Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2008 Nr.: 19
OK 2008: Strejkeuge 1. Familien Jensens dagbog
Børn&Unge følger dagligt en familie fra Bornholm, en tillidsrepræsentant fra Frederiksberg, en pædagog fra Hjørring og BUPL's formand, mens konflikten løber. På vores hjemmesider kan du se, hvad de har lavet, og hvad de mener om konflikten. Du kan selvfølgelig også følge vores fire hovedpersoner i Børn&Unge.
Af: Sofie Korsgaard
Mandag 19. maj
Røvforkælede hos mormor og morfar
Klokken halv ni mandag morgen bliver fireårige Melissa og étårige Oliver ikke parkeret i Nøkkerosen, som de plejer. Der er nemlig ingen pædagoger. Heldigvis skal Mies forældre først rejse på ferie tirsdag, så børnene hygger sig hos bedsteforældrene i Hasle, der ligger otte kilometer væk. Og de har nydt dagen.
"Der var ingen problemer. De elsker deres bedsteforældre overalt på jorden," siger Thomas Jensen, der har læst på skolen hele dagen, mens hans kone Mie har været på arbejde til klokken halv fire.
"Mies chef har sagt, at firmaet vil betale for det, hvis vi finder en barnepige. Det er meget lækkert at have sådan en chef," siger Thomas glad, men også spændt på, hvordan det vil gå fremover.

Tirsdag 20. maj
En lille smule frustration
"Jeg blev hjemme hos børnene i dag," fortæller Thomas.
"Så tog vi på NaturBornholm, hvor vi aldrig har været før. Det er et oplevelsescenter, hvor man kan se på granit og alt muligt. Som et slags mini-experimentarium," siger Thomas, der ikke har haft tid til at læse hele dagen. Alligevel synes Thomas, at det har været en god dag:
"Det har været totalt hyggeligt. De var meget, meget søde," siger han om sine børn. Men det kan godt mærkes, at der nu er gået to dage uden børnehave og vuggestue.
"Man kan fornemme lidt frustration hos dem. I hvert fald hos Melissa, for hun synes ikke, der sker så meget. Hun er vant til, at der er fuld fart på, og hun savner helt sikkert at lege med nogle på sin egen alder," siger Thomas.

Onsdag 21. maj
Mary Poppins kom forbi
Barnepigen, der er betalt af Mies chef, kom for første gang. Og alle Mie og Thomas' bekymringer blev gjort til skamme.
"Da Oliver så hende, gik han helt amok, for han er ikke så god til fremmede mennesker. Men ligeså snart Thomas kørte, var der ingen problemer. De har hygget sig, gået tur, spist is og været ude i haven, så de har haft en rigtig god formiddag. Og Melissa har ikke snakket om andet, siden barnepigen tog af sted," fortæller Mie.
Men strejken fortsætter, og det kan mærkes på Melissa og Oliver.
"Det er virkelig kedeligt for dem at være hjemme hele dagen," fortæller Mie.

Torsdag 22. maj
Opgivende forældre i Joboland
Torsdag blev endnu en "weekenddag", som Thomas siger. Denne dag gik turen til Joboland, Bornholms svar på BonBonland - et supersted til børn med vandland og karruseller og alt muligt. Familien fra Nyker var ikke den eneste, der havde fået den gode idé.
"Jeg mødte flere aleneforældre med børn. Man kunne bare se, at de var ramt af strejken. De sad også med den der opgivende fornemmelse," siger Thomas, som alligevel havde en sjov dag sammen med børnene. Han skal i gang med sin store eksamensopgave på tirsdag.

Fredag 23. maj
Inge reddede dagen igen
Den første strejkeuge er overstået og hos familien Jensen er man kommet helskindet igennem. Fredag morgen kom barnepigen Inge endnu en gang forbi. Og denne gang gik det glat.
"Nu kender de jo Inge, så det var noget nemmere at aflevere dem denne gang. Da jeg skulle køre, sad Oliver bare i gyngen og vinkede til mig," fortæller Thomas.
Om eftermiddagen tog Thomas med børnene hen til et vennepar, der har to drenge på Melissa og Olivers alder.
"De er jo nødt til at få det her modspil, som kun andre børn kan give dem. Lige meget hvor meget jeg anstrenger mig, kan jeg jo aldrig blive fire år igen. Så det er godt, at de kan lege sammen," siger Thomas, der nu kan ånde lettet op i forhold til børnepasning de næste par dage.