Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 19 Børn&Unge som e-paper
LEDER. Kære byråd: Behold børnebrillerne på
En ting er sikkert: I BUPL lægger vi hverken børne- eller pædagogbrillerne på hylden efter valget.«
Af: Elisa Bergmann
Kommunalvalget er overstået, og i alle landets hjørner og kroge har BUPL-pædagoger givet den gas for at sætte fokus på vigtigheden af at løfte børns og unges opvækstbetingelser – og dermed også pædagogers vilkår.
Igen og igen har budskabet lydt: Vi har brug for minimumsnormeringer: Maks. 1 pædagog til 3 børn i vuggestuen, 6 børn i børnehaven og 9 børn i SFO’en. Og mindst 80 procent pædagoger. De sociale medier har været fyldt med glade, lyserøde solbriller med det gode budskab om det vigtige børneperspektiv og #tagbørnebrillernepå.
Det har virket. En undersøgelse fra Altinget viste kort før valget, at 8 ud af 10 byrådskandidater ønsker minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Der er med andre ord opbakning fra både rød og blå blok til flere pædagoger til børnene. Og byrådskandidaterne afspejler befolkningen: 9 ud af 10 danskere ønsker ifølge Epinion minimumsnormeringer.
Sådan et svar forpligter. Vi har brug for, at de nyvalgte kommunalpolitikere lægger pres på Christiansborg, hvor der af uransagelige årsager stadig ikke er flertal for minimumsnormeringer. De skal trykke deres børneordfører eller minister på maven og fortælle dem, at de er ude af trit med baglandet og vælgerne.
Men samtidig skal de ikke sidde på hænderne, overvældet af alle de nye opgaver, og vente på, at Christiansborg kommer på omgangshøjde med resten af landet. De skal sikre en anstændig normering i jeres egen kommune. Det er sund fornuft og tilmed en intelligent investering i fremtiden.
En ting er sikkert: I BUPL har vi ikke lagt børne- eller pædagogbrillerne på hylden efter valget. Vi følger op, dokumenterer og holder byrådene op på deres gode intentioner. Det er sikkert og vist.