Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 19 Børn&Unge som e-paper
8 ud af 10 kandidater: Ja til minimumsnormeringer
Af: Mathilde Margrethe Graulund
Flere lokalpolitikere mener i strid med deres folkevalgte partifæller på Christiansborg, at der skal indføres minimumsnormeringer på daginstitutioner. Det viser Altingets valgtest. 8 ud af 10 af kandidaterne til kommunalvalget 2017 ville inden valget sætte en grænse for, hvor mange børn, der må være pr. pædagog.
På Christiansborg siger Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet nej til minimumsnormeringer. Hans Erik Møller er socialdemokratisk kandidat fra Esbjerg, hvor normeringen i daginstitutionerne er blandt landets laveste. Han siger ja tak til minimumsnormeringer.
»Vi er tæt på de problemstillinger, som forældrene oplever, og vi ser det med egne øjne. Vi har en anden kontakt med virkeligheden end dem på Christiansborg har,« siger byrådskandidaten.
Også Line Ervolder, der stiller op for Det Konservative Folkeparti i Københavns Kommune er uenig med partifællerne i Folketinget.
»Kernevelfærd som daginstitutioner, skoler og sygepleje må gerne koste noget, for det skal være ordentligt. Man skal ikke aflevere sine børn i halvdårlige tilbud,« siger hun.