Søg Alle årgange Facebook BUPL.dk
År: 2014 Nr.: 12
Kontrastfyldt. Nigeria møder Bornholm
BUPL’s tre nigerianske gæster fik en unik oplevelse, da de var til Folkemøde på Bornholm.
Af: Michael Andersen
»Hvor er alle sikkerhedsvagterne? Hvem passer på ministeren? Kan man virkelig bare gå over og trykke ham i hånden?«
Sådan spurgte en forundret Audu Amba, da han så finansminister Bjarne Corydon (S) slentre fredeligt rundt på havnen i Allinge.
Audu Amba var sammen med Deborah Ishaya og Josephine James BUPL’s gæster til Folkemøde på Bornholm. De kommer fra Nigeria og deltager i et Danida-finansieret projekt, som BUPL har sammen med Nigeria Union of Teachers. Målet med projektet er at forbedre løn- og ansættelsesvilkår for pædagoger i Nigeria samt sikre, at flere af de ansatte i institutionerne får en relevant uddannelse målrettet småbørn.
De tre gæster fra Nigeria var på besøg i flere danske daginstitutioner og skoler for at opleve den danske småbørnspædagogik i praksis. I slutningen af besøget tog delegationen til Bornholm for at opleve en helt anden form for demokrati og dialog, end de er vant til fra Nigeria.
Da Folkemødet var slut, havde de tre nigerianere trykket fem ministre i hænderne og var blevet en stor oplevelse rigere – ligesom de ca. 80.000 andre, der besøgte solskinsøen for at diskutere politik og feste.