Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 19 Børn&Unge som e-paper
TEMA. En spareøvelse: Nu gør de rent om dagen
Aalborg Kommune fravælger udlicitering af daginstitutioners rengøring, men har til gengæld flyttet rengøringen til dagtimerne. Ikke alle synes, det er en god idé.
Af: Kurt Balle Jensen
Kan man spare på rengøringen uden at forringe den? I Aalborg Kommune har politikerne omlagt rengøringen fra at være natarbejde til at være dagarbejde. Dermed sparer kommunen tillæg for natarbejde.
Kommunen har således fravalgt udlicitering, og formand for BUPL Nordjylland Liselotte Thomsen mener, at det er sporene, som skræmmer.
»For en del år siden valgte politikerne at udlicitere rengøringen på skolerne. Det var ikke kønt, så det tror jeg ikke, flertallet i byrådet har lyst til at eksperimentere mere med. Det er fortsat kommunalt ansat rengøringspersonale, der rengør vuggestuer og børnehaver, men nu foregår det om dagen, og sådan har det været i et årstid,« fortæller Liselotte Thomsen.
Ikke alle er dog lige begejstrede for den nye ordning, fortæller hun.
»Jeg hører fra nogle institutioner, at det er noget bøvlet, når der skal gøres rent, samtidig med at børnene er der. Andre mener, at det kun er godt med rengøring, der er synlig for børn og forældre. Vores holdning er, at det ikke må gå ud over kvaliteten af rengøringen, og at der ikke må være aktiviteter, der forstyrres eller aflyses, fordi man ikke kan komme til for rengøringen,« siger Liselotte Thomsen.