Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2015 Nr.: 06 Børn&Unge som e-paper
Så er den helt gal igen med normeringerne
Af: Lene Søborg
Pædagogerne og medhjælperne løber stærkt – og de har stadig svært ved at nå det hele. Det viser en analyse fra Bureau 2000, bestilt af FOA, der organiserer medhjælperne og de kommunalt ansatte pædagoger i København. Analysen dokumenterer, at normeringen i mange vuggestuer og børnehaver efterhånden er så lav, at selv velfungerende og stærke børn har svært ved at klare sig. Det underbygges af eksperter, for eksempel Grethe Kragh-Müller, børnepsykolog og forsker på DPU Aarhus Universitet. Til avisen Politiken siger hun: »Det her er et bredt problem, og det bliver jeg forskrækket over.«
Mens eksperter og BUPL på baggrund af en lang række undersøgelser og forskning forslår minimumsnormeringer som en mulig løsning, står regeringens fast: I den børnepakke, der ventes i løbet af de kommende uger eller måneder, er der ingen minimumsnormeringer, siger Socialdemokraternes børneordfører, Annette Lind, til Ritzau.
Dion Sommer, professor, Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet, kalder en børnepakke uden bedre normering ’katastrofal’.
»Hvis man som politiker kunne tage sig sammen til at læse forskningen, vil man se klart, at normering er fuldstændig afgørende for kvaliteten i daginstitutionerne. Det her er meget alvorligt,« siger han.