Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2017 Nr.: 18 Børn&Unge som e-paper
Varme hænder, miljø og tryghed betyder mest
Pædagoger er repræsenteret i samtlige partier til kommunalvalget. De ønsker flere varme hænder samt fokus på miljø og tryghed, lyder det fra tre kandidater.
Af: Signe Rosa Skelbæk
Når pædagoger stiller op til kommunalvalget, er det ofte, fordi de er utilfredse med prioriteringerne i kommunen. Det forklarer tre af kandidaterne.
Selvom Beth Anette Svenningsen, Halsnæs Kommune, nævner flygtninge som den primære årsag til, at hun er medlem af Nye Borgerlige, er det ikke hendes kommunale mærkesag.
»På kommunalt plan vil jeg gøre mere for de ældre, som bliver tilsidesat. Der bliver sparet, og samtidig fosser pengene ud af statskassen. Vi har også mange ensomme, som man ikke tager hånd om,« siger Beth Anette Svenningsen, der til dagligt arbejder på et bocenter for unge og ældre med særlige behov. Det er første gang, hun stiller op til kommunalvalget.
Claus Løwe Klostergård stiller op for Alternativet, og det er også første gang, at han stiller op.
»Alternativets værdier om empati, diversitet, humor, ydmyghed og gennemsigtighed vægter jeg højt, både i min faglige praksis og i mit menneskelige virke. Jeg går til valg på, at Silkeborg Kommune skal være en af de grønneste kommuner i Danmark, Vi skal have fokus på bæredygtig, grøn omstilling, og der skal lægges en plan for, hvordan vi bliver det. Vi skal have mere fokus på nærdemokrati og borgerinddragelse. Og så skal skoler og daginstitu­tioner dokumentere mindre og have mere fokus på omsorg,« siger Claus Løwe Klostergård, der arbejder som inklusionspædagog.

Mit rette sted. Favoritpartiet blandt pædagogkandidaterne er SF. Helle Blak, der stiller op for partiet i Slagelse, er også sikker på, at hun har fundet sit rette sted.
»SF er det røde parti med de grønne løsninger, og så kan det lille parti være brobygger mellem de store, traditionelle magtpartier i Danmark. Min mærkesag er tryghed. Det skal være rart at bo, arbejde og studere i Slagelse. Det skal være trygt at aflevere børnene i daginstitutionerne, og man skal være tryg ved, at der ikke er pesticider i drikkevandet. Tryghed dækker over mange vigtige mærkesager for mig,« siger Helle Blak, der tidligere har stillet op for Socialdemokratiet. Det er første gang, hun stiller op for SF.