afleveres til en pædagog ved navn Anne, er nemlig meget stor, viser nye tal fra BUPL.
Navnet Anne er ikke kun topscorer blandt pædagogerne, men også på landsplan. Danmarks Statistik har netop offentliggjort en top fem over de mest udbredte navne i Danmark. På landsplan bærer over 47.000 kvinder navnet Anne, hvoraf mere end 1500 er pædagoger. På top fem for kvindelige pædagoger finder man, udover Anne på førstepladsen, Mette, Helle, Susanne og Lene. På landsplan følger de velkendte danske navne Kirsten, Hanne, Mette og Anna lige efter Anne.
Ifølge Danmarks Statistik er størstedelen af kvinder med navnet Anne er mellem 20 og 70 år, men andelen er højest blandt kvinder på 49 år. Der er altså tale om et navn, der har været populært over flere generationer.
Vender man blikket mod de danske mænd, ligger den gamle kending Peter på førstepladsen med knap 50.000 mænd af dette navn. Herefter følger Jens, Lars, Michael og Henrik. For Peters vedkommende er det særligt gruppen af mænd omkring de 50 år, som bærer navnet.

Det hedder danske kvinder
1. Anne
2. Kirsten
3. Hanne
4. Mette
5. Anna

Det hedder danske mænd
1. Peter
2. Jens
3. Lars
4. Michael
5. Henrik
Kilde: Danmarks Statistik, januar 2014